Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 18:09:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

Towercom sa stáva multiplatformovým poskytovateľom

  Autor: Towercom , e-mail: info@plustelka.sk Přidané: 12.11.2015


Towercom, a.s., poskytovateľ služieb digitálneho terestriálneho a satelitného vysielania na Slovensku, dobudoval prvý projekt optickej infraštruktúry v Bratislave a ponúkol k nej otvorený prístup Open Access Network pre všetkých poskytovateľov internetu a televízie - sprístupňuje optickú infraštruktúru pre 14.000 domácností.


V uplynulých dňoch podpísal Towercom dohodu so spoločnosťami Slovak Telekom, a.s. a Antik Telecom, s.r.o., v rámci ktorej budú môcť prostredníctvom optickej infraštruktúry Towercomu poskytovať svoje moderné služby koncovým zákazníkom. Zo spoločnosti Towercom sa tak stáva multiplatformový poskytovateľ infraštruktúry. Popri vežovej infraštruktúre pozostávajúcej z viac ako 600 prístupových bodov po Slovensku odteraz Towercom sprístupňuje aj optickú infraštruktúru, ktorá je v tomto čase dostupná pre viac ako 14.000 domácností v Bratislave. Veľkoobchodnú ponuku môže využiť ktorýkoľvek poskytovateľ tzv. triple-play služieb, pričom má okamžite k dispozícii domácnosti pripojené optickou prípojkou, na ktorej môže ponúkať svoje vlastné portfólio služieb.

„Tento inovatívny prístup bol na Slovensku použitý prvý krát, kedy bola vybudovaná jedna otvorená optická infraštruktúra v mestskej zástavbe, napriek tomu si domácnosti budú môcť vybrať z viacerých poskytovateľov internetu alebo televízie. V minulosti si každý operátor budoval optické pripojenia sám, čo bolo neefektívne vzhľadom na pomerne vysoké vstupné investície. Keďže v optických vláknach môže súbežne poskytovať svoje služby viacero operátorov, je náš prístup prirodzeným smerovaním k znižovaniu nákladov,“ povedal Roman Fischer, generálny riaditeľ spoločnosti Towercom, a.s.

Slovenské domácnosti žiadajú moderné služby, vrátane rýchleho gigabitového internetového pripojenia, či interaktívnych televíznych služieb. Práve digitálna diaľnica v podobe optického pripojenia je moderným dlhodobým riešením, ktoré nahrádza pôvodné metalické pripojenia. Prvou etapou výstavby optickej infraštruktúry si zmodernizovalo svoje domovy viac ako 14.000 domácností v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto a noví poskytovatelia im budú môcť ponúknuť svoje inovatívne televízne a internetové služby.

„Záujem operátorov o model otvoreného prístupu k infraštruktúre nás do budúcna motivuje realizovať podobné projekty aj v iných lokalitách, pričom sa otvára priestor na splnenie nielen našej predstavy, ale aj vízie Európskej únie o rýchlom internetovom pripojení každej slovenskej domácnosti,“ dodáva Roman Fischer.

Spoločnosť Towercom, a.s. patrí k najväčším spoločnostiam poskytujúcim služby na slovenskom telekomunikačnom trhu a je najväčšou spoločnosťou v oblasti vysielania na Slovensku.


O spoločnosti Towercom,a.s., www.towercom.sk

Towercom, a.s. je obchodná spoločnosť poskytujúca služby spojené s prevádzkovaním siete rozhlasových a televíznych vysielačov a prevádzačov, terestriálneho digitálneho vysielania v systéme DVB-T ako aj digitálneho satelitného vysielania a distribúcie modulácie. K zákazníkom Towercom, a.s. patria vysielatelia najvýznamnejších slovenských a českých televíznych a rozhlasových staníc, prevádzkovatelia EKS sietí, významní poskytovatelia tEKS služieb, štátne inštitúcie a mnoho ďalších osôb.Towercom, a.s. zabezpečuje pre koncových užívateľov (divákov) prístup k vysielaniu programových služieb slovenských vysielateľov, ktorý o poskytovanie takejto služby spoločnosť požiadali prostredníctvom technického prostriedku na zabezpečenie príjmu prostredníctvom prístupovej karty pod názvom Voľná telka. Spoločnosť Towercom, a.s. patrí do skupiny Macquarie Infrastructure Funds, ktorá patrí medzi významné svetové infraštruktúrne fondy.


Michal Šuran, Marketing Manager, Towercom, 12. 11. 2015


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.11.2015 • UPC uvádza online videotéku MyPrime
02.11.2015 • Televizní stanice Barrandov PLUS spouští novou interaktivní hru MadScreen Box
27.10.2015 • Media Club realizoval první reklamní kampaň v technologii HbbTV
22.10.2015 • Reklamy v televízii prepíname, tie na internete nám ale nevadia
21.10.2015 • Internet věcí: České Radiokomunikace spustily pilotní provoz dálkového sběru dat, tzv.smart metering
07.10.2015 • Virtuální dobrodružství na HbbTV i webu Déčka - startuje velká agentská hra nabitá informacemi nejen pro děti

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist