Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 17:13:40   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Společnost Eutelsat dosáhla nového mezníku: tisíc kanálů ve vysokém rozlišením

  Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 22.02.2017


Společnost Eutelsat dosáhla nového milníku ve své historii: od 230 kanálů ve vysokém rozlišení, které se v roce 2016 objevily na trhu, se dále zvýšil počet kanálů HD TV, které vysílají ze všech družic satelitního provozovatele Eutelsat. Symbolický mezník tisíce kanálů ve vysokém rozlišení byl tento měsíc překročen díky startu čínské zpravodajské stanice CGTN HD na orbitální pozici Hot Bird na 13° východně, čínskou mediální organizací CCTV na mezinárodním vysílacím trhu HDTV.


Významný růst stanic HDTV se uskutečňuje od roku 2016 ve všech prémiových pozicích společnosti Eutelsat, ze kterých se tři vyznačují nabízeným exkluzivním obsahem a vůdčím postavením na trhu.

Vzestupná křivka HDTV na družicích Hot Bird s růstem o 25 % na 250 stanic se posunuje výrazně nahoru. Mezitím tak každý čtvrtý kanál ve vysokém rozlišení vysílá na této pozici. Za dynamickým průběhem jsou tři důležité trendy: zvýšení počtu HDTV programů veřejnoprávních stanic včetně italské RAI, devět stanic SD, které přešly do HD a spuštění tří programů HD organizace CCTV, nové placené televizní programy na významných platformách, např. Sky Italia, Polsat, nc+, Nova, a též mnoho nových volně (FTA) přijímatelných stanic, např. Euronews HD, Al Jazeera English.


Satelitní flotila Eutelsat Hot Bird na orbitální pozici 13° východně nabízí špičkové pokrytí pro Evropu, Blízký východ a severní Afriku. S příjmem DTH (Direct-to-Home), kabelovými sítěmi, platformou IPTV a DVB-T nabízí satelitní operátor podle vlastních informací velkou paletu, více než tisíc kanálů ve čtyřiceti jazycích pro více než 135 miliónů domácností.

S téměř 150 kanály HD (40 % přírůstek v jednom roce), z nichž je sto výhradně na pozicích 7/8° západně, provozovaných společnostmi Eutelsat a Nilesat, vede k procesu přechodu na vysoké rozlišení na Blízkém východě a v severní Africe. Počet volně přijímatelných stanic s vysokým rozlišením zatím převyšuje HD nabídku placených stanic. K exkluzivním novým stanicím na této pozici patří silné komerční značky, např. pět programů Kuwait TV a alžírský celodenní (24/7) zpravodajský kanál Echourouk News HD.

Satelity Eutelsat na orbitální pozici 36° východně, které slouží pro ruský televizní trh, zaznamenaly dvanáct nových programů a nyní dosáhly 114 stanic HD. Vůdčí ruské platformy NTV+ a Tricolor nyní vysílají každá asi 40 HD stanic. K tomu lze připočíst dalších 32 HD kanálů pro domácnosti, které vysílají z orbitální pozice 56° východně v západní Sibiři. V Africe vysílají platformy MultiChoice Africa a Zap šestnáct, popř. sedmnáct HD stanic a tím potvrzují trend směrem k vyššímu rozlišení na africkém televizním trhu.


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a zkráceno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
16.02.2017 • Satelit ViaSat-2 plánován na podzim 2017
15.02.2017 • Arianespace vypustila družice Sky Brazil a Telkom 3S
14.02.2017 • Eurosport posiluje své olympijské portfolio o moderní pětiboj
02.02.2017 • SES je největším poskytovatelem HD programů
27.01.2017 • Arianespace připravuje vypuštění Sky Brasil-1 a Telkom-3S
24.01.2017 • Satelit Eutelsat 172B byl dokončen a čekají jej poslední testy

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist