Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 19:45:42   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Gps | Články
 

Mapy.cz nabízí mobilní off-line mapy celého světa - výlet si po celém světě naplánujete už i bez internetu

  Autor: Seznam.cz , e-mail: info@seznam.cz Přidané: 07.08.2017


Mapy.cz v naplno rozjeté cestovatelské sezoně přicházejí s turistickými off-line mapami celého světa, dostupnými pro mobilní zařízení s operačním systémem Android. Čeští cestovatelé tak dostávají detailní turistické mapy celého světa, u nichž po stažení už není nutné mít připojení k internetu.


Nyní se už turisté neztratí v žádné zemi světa a navíc si mohou vyhledat zajímavá místa v okolí nebo si naplánovat své výlety přímo v mobilu, a to vše bez připojení k internetu. Důraz na turistiku si Mapy.cz ponechávají.

Ještě nedávno si mohli cestovatelé v mobilní aplikaci Mapy.cz stáhnout a v off-line režimu používat mapy Evropy. Vyhledávání bez internetového připojení fungovalo dokonce jen pro Českou republiku. Mapy.cz si však daly záležet a přichází s novinkou, která je pro Čechy krokem do světa.

„Ať si teď vzpomenete na jakékoliv místo na zemi, kam byste se chtěli vypravit, můžete si s naší mobilní aplikací mapu daného regionu či státu stáhnout, a poté používat off-line. A to nejenom jako klasickou mapu, kdy vidíte, kde je jaké město nebo silnice, ale můžete si vyhledat zajímavá místa v okolí, ihned vidíte tipy na historické památky, naplánujete si cestu k nejbližšímu zámku anebo zjistíte, kde je jaká restaurace, hotel, či zastávka MHD. Ke všem těmto věcem už dnes nepotřebujete připojení k internetu a víme, že přesně tyhle vlastnosti off-line map turistům cestování po světě ulehčí,“ vysvětluje Jakub Faifer, produktový manažer Mapy.cz. Pro cestovatele se z mobilní aplikace Mapy.cz stala plnohodnotná hlasová turistická a cyklonavigace, která funguje také v off-line režimu.

Off-line mapy celého světa svým rozsahem a obsahem představují nejdetailnější turistické mapy, v nichž jsou vykresleny všechny vrstevnice a ostatní detailní informace, na které jsou lidé z aplikace Mapy.cz zvyklí. Díky tomu by mapy všech zemí světa zabraly více než 180 GB, a tím pádem není reálné je mít celé nahrané v jednom mobilním telefonu. I tady vývojáři z týmu Mapy.cz na cestovatele mysleli.

„Takové množství dat není reálné stáhnout do jednoho telefonu najednou. Právě proto jsme off-line mapy světa rozdělili na jednotlivé státy a tam, kde jsou i jednotlivé země stále velmi obsáhlé, jako třeba u Norska, Německa, různých států z USA, jsme sáhli po rozdělení na menší regiony. Pro turisty je to velmi praktické. Mohou si stáhnout pouze oblast, kam se vydávají a kterou například chtějí prochodit či projezdit na kole. Většina takto vytvořených map má kolem 500 MB, aby nezabraly příliš mnoho místa,“ objasňuje Jakub Faifer.

„Navíc jsme doplnili ještě jednu vychytávku, a to při stahování map do off-line módu, respektive pro jejich vyhledávání. Když si nechcete stahovat mapu některého ze států, který je na vaši paměť v telefonu stále velký, stačí když zadáte některé z větších měst, kam se chystáte a Mapy.cz vám samy našeptají, jaký region si máte stáhnout,“ doplňuje produktový návrhář Petr Kozlík.

Po verzi pro operační systém Android bude následovat verze pro iOS a také pro desktopová zařízení s Windows 10. „Naším cílem je nabídnout plnohodnotné off-line mapy napříč všemi platformami, proto nyní na rozšíření pilně pracujeme,“ zní z týmu Mapy.cz.

Tradičně už několik let jsou podle Seznam.cz nejstahovanějšími evropskými lokalitami Rakousko, Chorvatsko nebo Itálie. Oblibu těchto destinací potvrzují také data z Českého statistického úřadu, který každoročně sleduje místa, kam se Češi vypraví na dovolenou. Do TOP 10 se však vloni zařadily také africké státy. „Dá se předpokládat, že se nám se spuštěním off-line map celého světa trochu změní i data o stahovaných lokalitách. Je pravděpodobné, že se do popředí dostanou také turisticky oblíbené světové destinace v Tichomoří, Africe a Asii,“ uzavírá Jakub Faifer.


Irena Zatloukalová, Manažer PR a interní komunikace, Seznam.cz


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.08.2017 • Seznam.cz spustil beta verzi Jízdních řádů, propojení s mapovými podklady nabízí v ČR dosud nepoznanou uživatelskou zkušenost
19.12.2016 • Aplikace Pubtran nově poradí, do kterého vagónu metra nastoupit, v Jihomoravském kraji zase informuje o zpoždění dopravy
10.05.2016 • Výberové konanie na frekvencie v pásme 3,5 GHz
05.05.2016 • Unikátna hra pre smartfóny pomôže pri výskume demencie
14.04.2016 • Vytvorte mobilnú aplikáciu a získajte odmenu
11.04.2016 • Zpravodajský portál TN.cz spustil novou mobilní aplikaci!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist