Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 14:27:04   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Květnové programové tipy HBO

  Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 02.05.2017


A děje se to znovu! Květnová premiéra osmnáctidílného mysteriózního seriálu TWIN PEAKS bude bezesporu událostí roku! Za pozornost stojí v květnu na HBO také nedělní premiéry: fantasy MŮJ KAMARÁD DRAK, dobová romantika LÁSKA A PŘÁTELSTVÍ, už pátá DOBA LEDOVÁ: MAMUTÍ DRCNUTÍ a biografické drama z produkce HBO ČARODĚJ ZE ZEMĚ LŽÍ. Nenechte si ujít ani třetí (a poslední) řadu série POZŮSTALÍ, romantiku MAGGIE MÁ PLÁN, či dokumenty VICE SPECIÁL – SVĚT POD LUPOU: ROZDĚLENÍ NÁRODA a VÝCVIKOVÝ TÁBOR: DRUHÁ ŠANCE.



Tip měsíce:

TWIN PEAKS (2017) (Twin Peaks)

A děje se to znovu! Pro cinefily Generace X, ale nejen pro ně, je osmnáctidílný seriál Twin Peaks bezesporu událostí roku. Celý ho napsali a produkovali Mark Frost a David Lynch, který všechny části také režíroval – ostatně stejně jako dvě řady legendárního, přelomového, dodnes fascinujícího seriálu Městečko Twin Peaks z let 1990 a 1991. V aktuálním pokračování příhod zvláštního agenta FBI Dalea Coopera (Kyle MacLachlan se vrací ve své životní roli, stejně jako mnozí původní představitelé klíčových úloh) po pětadvaceti letech opět přicházíme na místo činu: do podivného města na americkém severozápadě, kde byla zavražděna místní královna krásy Laura Palmer.

2017 | 18 | kriminální mysteriózní drama
Režie: David Lynch

Pondělí 22. května ve 22:00 hod. 1. a 2. část; 29. května večer 3. a 4. část; další části již po jedné každé následující pondělí v 22:00 hod.

Na HBO3 Twin Peaks uvidíte též – premiérové části v noci z neděle 21. na pondělí 22. května ve 3:00 ráno (současně s premiérou v USA), poté každé pondělí ve 23:00 hod. ihned po premiéře na HBO.



Nedělní premiéry:

MŮJ KAMARÁD DRAK (Pete's Dragon)

Starý řezbář Meacham (Robert Redford) dětem ze sousedství léta vyprávěl o drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), rangerku v národním parku, ty příběhy byly jen divokými historkami. Dokud ovšem nepotkala malého Petea (Oakes Fegley), záhadného, asi desetiletého chlapce, který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. Který se zjevně v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama… S pomocí jedenáctileté Natalie (Oona Laurence), jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje.

2016 | 98 minut | 12 | rodinná dobrodružná fantasy
Režie: David Lowery
Hrají: Bryce Dallas Howard, Oakes Fegley, Robert Redford, Wes Bentley, Karl Urban

Neděle 7. května 2017 ve 20:00 hod.


LÁSKA A PŘÁTELSTVÍ (Love & Friendship)

Whit Stillman ve své vrcholné formě zrežíroval vlastní adaptaci raného románu Jane Austen, který pojednává o úžasné lady Susan Vernon. Příběh o dohazování a lámání srdcí se odehrává v devadesátých letech osmnáctého století; sleduje úchvatně vypočítavou a manipulativní lady Susan (Kate Beckinsale), jejímž posláním je najít manžela sobě i své trpělivé dceři Frederice, v čemž jí napomáhá věrná přítelkyně Alicia Johnson (Chloë Sevigny). Dvě mladé ženy, pohledný Reginald DeCourcy (Xavier Samuel) a bohatý Sir James Martin (Tom Bennett) ovšem významně komplikují jejich plány.

2015 | 89 minut | 12 | dobové romantické komediální drama
Režie: Whit Stillman
Hrají: Kate Beckinsale, Chloë Sevigny, Xavier Samuel, Stephen Fry, Tom Bennett

Neděle 14. května 2017 ve 20:00 hod.


DOBA LEDOVÁ: MAMUTÍ DRCNUTÍ (Ice Age: Collision Course)

Dětmi celého světa milovaná Doba ledová je zpět, už popáté! Veverčáka Scrata v loňském pokračování nekonečné ságy jako věčná honba za nepolapitelným žaludem katapultuje do vesmíru. A tady ten nešika mimoděk spustí sérii kosmických událostí, které transformují a ohrozí ledový svět. Aby se zachránili, musí lenochod Sid, mamuti Manny, Ellie a Broskvička, tygr Diego i vačičáci Crash a Eddie opustit svůj domov a vydat se na výpravu plnou komických momentů a dobrodružství. Odcestují do neznámých exotických zemí, kde se potkají s řadou nových kamarádů.

2016 | 90 minut | All | animovaná dobrodružná rodinná komedie
Režie: Michael Thurmeier, Galen T. Chu

Neděle 21. května 2017 ve 20:00 hod.


ČARODĚJ ZE ZEMĚ LŽÍ (The Wizard of Lies)

Držitel dvou Oscarů Robert De Niro a legendární, na Oscara třikrát nominovaná krasavice Michelle Pfeiffer se předvedou jako manželé Madoffovi ve snímku popisujícím jedno z největších ekonomických dramat v historii lidstva. Podíváme se do zákulisí rozsáhlé pyramidové hry Bernieho Madoffa, bývalého předsedy burzy NASDAQ a pachatele největší zpronevěry v dějinách USA – v roce 2009 přiznal vinu na klamání investorů a ukradení až padesáti miliard dolarů. Životopisný snímek z produkce HBO zkoumá, jakým způsobem byla do celé věci zatažena veřejnost, i sled ničivých událostí, které napáchala – jak na obětech, tak na Madoffově rodině.

2017 | 133 minut | 12 | biografické drama z produkce HBO
Režie: Barry Levinson
Hrají: Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Kristen Connolly, Lily Rabe, Hank Azaria

Neděle 28. května 2017 ve 20:00 hod.



Nenechte si ujít:

POZŮSTALÍ III. (The Leftovers III.)

Třetí (a poslední) řada seriálu o rodině, která se zoufale snaží vyrovnat s dlouhodobými následky události zvané Nanebevzetí, při níž dvě procenta světové populace zmizela beze stopy. Dramatický seriál z produkce HBO od Damona Lindelofa (držitel ceny Emmy® za seriálový hit Ztraceni) je inspirován románem Toma Perrotty (spolutvůrce a výkonný producent) z roku 2011. Rodiny Garveyových a Murphyových, které se v předchozí řadě poznaly v texaském městě přezdívaném Zázrak, se bezmála sedm let po osudné tragédii opět semknou. Jejich poslední cesta směřuje do Austrálie, kde dojde k nečekanému vyvrcholení.

2017 | 60 minut | 18 | mysteriózní drama z produkce HBO
Režie: Mimi Leder aj.
Hrají: Justin Theroux, Carrie Coon, Amy Brenneman, Kevin Carroll, Christopher Eccleston

Pondělí 1. května 2017 ve 20:00 hod. a každé další pondělí, vždy ve 20:00 hod.


MAGGIE MÁ PLÁN (Maggie's Plan)

Maggie (Greta Gerwig) je energická, praktická třicátnice z New Yorku – pracuje ve školství a zatím marně čeká na tu pravou životní lásku. Jenže ponechat svůj osud osudu tak úplně nedokáže – po čase usoudí, že dozrál čas stát se svobodnou matkou. Když ale potká Johna (Ethan Hawke), profesora antropologie a živořícího spisovatele, na první pohled se do něj zamiluje a plány ohledně mateřství zásadně přehodnotí. John však žije v nešťastném manželství se ctižádostivou profesorkou Georgette (Julianne Moore), takže Maggie s pomocí svých nejlepších přátel, výstředních manželů Tonyho a Felicie, zosnuje nový plán, který vtipně proplete její život s Johnovým.

2015 | 94 minut | 12 | romantické komediální drama
Režie: Rebecca Miller
Hrají: Greta Gerwig, Ethan Hawke, Julianne Moore, Bill Hader, Maya Rudolph

Sobota 13. května 2017 ve 20:00 hod.


VICE SPECIÁL – SVĚT POD LUPOU: ROZDĚLENÍ NÁRODA (Vice Special Report: A House Divided)

Spoluzakladatel legendárního magazínu Vice Shane Smith v tomto dokumentu zkoumá některé z nejspornějších otázek Obamova prezidentování a to, jak s nimi spojené konflikty přispěly k politickému klimatu, jež vedlo ke kandidatuře a nakonec i zvolení nepolitické osobnosti a outsidera Donalda Trumpa. Pohybujeme se na horké půdě: rušení klíčových politických dohod schválených Kongresem, vzestup konzervativního hnutí Tea Party, rostoucí extremismus, kvůli němuž je Amerika rozdělenější než kdy dřív… Dokument nabízí exkluzivní přístup k prezidentovi, jeho vlivným kruhům i hlavním oponentům.

2016 | 68 minut | 12 | dokumentární film
Režie: Shane Smith

Čtvrtek 11. května 2017 ve 21:35 hod.


VÝCVIKOVÝ TÁBOR: DRUHÁ ŠANCE (Rock And A Hard Place)

Dokument z produkce HBO se inspiroval osudem Dwayna Johnsona – chlapík, kterého známe spíš jako herce se zápasnickou přezdívkou Skála, The Rock, měl v mládí oplétačky se zákonem. Snímek zachycuje životy mladých vězňů, jimž se nabízí druhá šance a nový začátek – tedy v případě, že se rozhodnou absolvovat výcvik v proslulém nápravném zařízení ve floridském okrese Miami-Dade. V rámci šestiměsíčního programu se výcvikoví instruktoři snaží vybičovat vězně k maximálním výkonům a přimět je, aby se poučili ze svých chyb a stali se plnohodnotnými členy společnosti. Režii mají na svědomí Matthew O'Neill a Jon Alpert, držitelé nominace na Oscara.

2017 | 81 minut | 15 | dokumentární film
Režie: Matthew O'Neill, Jon Alpert

Čtvrtek 18. května 2017 ve 20:00 hod.



Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových a IPTV sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách DIGI TV, freeSAT, Magio TV, T-Home, Flix TV a Skylink na satelitech Thor 6 na pozici 0,8 st. západně, Amos 2 na pozici 4,0 st. západně, Eutelsat 16A na pozici 16,0 stupňů východně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně.

Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.
Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz
Facebook: HBO CZSK, Cinemax CZSK
Twitter: HBO_CZSK
youtube: HBO CZSK

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO a HBO HD, HBO2 i HBO3 si můžete stáhnout na webu satCentrum v sekci TV program.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Europe,
připravila redakce satCentrum, 1. 5. 2017, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.







  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.05.2017 • Pět a půl dne nonstop hokeje - šampionát na ČT sport začíná
01.05.2017 • Květnové filmové lahůdky na Cinemaxu
30.04.2017 • Květnová nabídka artových filmů na Cinemax 2
30.04.2017 • Vydejte se na cestu s Prima ZOOM v 18. týdnu
29.04.2017 • Sportovní program na DIGI TV doplňují hity na Eurosportu
28.04.2017 • Květnové seriálové hity HBO3 s Twin Peaks mánií

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist