Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 21:48:24   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Ty nejlepší světové zajímavosti na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 14.11.2017


Prima ZOOM vás provede světem bez újmy. Připomeneme si 100 let výročí VŘSR. Zahájíme další sérii legendárního seriálu Vetřelci dávnověku. A budeme pátrat po Hitlerově synovi. Takovou rozmanitost zajímavostí najdete jen u nás.


Poznávejte svět s Prima ZOOM:

14. 11. 2017, 20.00 hod. – Ruská revoluce v barvě
Od 24. 11. 2017, 22.10 h - Vetřelci dávnověku VIII
28. 11. 2017, 20.00 hod. - Hitlerův utajený syn


Ruská revoluce v barvě (dva díly, úterý ve 20.00, opakování pátek od 15.55)

Rok 2017 je stoletým výročím revoluce, která změnila svět. Podívejte se na dramatický příběh o tom, jak byla prakticky přes noc zničena celá společnost a nahrazena jedním z nejradikálnějších sociálních experimentů všech dob. Film Ruská revoluce v barvě se zaměřil na námořníky ze základny na ostrově Kronštadt, protože to byli právě oni, kdo se chopil revolučních myšlenek se zvlášť krvežíznivým nadšením. Demonstrace kvůli nedostatku chleba vedla k abdikaci ruského cara Mikuláše II. Lidé rychle zakládali samosprávu. Pak dorazil Lenin. S pomocí námořníků smetl prozatímní vládu a moc získali bolševici. Když si námořníci konečně uvědomili, že se Lenin začíná chovat jako absolutní diktátor a nechává vyvraždit tisíce svých protivníků, volali po návratu politické svobody. Lenin na ně místo toho poslal Rudou armádu, a přinutil tím námořníky bojovat proti svým bývalým soudruhům v rozhodující bitvě o budoucnost celého Ruska.

14. 11. 2017 – Svoboda a naděje
21. 11. 2017 – Strach a paranoia


Vetřelci dávnověku VIII (10 dílů vždy v pátek po 22.00, opakování pondělky od 16.00)

V osmé řadě oblíbeného seriálu Vetřelci dávnověku se vydáme napříč vesmírnými dálkami a překleneme období před deseti tisíci lety až do současnosti. To všechno proto, abychom prošetřili možnost a pravděpodobnost života mimo naši planetu. Podíváme se na nevysvětlitelně rozlehlé jeskyně vytvořené člověkem, tajemné stavby, záhadné kruhy v obilí proložené zašifrovanými zprávami i složitými matematickými i astronomickými vzorci, které zamotaly hlavu i předním vědcům. Expertům se podařilo nalézt tisíce zvláštních kreseb bytostí s modrou kůží, humanoidních postav s mnoha končetinami a dalších podobně podivných stvoření. Zobrazují snad tyto portréty, pocházející ze všech možných koutů Země i různých historických epoch, mimozemské návštěvníky – skutečné Vetřelce dávnověku? Vždyť od roku 2009, kdy NASA spustila vesmírný teleskop Kepler, jsme našli už tisíce planet, na kterých by mohl být život. Podaří se tedy konečně najít odpověď na odvěkou otázku, jestli jsme ve vesmíru sami?


Hitlerův utajený syn (opakování pátek 1. 12. od 16.30)

V tomto snímku sledujeme děti Jeana Lorreta, které se pomocí testů DNA snaží zjistit, zda jsou potomky Adolfa Hitlera. Jean tvrdí, že jeho matka měla v době první světové války románek s Adolfem Hitlerem, který byl tehdy vojákem a chvíli se zdržoval v jedné francouzské vesničce, kde měl mít vztah s Jeanovou matkou. Několik měsíců po odchodu vojska se ženě narodil syn a ona ho dala do péče svým rodičům, ale tam zažíval jen šikanu. Říkalo se mu „syn skopčáka“. Malého chlapce se po smrti prarodičů ujal jiný manželský pár a tam se měl Jean už velmi dobře, dokonce byl adoptován. Otec jel jednoho dne na obchodní cestu do Německa, kde už se Hitler chopil moci, a po návratu řekl synovi, aby se nikdy nepokoušel zjistit, kdo byl jeho otcem. Jeanovi to ale v dospělosti nedalo a vyhledal svoji biologickou matku, která mu jednoho dne řekla, že jeho otcem byl Hitler. Jean se s tím dlouho vyrovnával, ale nic nebylo jisté, takže začal pátrat. Jean se dokonce spojil s odborníkem na Třetí říši. Maser si vyslechnul Jeanův příběh a uvěřil mu. Dvojice se tedy spojila a začala shromažďovat důkazy. Jean už to v té době řekl svojí rodině, děti to nevzaly nejlépe. Jednoho dne Maser vše uveřejnil, a to obrátilo Jeanovi život vzhůru nohama, dlouho za ním chodili novináři, lidé se k němu chovali jinak, vyhodili ho z bytu, v televizi si z něj dělali legraci. Jean byl zklamaný, ale stále toužil zjistit, zda je Hitler skutečně jeho otec. I když si nikdy nebyl jistý, měl Hitlera rád jako svého otce. Jean se nikdy pravdu nedozvěděl, protože zemřel, ale jeho děti se rozhodly pravdu zjistit. Dvojice si nechala udělat testy DNA na základě vzorků od vzdálených příbuzných Hitlera. Testy vyšly negativně, ale problém je v tom, že pokud někdo z rodokmene nebyl pravým otcem, nejsou výsledky 100%. Dvojice tedy bude pátrat dál.


Ty nejlepší světové zajímavosti na Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní online magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.11.2017 • Film Učiteľka bol jednotkou na trhu
14.11.2017 • Hvězdy StarDance vytančily přes deset milionů korun pro Paraple
14.11.2017 • 17. listopad 2017 ve vysílání ČT - pořady ke státnímu svátku
14.11.2017 • Nový pohled na sametového Kryla - Česká televize připomene 17. listopad
13.11.2017 • Dokudrama Já, Kajínek sledovalo 1,3 mil. diváků
12.11.2017 • Z očí do očí – Jiří Kajínek versus Josef Klíma exkluzivně dnes večer na Primě

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist