Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 14:18:04   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

ČRa: Podle průzkumu využívá cloud v Česku už víc než 40% firem

  Autor: České Radiokomunikace , e-mail: info@radiokomunikace.cz Přidané: 12.03.2015


Nejnovější průzkum agentury Perfect Crowd pro České Radiokomunikace (ČRa) mezi českými firmami odhalil zajímavá zjištění ohledně využívání cloudových služeb. Téměř tři čtvrtiny respondentů (73 %) z řad firem, které se aktuálně rozhodují pro cloud, uvedly, že vnímají jako riziko ukládání svých dat mimo území České republiky.


Z dotázaných 130 firem jich zatím cloudová řešení využívá 41 %. Ze zbylých 59 % o implementaci již dnes uvažuje téměř čtvrtina (21 %). Záruku umístění dat v České republice dávají společnostem České Radiokomunikace, které právě v oblasti ICT služeb na trhu posilují a za uplynulé dva roky zaznamenaly nárůst obratu v tomto segmentu o 400 %.

Dle zjištění průzkumu cloudová řešení využívá 41 % oslovených firem, typicky pro aplikace jako je například CRM řešení nebo datové úložiště, ale již i pro kritické firemní aplikace. Z respondentů, kteří cloud dosud nevyužívají, je téměř čtvrtina (21 %), kteří o přechodu na cloudové řešení právě uvažují. Hlavním argumentem firem pro případné nezavádění cloudu jsou obavy z nízké bezpečnosti dat. Zhruba 50 % respondentů však shodně uvedlo, že by jejich důvěru zvýšila možnost šifrování či osobní prohlídka technického zázemí datového centra (61 %). Konkrétně šifrování je něco, co je pozitivně vnímáno většinou firem (77 %), které cloud naopak využívají. Na druhou stranu, a to je trochu překvapující zjištění, samotné náklady na implementaci jsou pro firmy až druhořadé (31 %).

Obava 73 % respondentů z umístění citlivých firemních dat mimo území České republiky se v průzkumech objevuje dlouhodobě a nelze se jí příliš divit. Nepříliš přehledné legislativní normy, aféry typu „Snowden“ a neprůhlednost řady globálních cloudových služeb této obavě spíše nahrávají. Jistotu legislativně korektního umístění i bezpečnost dat tak firmy nacházejí u stabilních lokálních hráčů, jako jsou například ČRa. Prudký vzestup IT služeb, jež u ČRa za poslední dva roky zaznamenaly nárůst obratu o více než 400 %, zahrnuje i cloud. Za rok 2014 pak byly ČRa společností s nejrychleji rostoucími cloudovými službami na českém trhu. Dokladem může být i získané ocenění TOP 10 VMware partner 2014.

Průzkum byl pro ČRa zpracován společností Perfect Crowd. Během něho bylo dotázáno 130 firem působících v České republice s více než 45 zaměstnanci a obratem větším než 50 milionů Kč. Osloveni byli IT ředitelé nebo lidé rozhodující o investicích do IT.

České Radiokomunikace a.s. (ČRa) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. ČRa disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.


Petra Miterová, Neopublic Porter Novelli, 12. 3. 2015


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/fRrFVW Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.03.2015 • Česká televize a Otevřená společnost otevírají diskusi o svobodném přístupu k informacím
10.03.2015 • Televize Nova hledá příští SuperStar! Přihlásit se můžete už dnes
10.03.2015 • Finále Studentské Thálie 2015
08.03.2015 • Večerníček má novou galerii - provází v ní Miroslav Táborský
27.02.2015 • Rozhlas a televízia Slovenska hľadá spolupracovníkov do rozhlasového a televízneho spravodajstva
26.02.2015 • Skupina Slovak Telekom dosiahla za rok 2014 výnosy 768 miliónov eur, výbornú pozíciu s LTE a v oblasti digitálnej TV

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist