Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 20:45:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

České Radiokomunikace hledají nové příležitosti pro internet věcí a vyhlašují další ročník soutěže Czech IoT Summer Jam 2017

  Autor: České Radiokomunikace , e-mail: info@radiokomunikace.cz Přidané: 15.04.2017


České Radiokomunikace (CRA) vyhlašují další ročník soutěže Czech IoT Summer Jam. V této soutěži hledají nejlepší možnosti využití internetu věcí (IoT) v síti LoRa. CRA průběžně rozšiřují pokrytí vlastní IoT sítě a v letošním roce plánují investovat desítky milionů korun do rozvoje této oblasti. Soutěžící se mohou hlásit od 12. dubna 2017 na webu pripoj.me. Soutěž bude ukončena 31. října 2017.


„V současné době velmi intenzivně pracujeme na rozšiřování naší IoT sítě tak, abychom do konce roku 2017 pokryli 70 % celého území ČR. Investujeme také do vlastního IoT cloudu a na jaře letošního roku jsme odstartovali první komerční projekty. Kromě toho, že intenzivně pracujeme na tom, aby v ČR fungovaly reálné, komerční projekty internetu věcí, snažíme se širší odbornou veřejnost více seznamovat s touto oblastí. Již loňský ročník soutěže Czech IoT Summer Jam a CRA IoT Hackathony, které jsme uspořádali, ukazují na to, že v oblasti IoT je velký potenciál, vznikají skvělé nápady a my doufáme, že se některé z nich podaří brzy zrealizovat,“ dodává k aktivitám CRA obchodní ředitel Miloš Mastník.

V loňském ročníku se do soutěže Czech IoT Summer Jam přihlásilo 50 projektů, z nichž odborná porota vybrala jako nejlepší projekt, který se zabýval lokalizací – LoRaWAN GEO Tracker od Jana Stejskala. CRA pořádají v oblasti internetu věcí i další projekty – CRA IoT Hackathony a v lednu 2017 otevřely unikátní prostor pro spolupráci – CRA IoT HUB.

Soutěž Czech IoT Summer Jam je určena programátorům – studentům a absolventům vysokých škol, start-upům, firmám a technologickým nadšencům, kteří se o internet věcí zajímají. Úkolem soutěžících je vytvoření prototypu aplikace, která zpracovává data ze senzorů přenášená pomocí technologie LoRa. Senzory jsou umístěné v rámci provozů CRA a partnerů.

Snímají určené ukazatele v daném prostředí – například měří teplotu, vlhkost, detekují pohyb, mapují polohu, měří hluk apod. CRA také hledají další nápady (nesoutěžní) na prostředí, ve kterých by čidla mohla být umístěna a sledovala by předem definované hodnoty. Tato prostředí budou na náklady CRA osazena příslušnými technologiemi.

Mezi nejlepší nápady a zařízení, které přinesly hardwarově zaměřené CRA IoT Hackathony, patří projekt Food Guard – týmu Bender Robotics z Brna, který se zabývá monitoringem prostředí pro přepravu potravin – sleduje teplotu, vlhkost, kvalitu prostředí v přepravním prostoru a v balení potravin a současně také může lokalizovat dodávku. V Praze byl jako nejlepší odbornou porotou hodnocen projekt Sevage Hero – týmu Elteam z Prahy, který se zabýval monitoringem obsahu odpadních vod a detekcí a lokalizací znečištění.

CRA nabízejí i další přidané služby nad samotnou infrastrukturou, například službu CRA IoT Cloud – pro ukládání a správu dat z IoT prostředí. Hledají také partnery pro poskytování IoT služeb.


České Radiokomunikace a.s. (CRA) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. CRA disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.


Petra Miterová, Tiskový mluvčí, Neopublic Porter Novelli
Anna Tůmová, Manažer marketingu a komunikace, České Radiokomunikace



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.04.2017 • Další prestižní MMA turnaj odvysílá O2 TV Sport. Show OKTAGON dnes zavítá do Bratislavy
31.03.2017 • Automobilový magazín AutoTN nově i v nabídce HbbTV
29.03.2017 • Derby Slavia - Sparta v režii O2 TV: Stanice O2 TV Free za symbolickou 1 Kč
22.03.2017 • České Radiokomunikace pokrývají svou IoT sítí další města
17.03.2017 • CRA IoT Hackathon – České Radiokomunikace opět hledají nejlepší nápady pro internet věcí
17.02.2017 • Internet: Aj v okresoch bude možné vybrať si z väčšieho počtu operátorov

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist