Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 21:14:39   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

České Radiokomunikace rozšiřují pokrytí sítě LoRA pro internet věcí na okresní města

  Autor: České Radiokomunikace , e-mail: info@radiokomunikace.cz Přidané: 16.12.2016


České Radiokomunikace (ČRA) dále rozšiřují síť pro internet věcí (IoT). Aktuálně pokrývá síť LoRa krajská města a nově přibývá pokrytí na úrovni okresů – aktivní je již síť v okolí měst Mladá Boleslav, Kolín, Frýdek Místek, v následujícím období budou pokryta i další města.


ČRA plánují do rozvoje v této oblasti investovat v průběhu roku 2017 desítky milionů korun. Mimo jiné připravují spuštění i IoT cloudu, který by měl sbírat data ze všech platforem, na kterých bude internet věcí provozovaný.

ČRA před rokem spustily testovací a pilotní provoz sítě LoRa a od 1. dubna 2016 je LoRa dostupná ve všech krajských městech. „Dosavadní provoz, soutěžní aktivity a testy, které jsme provedli, nám potvrdily, že technologie LoRa je plně vyhovující, otevírá nám další možnosti rozvoje a koresponduje s našimi plány na rozvoj v oblasti internetu věcí. Již nyní vnímáme velký zájem ze strany komerčních subjektů i samospráv o tuto technologii. Tento potenciál nyní využijeme nejenom při rozšiřování naší infrastruktury,“ říká Martin Gebauer, generální ředitel ČRA.

V rámci pilotního provozu se u technologie LoRa prokázala vysoká kvalita dosahu – jak ve venkovním, tak vnitřním prostředí, dále nízká spotřeba energie a nízké provozní náklady. „Kromě nízké energetické náročnosti má naše technologie také výhody v podobě obousměrné komunikace, možností řízení a změny parametrů IoT zařízení na dálku a zasílání až několik set zpráv denně. Navíc technologie je napojená na IoT Cloud, což umožňuje efektivní monitoring a správu všech zákaznických zařízení a to vše v zabezpečené infrastruktuře ČRA,“ dodává Ján Jacina, business development manager pro IoT.


Výhody a potenciál, který internet věcí a samotná síť LoRa přináší, si CRA vyzkoušely i v rámci svých akcí zaměřených na praktické využití IoT – v soutěži Czech IoT Summer Jam 2016 a v hardwarově zaměřených akcích CRA IoT Hackathon. Úkolem bylo vytvoření prototypů aplikace a zařízení/sensoru, které využívaly data přenášená pomocí technologie LoRa.

Vítězný projekt soutěže Czech IoT Summer Jam 2016 – LoRaWAN GEO Tracker od Jana Stejskala - se zabývá zjišťováním polohy, nezávisle na technologii GPS a GSM. Uspěl také projekt společnosti Railsformers, jehož účelem je monitoring osob/věcí v určitém prostoru (např. vězňů, zaměstnanců apod.), tzv. geofencing, a Hluková mapa společnosti OKsystem – projekt na sledování hlukové zátěže. V CRA IoT Hackathonech byly také úspěšné projekty využívající GPS moduly, dále projekty pro sledování parametrů ovzduší nebo kvalitu prostředí v kancelářích a zasedacích místnostech a zaujaly i projekty zabývající se prostředím včelstev.


České Radiokomunikace a.s. (ČRA) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. ČRA disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.


Petra Miterová, Tiskový mluvčí, Neopublic Porter Novelli
Anna Tůmová, Manažer marketingu a komunikace, České Radiokomunikace



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.12.2016 • Vyhľadajte si internetové pripojenie na jednom mieste
16.12.2016 • Slovak Telekom odštartoval prvú komerčnú prevádzku LTE-A s rýchlosťou do 375 Mbps
15.12.2016 • FTV Prima ukončila projekt Prima PORT, ale pokračuje v rozvoji dalších direct marketingových projektů
08.12.2016 • V sobotu vyvrcholí úspěšná MMA reality show z produkce O2 TV! Kdo uspěje v československé bitvě o téměř 300 tisíc korun?
07.12.2016 • Telekom štartuje partnerstvo s komunikačnou platformou immmr
29.11.2016 • Vítězný projekt Czech IoT Summer Jam 2016 se zabývá lokalizací a zjišťováním polohy pomocí sítě LoRaWAN

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist