Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 12:53:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Ze světa | Články
 

Skupina Nova získala dvě nominace za rebranding kanálů NOVA Sport a set design pro pěveckou show SuperStar v prestižní soutěži Promax BDA Europe Award

  Autor: TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 12.02.2016


Skupina Nova se může pochlubit hned dvěma nominacemi v prestižní mezinárodní soutěži Promax BDA Europe Awards, která oceňuje nejlepší počiny v oblasti televizní reklamy, grafiky a vizuální prezentace. V nabité zahraniční konkurenci uspěl redesign sportovních stanic NOVA Sport 1 a 2 a scéna pěvecké show SuperStar.


Na podzim loňského roku přestavila skupina Nova nový koncept sportu a původní stanici NOVA Sport rozdělila na dva samostatné sportovní kanály NOVA Sport 1 a NOVA Sport 2. V souvislosti s touto změnou došlo také k výrazné proměně ve vizuální prezentaci stanice – získala nové logo, písmo, staniční identy a řadu dalších grafických elementů. „Už samotná nominace na Promax je v dnešní ostré konkurenci úspěchem a skutečným uznáním. Jsem přesvědčen, že nový design kanálů NOVA Sport, který jsme realizovali společně se studiem Oficina, je vynikající prací i v mezinárodním kontextu,“ říká Alan Záruba, kreativní ředitel skupiny Nova. V mezinárodní soutěži se proměna stanice dostala mezi nominované projekty v sekci TV a video promo prezentace, v kategorii General Brand Design Package.

Opomenuta nezůstala ani studiová scéna v pěvecké show SuperStar, která je nominována v sekci věnované nejlepším scénografickým projektům. „Jsem moc rád, že nominaci získal i společný projekt TV Nova a TV Markíza za set design pro SuperStar, architekta Jaroslava Holoty, který s námi spolupracoval i na redesignu zpravodajského studia TV Nova. Je ukázkou skvělé mezinárodní spolupráce v rámci mediální skupiny CME,“ doplňuje Záruba. Na výrobu skutečně velkolepé scény o rozměrech 32x16 metrů, jejíž instalace trvala 50 lidem celý měsíc, bylo použito 30 tun dřeva, 50 tun železa a 40 km kabelů. Osvětlení zajišťovalo 400 světel a otočná světelná konstrukce, tzv. Parasol Systems Star. Celé scéně vévodila 40 metrů široká a 10 metrů vysoká LED stěna. Diváci si v průběhu přenosů užili také řadu pyrotechnických efektů – ohňů, ohnivých fontán nebo plazivého dýmu.

Zda se nominace promění i ve vítězství se uvidí na březnovém vyhlášení cen v Barceloně, nicméně už samotné nominace jsou pro kreativní tým skupiny Nova velkým oceněním. „Moc si cením spolupráce s tvůrci, jejichž špičková profesionální práce a originální kreativní myšlení nám umožňují ve skupině Nova vytvářet nové projekty, které jsou přínosem pro naše diváky a také důkazem upřímné snahy o co nejlepší výsledky v oblasti self promotion a designu. Myslím, že společně tvoříme skvělý kreativní tým, na který jsem opravdu moc pyšný,“ uzavírá kreativní ředitel skupiny Nova.


Anna Suchá, Vedoucí oddělení PR a komunikace skupiny Nova


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.02.2016 • Barrandov Studio a.s. – oficiálním partnerem českého zastoupení na EFM Berlin 2016
04.02.2016 • Na Sundance festivalu zazářil český film Furiant
12.01.2016 • Alena Mihulová - Nejlepší herečku v Palm Springs!
09.01.2016 • Slávek Horák s cenou pro vycházející režisérské hvězdy
22.12.2015 • Prieskum: Mladi ludia posuvaju televizny prime time
30.09.2015 • Ericsson kupuje dalšiu firmu z TV a media biznisu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist