Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 17:10:44   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - DVB-T | Články
 

Terestriálne vysielanie má na Slovensku svoje miesto - Voľná telka v každej tretej domácnosti!

  Autor: Towercom , e-mail: info@towercom.sk Přidané: 18.08.2016


Spoločnosť Towercom, a.s. poskytovateľ služieb digitálneho terestriálneho vysielania na Slovensku, pokračuje v ďalšom rozvoji terestriálneho vysielania. Programové ponuky komerčných vysielateľov - televízie Markíza, TV JOJ, TA3 ako aj kom-pletná ponuka verejnoprávnych kanálov sú s terestriálnym vysielaním úzko spojené od samotného začiatku.


V súčasnosti až tretina slovenských domácností prijíma digitálne teres-triálne vysielanie s ponukou Voľnej telky (zdroj: omnibusový priekum GfK, 03/2016). Záujem zákazníkov o bezplatnú ponuku je záväzkom pre spoločnosť Towercom ďalej rozvíjať plat-formu DVB-T. Voľná telka je jedinou televíznou platformou s ponukou slovenských celoploš-ných televízií bez mesačných poplatkov.

„Teší nás popularita DVB-T platformy ako aj dôvera vysielateľov, ktorým ide predovšetkým o sledovanosť a o to, aby sa dostali čo najbližšie k svojim divákom. Prekvapuje nás vyhlásenie vysielateľa TV Markíza ohľadne ukončenia šírenia svojich televíznych staníc v DVB-T koncom roku 2016. Hoci za našu stranu vzájomné rokovania nepovažujeme za ukončené, vyhlásenie podľa ktorého Markíza-Slovakia deklaruje ponechať svoje TV stanice už iba v platených programových ponukách s množstvom ďalších multi-žánrových TV staníc, rešpek-tujeme. Zároveň sme otvorení akýmkoľvek ďalším rokovaniam o spolupráci v budúcnosti,“ povedal Roman Fischer, generálny riaditeľ Towercom, a.s. a dopĺňa: „Na divákoch nám záleží, preto sme pripravení programovú ponuku terestriálneho vysielania doplniť adekvátnou náhradou. Sme radi, že môžeme rozvíjať Voľnú telku dlhodobo vďaka našim stabilným part-nerom ako sú RTVS, TV JOJ a TA3.“

Towercom neustále investuje do rozvoja vysielacích sietí DVB-T. V tomto roku Towercom realizoval už niekoľko projektov a na ďalších pracujeme. Prvou fázou je prechod 4. multiplexu na moderný štandard DVB-T2, ktorý vytvorí dodatočný priestor nielen pre nové TV stanice aj vo vysokom rozlíšení ale aj rozvoj interaktívnych služieb HbbTV.

Ďalším historickým míľnikom pre Slovensko je nedávne spustenie testovacieho vysielania v ultra vysokom rozlíšení (UHD). Počas jesenných mesiacov bude doplnená sieť vysielačov 1. multiplexu za účelom zvýšenia pokrytia na viac ako 90% obyvateľov. Kompletnú ponuku Voľnej telky ihneď a bez poplatkov bude môcť prijímať zadarmo už takmer každá slovenská domácnosť.


O spoločnosti Towercom, www.towercom.sk

Towercom, a.s. je obchodná spoločnosť poskytujúca služby spojené s prevádzkovaním siete rozhla-sových a televíznych vysielačov a prevádzačov, terestriálneho digitálneho vysielania v systéme DVB-T ako aj digitálneho satelitného vysielania a distribúcie modulácie. K zákazníkom Towercom, a.s. patria vysielatelia najvýznamnejších slovenských a českých televíznych a rozhlasových staníc, prevádzkova-telia EKS sietí, významní poskytovatelia EKS služieb, štátne inštitúcie a mnoho ďalších osôb.Towercom, a.s. zabezpečuje pre koncových užívateľov (divákov) prístup k vysielaniu programo-vých služieb slovenských vysielateľov, ktorý o poskytovanie takejto služby spoločnosť požiadali pro-stredníctvom technického prostriedku na zabezpečenie príjmu prostredníctvom prístupovej karty pod názvom Voľná telka. Towercom ,a.s. je rovnako prevádzkovateľom retransmisie pod obchodnou znač-kou Plustelka.

Spoločnosť Towercom, a.s. patrí do skupiny Macquarie Infrastructure Funds, ktorá patrí medzi významné svetové infraštruktúrne fondy.


Michal Šuran, Marketing Manager, Towercom


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
16.08.2016 • Výluka televizního vysílání dnes, v úterý 16. 8. 2016 z vysílače Sušice/Svatobor
11.08.2016 • Towercom a RTVS prinášajú Olympiádu cez anténu v Ultra HD
05.08.2016 • LOH v Riu odstartovaly, kolik diváků bude sledovat boje o medaile na svých televizorech ve vysokém rozlišení?
04.08.2016 • RÚ pridelil frekvenciu na prezentáciu štandardu DVB-T2
27.07.2016 • České Radiokomunikace prodlouží pilotní vysílání DAB s Českým rozhlasem ze Žižkova
23.07.2016 • České Radiokomunikace rozšířily vysílání RS 8 o stanici ZAK TV a dva nové vysílače ve Stříbře a Tachově

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist