Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 07:16:25   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Film Europe Channel rozšiřuje od 20. června 2017 své vysílání i do Nizozemska a Belgie a nabízí lineární i SVOD program

  Autor: Film Europe Media Company , e-mail: info@@filmeurope.cz Přidané: 20.06.2017


Unikátní prémiový filmový kanál Film Europe Channel, který nabízí špičku evropské a festivalové kinematografie, rozšiřuje od 20. června 2017 své vysílání i do Nizozemska a Belgie. V těchto zemích podobně jako v České a Slovenské republice navíc poskytne i službu SVOD.


Film Europe Channel se tak stává prvním Quality TV filmovým kanálem na světě, který nabízí výlučně evropské snímky v tradiční lineální televizní formě a zároveň v moderní SVOD distribuční verzi.

Jde o první filmovou televizi, která vznikla ve východní Evropě a s vlastní distribucí pronikla i do západní Evropy. Exkluzivním partnerem Film Europe Channel pro oblast Beneluxu je společnost M7 Group (www.m7group.eu) s jejími distribučními platformami Canal Digitaal (www.canaldigitaal.nl) a TV Vlaanderen (www.tv-vlaanderen.be).

“Spolupráce s M7 Group je důkazem dobrého partnerského spojení a mezinárodní rezonancí značky Film Europe. Daří se nám identifikovat kvalitní evropský film dříve něž získá Zlatou palmu v Cannes. Úspěšně představujeme kvalitní filmy na vlastních festivalech, v kinech, na DVD a VOD platformách a v kvalitních televizích. Daří se nám proměnit evropské filmové dědictví na umělecky hodnotný a obchodně samostatný koncept. A to i bez přispění veřejných zdrojů. Film Europe Channel je jedinečným start up-em nejen v kontextu evropského filmu, ale i jako nezávislý ekonomický model. Vysoká filmová kvalita už není monopolem státních festivalů a televizí. Film Europe, Skylink, CanalDigitaal a TV Vlaanderen přináší filmovou kvalitu nejširšímu publiku. Film Europe Channel je zároveň výběrovou lineární a SVOD alternativou k velkým, ale často nekurátorovaným a nepřehledným gigantickým VOD platformám. Jsme iniciativou zdola a chceme být dobrým příkladem, jak se dá v Evropě vybudovat kvalitní filmový brand,” říká prezident a CEO Film Europe Media Company, Ivan Hronec.

Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, k tomu dodává: „Film Europe Channel je v nabídce česko-slovenské satelitní platformy Skylink už několik let. Svým specifickým obsahem si získal u milovníků filmového umění velkou popularitu. Pevně věřím, že stejně dobře přijmou Film Europe také naši zákazníci v Nizozemí a Belgii. Jsem velmi rád, že pomáháme výrazně rozšiřovat okruh diváků Film Europe prostřednictvím naší internetové videotéky Skylink Live TV (SVOD), která je k dispozici všem zákazníkům Skylinku bez jakýchkoliv dalších poplatků.”

Filmovou knihovnu Film Europe Channel a SVOD tvoří žánrové snímky z různých zemí Europy, ale především filmy z nejvýznamnějších filmových festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes. Většinu držitelů Zlatých palem z Cannes uvidí diváci v české a slovenské televizi poprvé. Film Europe Channel tak nabízí ve srovnání s veřejnoprávními i komerčními televizemi v Česku a na Slovensku objektivně nejlepší a nejaktuálnější festivalový filmový program. Diváci se mohou těšit na filmy jako Velká nádhera italského režiséra Paola Sorrentina (Oscar 2014 v kategorii „nejlepší zahraniční film“), Život Adéle francouzského režiséra Abdellatifa Kechicha (Zlatá palma Cannes 2013), Faust ruského režiséra Alexandra Sokurovova (Zlatý lev Benátky 2011), Pozice dítěte rumunského režiséra Calina Petra Netzera (Zlatý medvěd Berlinále 2013), Dheepan Francouze Jacques Audiarda (Zlatá palma Cannes 2015), ale i na skvělé akční skandinávské kriminálky a italské komedie.

Hlavním mimotelevizním eventem Film Europe Channel je říjnová filmová přehlídka Be2Can. V desítkách kin v Čechách a na Slovensku se budou hrát vítězné tituly letošních festivalů v Benátkách, Berlíně a Cannes. A Film Europe Channel a SVOD bude ve svém programu nabízet vítěze z minulých ročníků. Toto spojení festivalové přehlídky s VOD a Quality TV je unikátní i ve světovém kontextu. Film Europe Channel je k dispozici zákazníkům Skylinku v programových balíčcích Kombi, Multi HD, Flexi 7 a Komplet. Filmové tituly Film Europe jsou k dispozici všem zákazníkům Skylinku i v rámci SVOD internetové služby Skylink Live TV.


Film Europe Media Company Profile:

Misí Film Europe je evropský a festivalový film. FILM EUROPE MEDIA COMPANY se svými týmy v Praze, Bratislavě, Londýně a Cannes nakupuje, koprodukuje, distribuuje evropské festivalové filmy do kin, na VOD a DVD a uvádí je ve vlastních televizních stanicích. Do programu českých, slovenských, maďarských a polských kin a festivalů přinesla od roku 2009 více než 400 špičkových filmů. V roku 2011 spustila vysílaní FILM EUROPE CHANNEL – první evropská filmová televize s 800 filmy výhradně evropské kinematografie. V září 2013 otevřela v Bratislavě festivalové KINO FILM EUROPE. V roku 2014 zahájila v České republice a na Slovensku Týden francouzského filmu Crème de la Crème a festivalovou přehlídku soutěžních filmů z Cannes, Berlinale a Benátek - Be2Can. V roce 2015 založila přehlídku současné severské tvorby SCANDI a uvedla do distribuce DVD edici FESTIVAL 12. Film Europe je evropským lídrem nákupu, festivalových uvedení, kinodistribuce a televizního vysílání evropského a festivalového filmu.

www.filmeuropechannel.eu
www.be2can.eu
www.filmeurope.eu

Ivan Hronec, CEO, Film Europe Media Company
Adéla Brabcová - PR & Marketing, Film Europe



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
20.06.2017 • Nový program TLC v nabídce Skylinku a dohoda s Discovery Networks
17.06.2017 • FLIX TV: Soutěže pro zákazníky o skvělé ceny, 50% sleva na 6 měsíců pro nové zákazníky i nadále
15.06.2017 • Neprekonateľný letný maratón kreslených rozprávok pre všetkých zákazníkov freeSAT-u
10.06.2017 • H2D s dětskými pořady z družice Astra 1KR
08.06.2017 • Freenet TV ze satelitů Astra 1 na pozici 19,2° východně?
08.06.2017 • freeSAT na Slovensku dnes rozširuje ponuku o dva nové HD kanály

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist