Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 17:44:35   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Krásy světa ve všech podobách najdete ve 28. týdnu na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 09.07.2017


Vezmeme vás za pochutinami světa, do vzdáleného vesmíru, pozemských rájů, za historickými divy i na hodně rychlou projížďku, a to je jen zlomek z široké nabídky Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: pojďte ochutnávat a poznávat S kuchařem na cestách; neméně zajímavé bude Cestování červí dírou s Morganem Freemanem VI; odhalíme Churchillovi zrádce; jaká je Afrika z výšky a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

10. 7., 21.00 – S kuchařem na cestách (Vanuatu)

Přidejte se k uznávanému kuchaři Jocku Zonfrillovi na velkolepé výpravě za domorodou kuchyní a kulinářskými lahůdkami ze všech koutů světa. Co z toho budete mít? Podaří se vám zachránit pokladnici gastronomických znalostí předtím, než bude navždy nenávratně ztracená. Jock si troufá na nejvzdálenější a nejizolovanější místa, kde bok po boku s domorodými obyvateli loví a sklízí ingredience potřebné pro místní lahůdky. Zároveň se učí vařit podle místních zvyků. Dá si tady někdo pečeného kaloně nebo dobrůtku z papouška kakadu? Lišejníkovou polévku nebo sobí jelítko? Jock odhaluje kulinářského génia ukrytého v polozapomenutých komunitách a snaží se zjistit, co bychom se od nich mohli naučit o soběstačném životě, nápaditém vaření a co nejkvalitnějším jídle.


10. 7., 22.00 – Cestování červí dírou s Morganem Freemanem VI (Máme v sobě mimozemšťany?)

Dá se čas vrátit zpátky? Jsme všichni náboženskými fanatiky? Žijeme v Matrixu? Ukrývají se mimozemšťané uvnitř nás? Existujeme z nějakého důvodu? A proč vlastně lžeme? Na všechny tyto otázky se snaží přesvědčivě odpovědět šestá řada oblíbeného seriálu Cestování červí dírou s Morganem Freemanem. Hollywoodská hvězda oceněná Oscarem vstupuje hluboko do nitra složitého bludiště vědění a pátrá v nekonečném vesmíru. Cestování červí dírou s Morganem Freemanem je vizuálně nádhernou podívanou.


13. 7., 21.00 – Churchillovi zrádci

Ve chvíli, kdy se američtí vojáci vařili zaživa v olejnatých vodách Pearl Harboru a jejich britští spolubojovníci padali pod bajonety na březích Malajsie, šokující pravda o těchto útocích zůstávala tajemstvím. Ať už šlo o letadla, jež potopila americkou Tichomořskou flotilu, nebo výzvědnou službu, která umožnila katastrofické dobytí Singapuru, mnoho z mozků plánujících tyto útoky vůbec nepatřilo Japoncům. Američtí a britští vojáci ani jejich spojenci netušili, že byli zrazeni svými vlastními lidmi. Část britských aristokratů a důstojníků byla špióny ve službách japonského císařství. Cena za jejich zradu byla obrovská. Pád Pearl Harboru znamenal konec americké pověsti o nenapadnutelnosti. Ztráta Singapuru znamenala začátek zániku britského impéria. Snímek Churchillovi zrádci poprvé odhaluje, jak to bylo.


14. 7., 20.00 – Modravé hlubiny I (Kokosový ostrov)

Kokosový ostrov je odlehlá a nedotčená mořská rezervace v nespoutaných mořských vodách jihovýchodního Pacifiku. Žijí tu nezvyklí tvorové, obrovská hejna ryb a obávaní predátoři. Kokosový ostrov se nachází více než 500 km od pobřeží Kostariky. Je to ostrov bez lidského osídlení, zahalovaný hustými chuchvalci mlhy, porostlý bujnými pralesy s množstvím stupňovitých vodopádů. Je plný života. Žije zde více než 100 druhů ptáků. Legendární oceánograf Jacques Cousteau nazval Kokosový ostrov nejkrásnějším ostrovem světa. Potápět se dá jen z lodí, na kterých se zároveň i žije a které připlouvají z pevniny vzdálené 36 hodiny plavby. V potápěčském světě je to legenda. Hlubinné proudy se tříští o podmořskou horu a ženou proudy směrem k hladině. U Kokosového ostrova žije více žraloků než kdekoli na světě, a zdejší oblast je tak jejich královstvím. Ke spatření tu jsou žraloci lagunoví, kladivouni nebo žraloci galapážští. Ovšem v hlubinách oceánu se lovec může snadno změnit v kořist. Pod rouškou tmy se vynořuje právě úchvatný žralok galapážský, obávaný lovec, který loví rejnoky a občas nepohrdne ani žraloky lagunovými, kteří se zde vyskytují ve stovkách jedinců. Kokosový ostrov je ztraceným světem v Pacifiku a jedním z mnoha divů modravých hlubin. Je to jako nastoupit do stroje času a vrátit se o 200 let zpátky a spatřit nedotčený oceán.


15. 7., 21.00 – Afrika z výšky (Bouřlivé jižní pobřeží)

Série Afrika z výšky odhaluje fascinující příběhy, o kterých se nic nedozvíte, dokud nevzlétnete do vzduchu. Seznamte se s přírodními krásami africké krajiny a zjistěte, jaký dopad na ně má všechno, co lidstvo dělá. Uvidíte kaňon Fish River v Namibii, rozpínavou metropoli Johannesburg, lovce diamantů v Port Nolloth i stáda buvolů a slonů na ostrově Chef’s Island. Zkrátka, zažijete dobrodružství pro srdce i smysly.


15. 7., 22.00 – Sedm divů starověkého světa (Egypt)

Starověký Egypt je jednou z kolébek civilizace. Právě zde byly postaveny stavby, které mohou být právem označeny za sedm divů tehdejšího egyptského světa. Prvním takovým stavebním komplexem je samotné Údolí králů. Zde je i chrám královny Hatshepsut. Dalším velkým chrámovým komplexem je chrám v Karnaku, který je známý a proslulý svými obelisky. Monumentálním je rovněž chrám faraona Ramesseho v Abú Simbelu. Jedná se o největší skalní chrám na světě, který zdobí ohromné sochy panovníka. Přírodním egyptským divem je samotná hora Sinaj. Právě zde měl dle legendy Mojžíš dostat desatero přikázání. Sfinga je snad nejpodivnější ikonou světa s lidskou hlavou a zvířecím tělem. Sfinga je dlouhá šedesát metrů a vysoká dvacet a je vytesána ze skály. Největším egyptským zázrakem starověkého světa je však bezesporu Velká pyramida v Gize. Jedná se o největší kamennou hrobku světa a zároveň o nejstarší div světa. Byla postavena pro faraona Chufua v roce 2560 př. n. l. Stavba je složena z 2,3 mil. kamenných bloků a byla stavěna 22 let. Egypt však má vedle těchto divů mnoho dalších staveb, které mohou být právem označeny za další divy starověku.


16. 7., 21.00 – Radost z rychlosti s Guyem Martinem I (Z kopce hlavou napřed)

Čeká vás další projekt motocyklového závodníka Guye Martina, tentokrát se pokusí překonat rychlostní světový rekord v jízdě na saních – v podstatě spojených dvou lyžích. Současný rekord je z roku 2010, kdy jeden hledač adrenalinových sportů v rakouském Pitztalu těsně pokořil 100 km/hod. Guy chce rekord pokořit. 11 měsíců před termínem vyráží do švýcarských Alp, kde je ve sv. Mořici nejstarší sáňkařská dráha (1864). Lidé si tu oblíbili sáně a začali závodit v ulicích, to ale bylo nebezpečné, a tak jeden majitel hotelu neváhal a nechal postavit menší dráhu, kam mohli hosté zdarma chodit. Po 20 letech se dráha přestavila na 10zatáčkovou a přes 1,2 km dlouhou Cresta Run. Ta se stala nejrychlejším místem světa, také zažila 4 smrtelné nehody. Guy jede v první jízdě přes 80 km/hod. a dole je za 64 vteřin. Ti nejrychlejší tu jezdí až 128km/h, ale protože jde o účelovou ledovou dráhu, tento rekord se nepočítá. Jeho jízda bude muset být na rovině na sněhu. Zpět v Anglii se schází s inženýrem, který bude mít na starost jeho saně. Ty musí být těžké, aerodynamické a musí mít co nejmenší odpor svých skluznic. Guy má na výběr, jestli jet hlavou, nebo nohama napřed, brzy má jasno. Hlava vpředu je lepší, má tak větší cit. Na mírném svahu dosahují saně rychlosti přes 50 km/hod. Na rekord by měl bohatě stačit svah se sklonem 30°, problémem ale bude, jak zastavit. Řešení je nakonec vcelku prosté – padák a páka se zuby, které se zakousnou do sněhu. Na pyrenejských svazích v Andoře je 900 metrů dlouhá rovná sjezdovka se sklonem až 46°. První test nedopadne dobře, při brždění se sáně smýknou a skončí v kotrmelcích. 10. ledna 2014 ráno může pokus o rekord začít, tým si dovolí vytáhnout sáně do 2/3 sjezdovky. Tam je svah velmi prudký, všichni jsou na lyžích a mají co dělat, aby se udrželi. Za chvilinku je tu start, saně jedou dokonale rovně, Guy jim musí pomáhat jen minimálně. Sjezdovku sjede perfektně a rychle, poté rozbalí padák a brzdí. Ostatní k němu rychle běží s dobrou zprávou – rekord navýšil na 134,36 km/hod.

Nechte se okouzlit Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 9. 7. 2017





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.07.2017 • Život Kylie od 16. července každou neděli na kanálu E!
07.07.2017 • MS superbiků pokračuje závodem v Laguna Seca v USA, přinese jej Eurosport
06.07.2017 • Cyklistický závod Okolo Polska odstartuje na Eurosportu 29. července
05.07.2017 • Opera Carmen v Ultra HD živě a volně z družice Astra 1L
02.07.2017 • Prima ZOOM vás ve 27. týdnu chytne a nepustí
28.06.2017 • Na AMC staruje ve čtvrtek druhá řada série Preacher

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist