Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 01:54:54   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Televize Nova uvede Noc filmových nadějí na filmovém festivalu v Písku

  Autor: TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 10.10.2016


Televize Nova pokračuje v dlouholetém projektu Noc filmových nadějí. Letos připravila i několik novinek. Na filmový maratón těch nejlepších studentských snímků se můžou těšit nejen diváci televize, ale nově i návštěvníci Mezinárodního festivalu studentských filmů Písek, a to již 21. října. Televize Nova je hlavním mediálním partnerem festivalu a svým projektem Noc filmových nadějí ho zahájí.


Slavnostní zahájení Mezinárodního festivalu studentských filmů (MFSF) proběhne v pátek 21. října v kině Portyč, kdy organizátoři festivalu odstartují třídenní program studentských filmů na téma „Prostor plný možností“. Večer bude pokračovat sérií českých studentských snímků v rámci Noci filmových nadějí (NFN), která podporuje mladou filmovou tvorbu.

„Naším cílem je dlouhodobě budovat vztahy s filmovými školami a posilovat povědomí o možnostech, které Nova studentům filmových škol jako možný budoucí zaměstnavatel nabízí. Pro studenty filmových škol jsme tentokrát v rámci festivalu připravili i tvůrčí workshop zaměřený na tvorbu dlouhodobých televizních seriálů vedený kreativní producentkou Silvií Klasovou, ve kterém si budou studenti moci vyzkoušet způsob práce v nejsledovanější televizi v Česku,“ dodává k projektu Radmila Pinkavová – Jirkovská, ředitelka sekce řízení lidských zdrojů skupiny Nova.

Na úvod večera proběhne vyhlášení cen těch nejlepších přihlášených snímků. Ocenění se uděluje ve čtyřech filmových žánrech – hraný film, dokument, animovaný a loutkový film. Do devátého ročníku NFN se letos přihlásilo celkem 126 snímků, z nichž bylo vybráno 25, které budou odvysílány v pětihodinovým nočním vysílání televize Nova 21. října krátce po půlnoci.

Studentské snímky vybírala odborná porota pod vedením filmového i reklamního režiséra a herce Jakuba Koháka. „Začátky bývají krušné, a třebaže si - a správně - nikdo z mladých nenechá do své práce kecat, může být sem tam nějaká dobře míněná poznámka od tak zkušeného barda, jako jsem já, přínosem v jejich dalším profesním životě. Mládí vpřed, když můžu, tak mládí pomůžu," sděluje předseda poroty. Své favority nominovali porotci zpěvák a herec Tomáš Klus, hudební skladatel Varhan Orchestrovič Bauer, Pavel Kacerle, expert na vizuální efekty světových blockbusterů od značek Disney či Marvel, a talentovaná herečka seriálu Ulice Patricie Solaříková.

Vítězové devátého ročníku NFN získají ocenění navržené kreativním oddělením TV Nova, pod vedením kreativního ředitele Alana Záruby, a finanční částku na podporu nových projektů od generálního partnera Slevomat ve výši 10 000, 20 000 a 40 000 českých korun.

Televize Nova na Mezinárodním festivalu studentských filmů v Praze nabídne i doprovodný program. Workshop je zaměřený na dlouhodobé televizní seriály. Jeho účastníci ve skupinách pod vedením lektorů vytvoří námět dlouhodobého TV seriálu a na závěr budou své náměty prezentovat publiku, které vybere ten nejlepší z nich. Lektory workshopu budou Silvia Klasová, Iva Bergrová, Ivana Slámová a Adam Pražák, kteří působí v televizním seriálu Ulice.

Noc filmových nadějí je již etablovaným projektem, což potvrzuje i zapojení devíti vysokých a středních filmových škol - FAMU Praha, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Střední průmyslová škola sdělovací techniky Praha, Filmová Akademie Miroslava Ondříčka v Písku, Soukromá vyšší odborná škola filmová Písek, Vysoká škola uměleckoprůmyslová Praha, Vyšší odborná škola grafická Jihlava a Střední škola aplikované kybernetiky v Hradci Králové, Michael – Střední škola a Vyšší odborná škola reklamní a umělecké tvorby, s.r.o.

Originální projekt komerční televize Nova a nastupující filmové generace se poprvé konal na obrazovkách Novy v roce 2007. Od té doby proběhlo již 7 ročníků, poslední z nich v roce 2011. Projekt se tak vrací na obrazovky po tříleté pauze.


Jana Ondrejechová, Koordinátorka korporátního PR, CET 21


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.10.2016 • Od Dallasu po Liberec - pořady České televize sbírají ceny po celém světě
08.10.2016 • Na startu hlavní části sezóny oslovuje Atmedia každého druhého diváka
08.10.2016 • Tisková zpráva z 18. zasedání RRTV, konaného dne 4. 10. 2016
07.10.2016 • Román Dívka ve vlaku je desetinásobným bestsellerem - v Česku se prodalo přes 100 000 výtisků
06.10.2016 • Skupina Nova posiluje sekci nových médií - novým ředitelem se stává Piotr Kocel
04.10.2016 • Film Klavírista z Jarmúku zvítězil na mezinárodním festivalu Zlatá Praha

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist