Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 15:35:42   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Technika | Články
 

Správy RTVS od 18. 12. 2016 v novej grafike

  Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 16.12.2016


Po nástupe nového manažmentu, pod vedením Václava Miku, presne pred 4 rokmi, 17. 12. 2012, verejnoprávna RTVS zmenila vizuálnu tvár hlavných spravodajských relácií. Výročie tejto zmeny oslávi príznačne. 18. 12. 2016 odštartuje hlavná spravodajská relácia Správy RTVS v novej grafike a z moderného virtuálneho štúdia.


Dňa 18. 12. 2016 presne o 19.00 odštartuje hlavná spravodajská relácia Správy RTVS v novej grafike z nového štúdia. Reflektuje doterajšiu farebnú škálu, ktorá vychádzala z trikolóry, avšak s výrazným akcentom na modernosť a trendy.

Spravodajské relácie RTVS nebudú vynovené len po vizuálnej stránke, diváci budú môcť zmeny postrehnúť aj v dramaturgii. Ich predzvesťou bola aj nedávna úprava moderátorských dvojíc, Správy RTVS dlhšiu dobu moderuje jeden samostatný moderátor. RTVS tak reflektuje najmodernejšie trendy v oblasti interpretácie spravodajských výstupov smerom k divákom.

Dlhodobo plánovaný projekt redizajnu spravodajských relácií, sa systematicky pripravoval, viac ako pol roka. Interný tím, pod vedením riaditeľa Sekcie spravodajstva, športu a publicistiky Lukáša Dika, zložený z viac ako 35 pracovníkov spravodajstva, techniky a marketingu. Kompletnú zmenu organizačne zastrešil Radoslav Gažo, poverený vedením Odboru produkcie a výroby spravodajstva.

Exkluzívne vydanie vynovených Správ RTVS si môžete pozrieť tu.

Okrem zásadnej zmeny vnútornej grafiky relácií Správy RTVS, Góly body sekundy a relácie Počasie, bolo nanovo vymodelované aj virtuálne štúdio. Redizajn sa tak isto dotkne relácií Správy a komentáre a Správy RTVS v slovenskom posunkovom jazyku. Ostatné formáty budú grafickou zmenou prechádzať postupne, počas roka 2017.

Kreatívny návrh vznikol v interných kapacitách Sekcie marketingu a komunikácie RTVS. Tvorcom nového loga Správ RTVS, ktoré reflektuje samotné logo RTVS, je Igor Derevenec, ktorý v spolupráci s Martinom Piterkom a Matejom Repaským pripravili aj návrhy virtuálneho štúdia a moderného spravodajského stola. Zmena zvukovej grafiky prebehne aj v hodinových Správach RTVS v rozhlasovom vysielaní. Svoj vlastný hudobný motív vynovil skladateľ Roman Ferianc, ostal pritom verný pôvodnej melodike, avšak obohatenej o nové aranžmány.

Promo kampaň, ktorú RTVS spustila 6. 12. 2016 v televíznom a rozhlasovom vysielaní, nadväzuje na výročia RTVS 90/60 a spotmi, kde sa prelínajú významné historické medzníky a súčasnosť, poukazuje na prítomnosť verejnoprávnych médií pri zásadných udalostiach histórie našej krajiny až dodnes. Navyše podľa posledného prieskumu agentúry Median SK má najobjektívnejšie televízne spravodajstvo, práve verejnoprávna RTVS. Súčasťou aktuálnej kampane je aj oboznámenie divákov touto informáciou.

Kontinuálna a koncepčná transformácia verejnoprávneho spravodajstva sa odráža aj v mimoriadne dynamickom náraste diváckej popularity. Zatiaľ čo v roku 2012 dosahovali Správy RTVS priemerný trhový podiel 8,6 % (v cieľovej skupine 12+), priemerná hodnota trhového podielu za rok 2016 stúpla na hodnotu 15,9 %, čo je nárast o viac ako 84 %.

Vynovené Správy RTVS budú môcť diváci sledovať 18. 12. 2016 o 19.00 na Jednotke.


Rozhlas a televízia Slovenska


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.08.2016 • Panasonic Business vyvíjí technologii pro vyhledávání dronů, která může pomoci snížit hrozbu terorismu a napadení drony
08.08.2016 • RIO v Ultra HD rozlíšení s RTVS
22.02.2016 • Odporúčania pri kúpe televízneho alebo rozhlasového prijímača: DVB-T2/HEVC, DVB-S2 a DAB+
25.01.2016 • České Radiokomunikace budují síť pro Internet věcí na technologii LoRa
20.01.2016 • Panasonic bude dodavatelem vizuálních řešení pro ceremoniály na Olympijských a Paralympijských hrách v Riu 2016
14.12.2015 • Aplikace VOYO pro Chromecast

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist