Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 17.04.2024 - 00:41:57   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

RTVS má schválený rozpočet na budúci rok, ktorý je podľa Rady RTVS umenie možného

  Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 18.12.2017


Príjmy RTVS v roku 2018 dosiahnu približne 129,5 milióna eur. Celkové výdavky by mali byť okolo 128,7 milióna eur. Rozpočet je plánovaný ako vyrovnaný s prebytkom 800.000 eur. Rizikom sú však staré súdne spory. Návrh rozpočtu na zasadnutí 15. 12. schválila Rada RTVS, ktorá ho označila ako umenie možného.


Budúcoročný návrh rozpočtu vychádza zo skutočnosti, že RTVS bude disponovať v porovnaní s rokom 2017 nižšími príjmami vo výške 4,4 milióna eur z dôvodu zníženia príspevku zmluvy so štátom, úhrad za služby verejnosti a ostatných vlastných príjmov. Vzhľadom na tento výpadok RTVS predpokladá v roku 2017 úsporu a vyššie príjmy vo výške 5,7 milióna eur, ktoré vznikli vo všetkých oblastiach okrem investícií. Výpadok príjmov zároveň vykryla predovšetkým znížením výdavkov v televíznej výrobe a v režijnej oblasti. Tieto faktory umožnili postaviť vyrovnaný rozpočet a zároveň pokryť základné nároky na výrobu a vysielanie televíznej a rozhlasovej výroby v roku 2018.

Jeho nastavenie podľa riaditeľa sekcie televíznych programových služieb Tibora Búzu umožní dokončiť rozbehnuté projekty k 100. výročiu vzniku Československa, 25. výročiu vzniku SR či k 50. výročiu vpádu okupačných vojsk. „Na druhej strane treba povedať, že rozpočet je nedostatočný, pretože nám prakticky neumožňuje investovať do výroby projektov a programov naviazaných na ďalšie roky. Pokiaľ nebude systémovo vyriešené financovanie RTVS, tak budeme stále zápasiť s týmto problémom," upozornil.

Ako doplnil predseda Rady Igor Gallo, súčasný model financovania RTVS nedostatočne pokrýva jej potreby a ďalší rozvoj. Aj podpredseda Rady Martin Kákoš poukázal na to, že výpadok príjmov sa zákonite odrazí na rozsahu výroby a následne charaktere vysielania. „Programový koncept televízneho vysielania sa zjavne pohybuje na hraniciach možného. Pri spomínanom príjmovom výpadku asi ťažko očakávať väčší programový rozvoj a markantnejšie zvyšovanie výroby, najmä finančne náročných formátov. Je škoda, že sa nepodarilo dosiahnuť zmenu financovania RTVS, čo by určite postavilo do iného svetla i pripravovaný programový koncept na rok 2018," konštatoval Martin Kákoš.

Napriek tomuto faktu RTVS bude aj v ďalšom roku ponúkať nastavenú kvalitu, aj keď pokles finančných zdrojov minimalizuje rozvoj náročných a zábavných formátov.

Rada 15. 12. zároveň schválila zmenu organizačnej štruktúry, v rámci ktorej sa vytvoria sekcie nových médií, výskumu a vývoja, výroby programov a športu. Vznik Sekcie nových médií reflektuje na nové výzvy v online prostredí. Zvyšné súvisia s plánom zriadenia ďalších programových televíznych okruhov - Trojky a Štvorky. Trojka sa zameria na spravodajstvo, šport a publicistiku, životný štýl a dokumenty, Štvorka na online vysielanie pre detských divákov do 15 rokov.


Rozhlas a televízia Slovenska


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
20.12.2017 • Soud vystavil předběžné opatření proti společnosti neoprávněně šířící stanice skupiny Nova
19.12.2017 • Docu-fiction Bo Hai bude k vidění 20. 12. v Praze a 21. 12. v Chrudimi
17.12.2017 • Thriller Odnikud s Diane Kruger v životní roli má šanci na Zlatý Glóbus i na Oscara
14.12.2017 • Prima připravuje letní rodinný festival BLUE STYLE PRIMA FEST
12.12.2017 • MET: Perníková chaloupka jako dárek z Met pro celou rodinu
11.12.2017 • Projekt Bergman 100 (1918–2018)

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist