Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 20:55:26   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Přímé přenosy Formule 1 na stanicích Sport1 a Sport2 sledovalo o 24 % víc diváků než minulou sezónu

  Autor: PR.Konektor , e-mail: info@prkonektor.cz Přidané: 02.12.2016


Formule 1 přitahuje stále více televizních diváků. Nedělní Velkou cenu Abú Dhabí, která byla posledním závodem sezóny 2016, sledovalo na obrazovkách Sport1 a Sport2 v průměru o čtvrtinu víc diváků než předchozí ročník. A třeba dramatický souboj o titul mistra světa mezi Rosbergem a Hamiltonem při závěrečné Velké ceně Abú Dhabí vidělo na Sport2 dokonce 131 tisíc diváků (A4+), což je o 73 % víc než u stejného závodu minulou sezonu.


„Nárůst sledovanosti nás samozřejmě těší. Zároveň je to pro nás do jisté míry závazek, jelikož to znamená, že přenosy Formule 1 děláme na Sport1 a Sport2 zkrátka dobře a stále více diváků vyhledává naše vysílání. Samozřejmě chceme tento trend udržet i do sezony 2017, kterou budou moci motorističtí fanoušci Formuli 1 opět sledovat na našich stanicích,“ hodnotí výsledky sledovanosti Evžen Chlanda – country manager AMC Networks International, která stanice Sport1 a Sport2 provozuje.

Formule 1 patří už tradičně mezi největší sportovní taháky na televizních obrazovkách. Víkendové přímé přenosy sledovalo v této sezóně průměrně 4,37 % všech diváků (CS 15+), kteří v daném okamžiku seděli před televizními obrazovkami.


Nejvíc nalákal Singapur či Monte Carlo

Letošní Formule 1 vzala diváky na celkem 21 okruhů – od austrálskeho Albert Parku přes ruské Soči až po kanadský Montreal. Singapurský okruh Marina Bay, německý Hockenheimring a monacké Monte Carlo ale byly ty, které přilákaly k televizním obrazovkám nejvíce diváků. Nejsledovanejší souboj, na okruhu obklopeném singapurskými mrakodrapy, sledovalo 141 tisíc diváků s podílem na sledovanosti 6,96 % (CS 15+).

„Statistiky ukazují, že sportovní fanoušci mají Formuli 1 již pevně spojenou se stanicemi Sport1 a Sport2. Věříme, že si 26. března, kdy na Albert Parku v Austrálii začíná sezona 2017, naše živé přenosy zapne ještě více diváků než letos,“ dodává Chlanda.


F1 sledují především muži

Formule 1 lákala k televizním obrazovkám především mužské diváky, kteří tvořili až 4/5 publika. Víkendové přímé přenosy na televizních stanicích Sport1 a Sport2 si oblíbili především muži v produktivním věku. Nejvíce diváků přenosy sledovalo v Jihomoravském a Středočeském kraji.

„Obě stanice tak mohou zadavatelům reklamy nabídnout vysoké afinity u cílových skupin – muž ve věku 25 až 54 let (173 %), muž s nejvyšším socioekonomickým statusem A (156 %) či muž žijící ve městě od 20 do 100 tisíce obyvatel (187 %),“ uvedla Iva Pantůčková, Sales Director z mediálního zastupitelství Atmedia, které na českém trhu obchodně zastupuje Sport 1 a Sport 2.


O AMC Networks International – Central Europe

AMC Networks International – Central Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společnostní na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic soustřeďujících se na Střední a Východní Evropu. Současné AMCNI – Central Europe portfolio čítá 12 televizních stanic ve čtyřech žánrech: sport: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, Megamax, zábavně-vzdělávací: Spektrum, TVPaprika, Spektrum Home a filmové: AMC, Sundance Channel, Film Mánia, Film+ a Film Café. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky, jazykové verze a trhy. Je dostupný v celé řadě platforem včetně HD, služeb na vyžádání a verze pro mobilní telefony.

AMC Networks International (AMCNI) je globální divizí AMC Networks a dodavatelem uznávaných zábavních pořadů pro předplatitele ve více než 140 zemích a územích v Africe, Asii, Evropě a Latinské Americe. AMCNI zahrnuje jak globální značky Sundance Channel a MGM Channel, tak populární kanály s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací najdete na www.amcnetworks.com/amcni.


O společnosti AMC Networks:

Společnost AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) se již více než 30 let věnuje produkci kvalitních filmů a pořadů, vlastní a provozuje několik populárních a oceňovaných značek v oblasti placené kabelové televize. AMC, IFC, SundanceTV, WE tv, a IFC Films produkují pořady, které jsou výrazné, zajímavé, kulturně relevantní a oslovující diváky napříč různými společenskými skupinami. Společnost také provozuje globální divizi, AMC Networks International. Více informací najdete na www.amcnetworks.com.


Petra Dvořáková, PR Consultant, PR.Konektor


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.11.2016 • Hopmanův pohár na Eurosportu
27.11.2016 • DIGI CZ nabízí u příležitosti fotbalového svátku El Clásico sportovní obsah včetně kanálů DIGI Sport na půl roku zdarma
27.11.2016 • Vydejte se do světa poznání ve 48. týdnu na Prima ZOOM
24.11.2016 • Severoamerická Major League Soccer na Eurosportu
22.11.2016 • Regionalnitelevize.cz i na podzim s měsíčním zásahem přes 300 tisíc diváků
20.11.2016 • Poznejte skutečný svět na Prima ZOOM ve 47. týdnu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist