Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 11:55:18   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

DIANA OSOBNĚ v neděli 6. srpna na National Geographic

  Autor: Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 01.08.2017


Oblíbená placená tematická stanice National Geographic uvede v neděli 6. srpna ve 22:00 hod. speciální celovečerní dokument pod názvem DIANA OSOBNĚ. Celým snímkem provází hlas Diany v nahrávkách, které z velké části dosud nebyly vysílány. Tyto záznamy jsou doplněny archivními záběry a fotografiemi.


V roce 1991 bylo v londýnském Kensingtonském paláci uskutečněno několik tajných rozhovorů s Dianou, princeznou z Walesu, které s jejím svolením natočil blízký přítel jménem novináře Andrewa Mortona. Morton zde pracoval na knize o skutečném životě nejfotografovanější ženy světa. Veřejnost v té době neměla tušení, že je manželství princezny Diany a prince Charlese v krizi. National Geographic Documentary Films odhalují Dianiny myšlenky a pocity ve velmi specifickém okamžiku jejího života a zachycují tento komplikovaný osobní příběh z jejího úhlu pohledu. Celým snímkem nás provází hlas samotné princezny v nahrávkách, které z velké části dosud nebyly vysílány.

Tyto zřídka prezentované zvukové záznamy jsou doplněny archivními záběry a fotografiemi. DIANA OSOBNĚ je nejnovější produkcí společnosti National Geographic Documentary Films a diváci ji poprvé spatří 6. srpna ve 22 hodin na obrazovkách National Geographic.

Výkonným producentem snímku je držitel Peabodyho ceny Tom Jennings ze společnosti 1895 Films (Výbuch raketoplánu Challenger; Martin Luther King: Záznamy atentátu). Dokument nabízí nový pohled na princeznin emocionální vývoj od dětství přes mládí a vztah s Jeho Veličenstvem, princem z Walesu, až po všudypřítomný pocit, že žije pod drobnohledem veřejnosti.

„National Geographic Documentary Films vytváří prvotřídní celovečerní dokumentární snímky, které pokrývají aktuální i nadčasová celosvětová témata a jejichž autory jsou ti nejlepší světoví filmaři,” prohlásil Tim Pastore, prezident vlastní tvorby a programmingu National Geographic. „Tento snímek není výjimkou a nabízí zbrusu nový náhled do života princezny Diany. Je tak pokračováním našeho trendu poskytnout divákům dosud nevídaný přístup k významným událostem světových dějin.”

Stala se „princeznou z lidu”, „princeznou lidských srdcí” a jen málokterá veřejná osoba je nadále tak milována i opředena záhadami jako Diana. Veřejnost si ji zamilovala jako stydlivou učitelku z mateřské školy, jejíž vrozený šarm učaroval dědici královského trůnu, a v tom okamžiku se zrodila nova ikona moderní doby.


Nyní nám sama princezna Diana detailně přiblíží svůj životní příběh a především svou situaci v roce 1991. Otevřeně promlouvá o nepříliš šťastném dětství, rozpačitém seznámení s Jeho Veličenstvem, princem z Walesu, v době, kdy jí bylo pouhých 16 let, i dramatickém vstupu mladé dívky na světovou scénu. Záhy odstartovalo pronásledování tiskem, národ byl stržen pohádkovým příběhem lásky a ona nebyla na tento příval slávy připravená.

Snímek Diana osobně dokumentuje rozpor mezi privátním a veřejným aspektem princezniny osobnosti a podtrhuje často spletité narážky, myšlenky a pocity princezny v roce 1991. Bez nostalgie zde vzpomíná na svou svatbu a zkušenosti s poporodní depresí, bulimií i na vítězství nad zničující úzkostí, které jí přineslo až nalezení sebe sama v humanitární činnosti.

„Vybrali jsme významné okamžiky jejího života a chronologicky je seřadili. Ilustrujeme je pomocí tiskových zpráv a archivních snímků z dané doby,” doplňuje Tom Jennings, výkonný producent dokumentu Diana osobně. „Během celého filmu také uslyšíte princeznin hlas popisující její niterné pocity ve chvílích, kdy celý svět věřil, že je protagonistkou šťastné pohádky. A přitom se v té době její manželství i celý život rozpadaly.”

Kniha fotografií z edice National Geographic Remembering Diana: A Life in Photographs bude od 1. srpna rovněž k dostání na pultech amerických knihkupectví, opatřená předmluvou Dianiny blízké přítelkyně Tiny Brownové, které je rovněž autorkou princeznina životopisu. V knize nalezneme vice než 100 světoznámých fotografií a vzpomínky lidí, kteří Dianu znali nejlépe.


National Geographic Documentary Films:

National Geographic Documentary Films je součástí National Geographic Partners, náležející společnostem National Geographic a 21st Century Fox. Již celých 129 let je klíčovým hnacím motorem National Geographic snaha prohloubit vzdělanost a pochopení světa kolem nás, a i nyní se snažíme posouvat hranice nepoznaného a poskytovat svým divákům, jichž máme nyní již přes 730 milionů ve 171 zemích světa a hovořících 45 jazyky, stále více. National Geographic Partners navíc odevzdává 27 procent svého zisku zpět neziskové Společnosti National Geographic, která z nich podporuje bádání na poli vědy, výzkumu, ochrany a vzdělávání. Pro více informací navštivte natgeotv.com nebo nationalgeographic.com či náš Facebook, Twitter, Instagram, Google+, YouTube, LinkedIn a Pinterest.


1895 Films:

Produkční společnost 1895 Films, sídlící v kalifornském Los Angeles, byla již v minulosti za své dokumentární snímky oceněna Peabodyho cenou a nominována na cenu Emmy. V jejím čele stojí novinář a filmař Tom Jennings. Specializuje se na vytváření a výrobu vysoce kvalitních dokumentárních pořadů pro velké televizní společnosti a tematicky zahrnuje celou škálu od politiky a náboženství po historii, krimi, sport, záhady či cestování. Své snímky natáčí 1895 Films po celém světě, v metropolích i nejzapadlejších koutech Země, a jejich hlavním cílem je poskytovat stejnou měrou informace i zábavu.


Mgr. Lada Dobrkovská, Channels, zastoupení National Geographic Channel v ČR a SR


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.08.2017 • Srpnové seriálové hity na HBO 3
31.07.2017 • Srpnové programové tipy E! Entertainment
31.07.2017 • Srpnové premiéry na Viasat Explore, History a Nature
30.07.2017 • Půlka prázdnin, jak má být na Prima ZOOM v 31. týdnu
30.07.2017 • Srpnová nabídka artových filmů na Cinemax 2
29.07.2017 • Srpnové programové tipy HBO

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist