Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 08:38:48   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Show Jana Krause – 10. 1. 2018

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 09.01.2018



Zpěvák Ondřej Hejma, herečka Miluše Bittnerová a vizionář Andrej Zaitsev se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 10. ledna ve 21.35 na Primě.


Ondřej Hejma – zpěvák a hudební skladatel, frontman skupiny Žlutý pes. Také spisovatel, novinář a golfista. Příležitostně se věnuje překládání a moderování televizních pořadů. V českém mediálním prostředí je znám také tím, že v době totality studoval čínský jazyk. „Chtěl jsem něco exotického, původně jsem chtěl jít na japonštinu, ale nebyla v roce 1969 mezi obory vypsaná. Byla tam ale čínština. A když jsem našel doma v knihovně svých rodičů učebnice čínštiny, protože se za Protektorátu učili čínsky, bylo rozhodnuto,“ vzpomíná zpěvák, kterého na konci února čeká s kapelou Žlutý pes tradiční koncert v Malostranské besedě. Už druhým rokem také vystupuje s hudebním sdružením Marush. „Akustické sdružení Marush je nahodilý shluk lidí, co mají rádi podobnou muziku. Původním impulzem pro mě byla nově vzniklá chuť hrát na kytaru, kterou jsem dlouho zanedbával. Hrajeme hippie music, west coast, blues, klasiku šedesátek a sedmdesátek. Od starých věcí Marsyas, přes dřevního Žlutýho psa, po Bowieho a třeba i Prince. Tři kytary a tři hlasy, nic víc. Nádherná muzika,“ říká Ondřej. V roce 2012 vydal knihu Fejsbuk, první díl svých pamětí, jak sám říká. Před třemi lety vyšel druhý díl, Americký Blues. Nedávno trilogii uzavřel třetím dílem nazvaným Srdce zlomený. „Kruh se uzavírá. Dozvíte se tam taky o Marush, ale i jaký to bylo s Havlem v Americe, s Klausem na lyžích a se Zemanem v lihu.“


Miluše Bittnerová – herečka, moderátorka, které se přezdívá česká Marylin. Svůj sexy vzhled prý brala kdysi jako prokletí, ale naučila se s ním žít. Lidé ji znají z televizních seriálů i z řady divadelních představení. Od podzimu loňského roku tvoří s Janem Krausem novou moderátorskou dvojici ve staronové talk show Kraus a blondýna. Jan Kraus v pořadu tradičně glosuje aktuální události a dění, zpovídá ho Miluše Bittnerová. V rádiu uvádí i další pořady a moderování obecně ji prý moc baví. „Cirkusového koně mám v sobě po svém dědečkovi. A při moderování se mi to dost hodí. V praxi to znamená, že před vámi sedí tři sta lidí, čeká je úplně hloupý program, vy víte, že kapely, které budou hrát, stojí za houby. Ale jste tam proto, aby diváci měli pocit, že jsou na té nejlepší akci na světě, musíte pro ně udělat mejdan a potáhnout je, takže i v nevýrazné kapele najdou něco fajn. Zkrátka když je dobrý moderátor, je i dobrá akce. Miluju při tom improvizace. Jsem přesně ten typ, že když spadne lustr, jsem skoro šťastná,“ říká Miluše. V roce 2010 se stala spoluzakladatelkou Nadačního fondu Pepina. Je nadšenou klavíristkou, velmi dobře hraje i na kytaru a flétnu. Mezi její koníčky patří i rybaření. „Pamatuju se, když jsem chytla svou první rybu. Bylo to naprosto úžasné! Nejsem ale žádná velká zapálená rybářka. Umím napíchnout žížalu, když řeknete, že se jde na ty a ty ryby, tak vím, jakou návnadu použít, ale že bych jela na ryby do Norska, to zase ne.“


Andrej Zaitsev – vizionář a ideátor několika projektů, mj. spoluzakladatel vyhlášené vegetariánské restaurace. Někdejší „masožrout“ je v současnosti také vegetariánem a právě se chystá na svůj první maratón. „Když jsme začali restauraci projektovat, tak jsem ještě vegetarián nebyl. Zkusil jsem to, abych pochopil svého budoucího zákazníka. Zaměřil jsem se na vlastní pocity a zkušenosti. A samozřejmě mě zajímalo, jaký vliv to bude mít na mou psychiku a fyzičku. Překvapivým výsledkem bylo, že jsem na maso po 2,5 měsících neměl chuť ani myšlenky. Zůstávám vegetariánem a naopak – přemýšlím o veganství, protože si myslím, že to je opravdu správná myšlenka,“ popisuje Andrej. Vegetariánství je pro něj prý spíš způsob stravování než životní filozofie. Veganství je podle něj naopak hlubší, především o planetě, životním prostředí, zvířatech, o zdraví… „Rozhodně doufám, že budu mít v budoucnu dost síly a dokážu se překlopit na další úroveň,“ říká o veganství. A v čem tkví úspěch jejich restaurace? V čem je jiná než ostatní vegetariánské koncepty? „Zaměřili jsme se na rozmanitost a chutě z celého světa. Proto jsme zvolili pro koncepci prvek mezinárodnosti. Máme v menu pokrmy ze všech světových kontinentů, a díky tomu je tam určitá rovnováha. Důležitým prvkem konceptu je i neformální obsluha, která je profesionální, ale zároveň není nudná. V čem se ale rozhodně odlišujeme od konkurence, je složení našeho týmu. Máme zde v současné době devět národností, a proto na stůl dokážeme servírovat nejen autentické víno, ale i jídlo. Prostě ,tastes without bordersʻ. Není to jen slogan, je to naše motto, cesta i cíl,“ vysvětluje Andrej.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 10. ledna ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.01.2018 • Susedia opäť s obrovským náskokom prevalcovali konkurenciu!
10.01.2018 • Dokumentární cyklus Intolerance opět zachytí důležitá společenská témata současnosti
10.01.2018 • Poslední slova před rozhodnutím - ČT odvysílá Prezidentskou debatu
09.01.2018 • Dokument o nenávisti, strachu a frustraci: Svět podle Daliborka
09.01.2018 • Na ČT art startuje nový kulturní týdeník - ArtZóna
09.01.2018 • Skupina Nova nabídne divákům kompletní informace o prezidentských volbách!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist