Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 07:45:01   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Prvního prosince startuje Nova Cinema

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 08.11.2007




Sesterský program nejsledovanější české komerční televize zahájí vysílání v sobotu 1. prosince v 11 hodin.



Již v polovině září potvrdil generální ředitel Novy Petr Dvořák v rozhovoru pro server satCentrum připravenost právě otevřeného „televizního domu“ Novy na Barrandově pro spuštění dalších projektů – Nova News, Nova Sport a Nova Cinema.

Tehdy jsme ale předpokládali, že první bude Nova sport, která již nyní vysílá jako oblíbený český tematický kanál Galaxie sport na satelitu i v kabelových sítích. Ve chvíli, kdy 11. září ředitel zpravodajství a publicistiky Martin Ondráček provázel novináře prvním patrem ještě nedokončeného „News Centra“, pracovalo se již o poschodí níže na prostorách pro sportovní novináře a komentátory, kteří se sem v závěru roku začnou stěhovat z Hradce Králové. Plně „pražská“ Nova sport by zde měla zahájit vysílání cca v únoru až březnu roku 2008.

Nakonec ale prvním samostatným programem v novém „televizním domě“ bude Nova Cinema. Spuštění kombinovaného filmového, seriálového a dokumentárního kanálu, který nebude náročný na lidskou obsluhu a nebude mít moderátory a který se může odbavovat digitálně i z předem připravených snímků z diskového pole nebude tak náročné.

Už před udělením licence kanálu Nova Cinema Radou pro rozhlasové a televizní vysílání dne 23.10.2007 předcházel mezi radními spor, protože vysílatel – společnost CET 21 již dopředu deklarovala že nebude dodržovat zákonem požadovaný podíl evropských děl ve vysílání, který je u nás stanoven zákonem. Místopředseda rady Petr Pospíchal a radní Daniel Novák tehdy hlasovali proti a nechali také do zápisu z 18. zasedání doplnit své rozdílné stanovisko.

Vzhledem k tomu, že server satCentrum uveřejňuje v sekci TV download programy více jak 60 terestrických, kabelových a satelitních stanic, a pravidelně pro vás připravujeme i týdenní programy a synopse (stručné popisy a obsahy pořadů) televize Nova (a nyní i Nova Cinema), můžeme vám už nyní nabídnout program na dva víkendové dny 48. týdne, kdy vysílání odstartuje.

Můžete si tak udělat představu o zaměření stanice. Při startu bude Nova Cinema vysílat od 11. hodiny dopolední do půlnoci, teprve v příštím roce se vysílání prodlouží na celý den. Vysílat se budou nejen celovečerní filmy, ale také seriály, dokumenty a a animované pořady pro děti, bude se jednat o pořady, které už známe z vysílání „klasické“ Novy. Protože se bude jednat o zvlášť nezpoplatněný kanál, bude v něm zřejmě umístěna i reklama.

Podle posledních, zatím oficiálně nepotvrzených informací bude Nova Cinema vysílat na satelitu Astra 1E na orbitální pozici 23,5 st. východně, v platformě CS Link, na tp. 3.125, frq. 11,992 H, SR 27,500 MSymb/s, FEC 3/4, kde nahradí testovací vysílání Nova HD. To by zde mělo skončit k 15.11.2007. Předpokládáme, že signál bude zakódován v systému CryptoWorks, a bude dostupný uživatelům TT Karet a karet diGITALlink. O jejím zařazení jednají i obě další domácí placené satelitní platformy – UPC Direct a DIGI TV. Nova Cinema se samozřejmě objeví i v nabídce kabelových operátorů a v IPTV.


Program Nova Cinema na první vysílací víkend

SOBOTA 01.12.2007


11:00 Liga Špačků (1, 2, 3, 4)
(D´Myna Leagues)
Ebbet s kamarádkou Nikki a se svým týmem ptáčků a zvířátek prožívají veselá a divoká dobrodružství. Americký animovaný seriál (2000)

13:00 Terra Nostra (1) -ST-
V Brazílii na konci 19. století se odehrává příběh italských emigrantů, kteří sem přišli za prací. Najde láska Giuliany a Matea naplnění, když byli hned po příjezdu do Brazílie od sebe rozděleni? Brazilská telenovela (1999). Hrají A. P. Arósio, Th. Lacerda, R. Cortez, A. Fagundes a další.

14:00 Hrnečku, vař!: Škola vaření s Delií Smith III (1,2)
(Delia´s How to Cook Series III)
Vynikající kuchařka Delia Smith nás zavede do tajů kuchařského umění a předvede nám řadu lahodných jídel od klasického anglického pudingu až po nízkokalorická jídla. Britský seriál (2002)

15:00 Roseanne (1, 2)
Roseanne pečuje nejen o dům, ale i o jeho obyvatele. A to není v případě tří dětí a
manžela nic jednoduchého... Americký seriál (1988) Hrají Roseanne, M. Fishman, S. Gilbert, J.
Goodman, L. Metcalf.

16:00 Na zdraví! (1, 2)
(Cheers I)
Útulný bar, ve kterém se mohou jeho hosté nejen zasmát, ale i probrat své problémy.
Americký seriál (1982). Hrají T. Danson, R. Perlman, J. Ratzenberger, G. Wendt a další.

17:00 Divoká karta (1, 2) -ST-
(Wild Card)
Joely Fisher opouští po smrti své sestry Las Vegas, aby se mohla starat o její děti. Přijala místo v pojišťovně, kde se svými kolegy vyšetřuje podezřelé pojistné události. Americký seriál (2003). Dále hrají R. D. Chong, Ch. Potter, B. Picket, L. Devine a další.

19:00 Jiná láska -ST-
(The Other Sister)
Diane Keaton má tři dcery, ale nejvíc se bojí o svoji mírně postiženou třiadvacetiletou
holčičku Juliette Lewis. Svět je plný nebezpečí a ona se ještě zamiluje a chce se dokonce vdát!
Americký romantický film (1999). Dále hrají G. Ribisi, T. Skerritt, P. Montgomery, S. Paulson a další. Režie G. Marshall (125 min.)

21:05 JAG IX (1) -ST-
Důstojník David James Elliot se účastní misí po celém světě a řeší choulostivé situace,
které se odehrávají ve vojenském námořnictvu. Americký seriál (2003). Dále hrají C. Bell, P. Labyorteaux, J. M. Jackson a další.

22:00 Svět zítřka
(Sky Captain and the World of Tomorrow)
Krásná novinářka Gwyneth Paltrow a odvážný pilot Jude Law podniknou dobrodružnou cestu do vzdálených koutů světa, aby zabránili zničení Země, které přichystal šílený vědec.Dále hrají
A. Jolie, G. Ribisi a další. Dobrodružný sci-fi film byl vyroben v koprodukci Itálie, USA a Velké Británie (2004). Režie Conran Kerry (103 min.)
(Premiéra)

23:45 Akta sex I (1)
(The Sex Files I)
Pan X
Erotické příběhy plné záhad a tajemných jevů. Americký erotický seriál (1998). Hrají G.Buick, J.Davis Heft, J. Thomas.
(Premiéra)


NEDĚLE 02.12.2007


11:00 Liga Špačků (5, 6, 7, 8)
(D´Myna Leagues)
Ebbet s kamarádkou Nikki a se svým týmem ptáčků a zvířátek prožívají veselá a divoká dobrodružství. Americký animovaný seriál (2000)

13:00 Terra Nostra (2) -ST-
V Brazílii na konci 19. století se odehrává příběh italských emigrantů, kteří sem přišli za prací. Najde láska Giuliany a Matea naplnění, když byli hned po příjezdu do Brazílie od sebe rozděleni? Brazilská telenovela (1999). Hrají A. P. Arósio, Th. Lacerda, R. Cortez, A. Fagundes a další.

14:00 Hrnečku, vař!: Škola vaření s Delií Smith III (3, 4)
(Delia´s How to Cook Series III)
Vynikající kuchařka Delia Smith nás zavede do tajů kuchařského umění a předvede nám řadu lahodných jídel od klasického anglického pudingu až po nízkokalorická jídla. Britský seriál (2002)

15:00 Roseanne (3, 4)
Roseanne pečuje nejen o dům, ale i o jeho obyvatele. A to není v případě tří dětí a manžela nic jednoduchého... Americký seriál (1988). Hrají Roseanne, M. Fishman, S. Gilbert, J. Goodman, L. Metcalf.

16:00 Na zdraví! (3, 4)
(Cheers I)
Útulný bar, ve kterém se mohou jeho hosté nejen zasmát, ale i probrat své problémy. Americký seriál (1982). Hrají T. Danson, R. Perlman, J. Ratzenberger, G. Wendt a další.

17:00 Divoká karta (3, 4) -ST-
(Wild Card)
Joely Fisher opouští po smrti své sestry Las Vegas, aby se mohla starat o její děti. Přijala místo v pojišťovně, kde se svými kolegy vyšetřuje podezřelé pojistné události. Americký seriál (2003). Dále hrají R. D. Chong, Ch. Potter, B. Picket, L. Devine a další.

19:00 Můj nejlepší přítel
(The Trial of Old Drum)
V Americe je možné vše, i postavit psa před soud! Skutečný příběh ze západní Missouri. Americký dobrodružný film (2000). Hrají R. Perlman, R. Travis, J. Schuck, A. O´Keefe a další. Režie S. McNamara (85 min)

20:30 V záři reflektorů
(Hollywood Spotlight)
Sharon Stone - biografie hollywoodské hvězdy.

21:00 JAG IX (2) -ST-
Písečné přesypy
Důstojník David James Elliot se účastní misí po celém světě a řeší choulostivé situace, které se odehrávají ve vojenském námořnictvu. Americký seriál (2003). Dále hrají C. Bell, P. Labyorteaux, J. M. Jackson a další.

22:00 Insider: Muž, který věděl příliš mnoho
(Insider)
Russell Crowe a Al Pacino se rozhodli veřejně obžalovat tabákovou společnost za propagaci tabáku. A protože společnost vydělává pohádkové jmění a spravedlnost je v rukou toho, kdo má větší moc a dostatek peněz, začíná boj kdo s koho... Americký thriller (1999). Dále hrají Ch. Plummer, D. Venora, P. Baker Hall, L. Crouse a další. Režie M. Mann (150 min)

00:30 Akta sex I (2)
(The Sex Files I)
Dvojí identita
Erotické příběhy plné záhad a tajemných jevů. Americký erotický seriál (1998).
Hrají G.Buick, J.Davis Heft, J. Thomas.
(Premiéra)



Redakce satCentrum, Václav Hrubec, 8.11.2007, 21:00 hod.

Foto: Nový televizní dům Novy na Barrandově, kde se bude připravovat i Nova Cinema



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 20   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.11.2007 • Vánoce na HBO - trochu netradičně [ 2 ]
12.11.2007 • Tenisovou sezonu na Galaxii sport zakončí prestižní Turnaj mistrů v Šanghaji
09.11.2007 • Počet abonentů UPC Direct vzrostl za 3. čtvrtletí 2007 v Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku, v ČR mírně klesl
07.11.2007 • Novinka na přístupových kartách českých abonentů – možnost sledování STV1 a STV2 - aktualizováno [ 21 ]
06.11.2007 • Výpadek vysílání Galaxie sport [ 8 ]
30.10.2007 • NBA na Galaxii sport - přehled TV přenosů sezóny 2007/2008 [ 3 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Když jsi na dreamu kontroluji datový toky tv 

29.11.2007 22:37 • neregistrovaný
Když jsi na dreamu kontroluji datový toky tv stanic,keré vysílají na cs linku tak si velmi rozmyslím jestli si na kartě tt aktivuji za peníze TV nova a cinema nebo jiný programy.Změny,které provádi cs link jsou zatím co se týka kvality signálu k horšímu.
 
 
  WOLF 

23.11.2007 11:47 • neregistrovaný
@neregistrovaný:1) Novu Cinema že bude grátis???Ale,ale..jak si k tomu přišel??Bude snad v pozemním analogu??;-)Pokud bych chtěl Novu C.chytat,musel bych si koupit kvuli ní extra od nějakýho TaT,nebo Gital koupit kus plastu za 1000kč.Takže ZADARA by teda nebylo.
2)..kdy před námi byla v satelitním vysílání i Albánie. A seš si jistý s tím slovem BYLA??? já si myslím,že pořád je před námi.Jen si spočítej programy v albánském paketu na 16E,třeba zjistíš že i taková Albánie je před námi(no a to nepočítám takový státy jako Ukrajina....atd).V jednom ale s tebou souhlasím.Dneska je opravdu už konečně výběr který se nám před 20ti lety ani nesnilo.Tenkrát CST1aCST2(někde i centrální program sovětské TV)musel stačit(a to nebylo mnohdy ani video)
 
 
  Nova cinema - len pre český trh, NIE pre Slovensko 

14.11.2007 23:33 • neregistrovaný
Nova cinema - len pre český trh, NIE pre Slovensko (digi tv,upc,orange)- http://www.digizone.cz/aktuality/nova-cinema-pro-d ivaky-v-chorvatsku-vysilat-nebude/
 
 
  Ta Nova o Telenoru určitě neuvažuje, to jsou 

12.11.2007 11:04 • neregistrovaný
Ta Nova o Telenoru určitě neuvažuje, to jsou domněnky "jedna paní povídala", Telenor sice rozesílá své internetové News oběžníky, ze kterých by se daly udělat různé "rozhovory", ale o CME tam nic nebylo. Proč HD skončí je jasné - do 15.11. tam byla zadarmo, kvůli Invexu a částečně i kvůli propagaci CS Linku (TV), no a nyní by si musela vysílání platit, tak skončí. Účel to splnilo, mluvilo se o ni a ukázala, že HDTV funguje, a teď už ji zase budou platit vysílání jen Gital/Trade - Novu i Novu Cinema. Bude určitě na CS linku!
 
 
  CME 

12.11.2007 07:44 • neregistrovaný
Nikde v tom clanku nie je napisane,ze o tom uvazuje CME....je to len domnienka autora,zeby mohlo v krajnom pripade dojst k presunu programov inde (kvoli prebiehajucim sporom)..ale to sa nestane....je to jenom novinarska kachna..okrem ineho by si tym CME poriadne poskodilo povest a stalo by sa nedoveryhodne v ociach predplatitelov.
 
 
  Tak já tedy použiji typicky českou vlasnost a 

12.11.2007 07:28 • neregistrovaný
Tak já tedy použiji typicky českou vlasnost a zanadávám si dopředu.
Na konkurenčním webu se objevila informace o tom, že CME zvažuje svou další účast v CS Linku a je možné, že využije nabídky Telenoru.
Zatím jde o spekulace, ale pokud by se to potvrdilo, tak by to byla škoda. Z CS Linku by zmizela Nova, Galaxie a Nova Cinema by se v něm vůbec neobjevila.
 
 
  ke komentáři pode mnou 

11.11.2007 06:07 • neregistrovaný
Samozřejmě, že nevím jak kvalitní program Nova Cinema bude, pravděpodobně většinou americké filmy a seriály. Bude to komerční stanice jako každá jiná, PAY TV to nebude, budeš ji mít grátis, tak se smiř s tím, že Tě vysílání budou přerušovat reklamou. Také reklamu moc nemusím, ale prostě už to tak je. Co to je na úkor času diváka? Takový blábol jsem už neslyšel hodně dlouho. Dnes máš výběr z mnoha programů a nikdo tě nenutí tupě zírat na to co tě nebaví, můžeš přepnout a nebo televizi úplně vypnout a jít dělat něco jiného. Já jsem rád, že konečně i v Česku si už máme pomalu z čeho na televizním trhu vybírat a jsem rád za každou novou českou nebo slovenskou stanici a je mi jedno jestli je veřejnoprávní, komerční s reklamou, PAY TV, ať si každý vybere ... Stejně tak konečně pomalu začíná vítězit zdravý rozum a všechny naše programy mimo placených platforem UPC Direct a Digi TV se pěkně řadí na jedné sat. pozici Astra 23,5 a ne každá jinde jak tomu bývalo dříve, navíc není problém na jednu anténu chytat i blízkou Astru 19,2. To je prostě česká vlastnost nadávat na něco dopředu, na něco co tu ještě není. Nikdo tě to nenutí, před 10 lety by se ti o tomhle ani nesnilo, v době, kdy v satelitním příjmu byla před námi i Albánie !!! Nova Cinema své diváky určitě mít bude ať s tebou nebo bez tebe.
 
 
  Nova Cinema s heslem "nejprve zisk a pak divák" 

10.11.2007 23:51 • neregistrovaný
Jako TV Nova bude tento program prokládán reklamou, takže nám bude zase masírován mozek nekonečně se opakující reklamou. Kdyby alespoň uměli dodržovat vysílací časy a neokrádat tak diváky o drahocený čas. Na TV Nova hlasatel ve 20:10 hodin až 20:15 hodin oznamuje další program začínající ve 20:00 hodin a toto lze tedy očekávat i u tohoto programu. Nejprve zisk a pak teprve divák. Na co tu máme Radu pro rozhlasové a televizní vysílání? Je možné i nadále, aby se TV Nova a nově připravovaný pořad takto choval k divákovi? Také v poslední době je tato skutečnost příčinou značného poklesu jejich sledovanosti. Neplacený program musí být financován především právě z reklamy, ale pouze v únosné míře a nikdy ne na úkor času diváka.
 
 
  No já zase doufám, že české stádo pochopí, že při 

10.11.2007 15:19 • neregistrovaný
No já zase doufám, že české stádo pochopí, že při použití technologie MPEG-4 a vytvoření 6-ti muxů s 20-ti programy bude v DVB-T místa dost a pro mě tudíž bude možné si s sebou na cesty vzít k notebooku i USB DVB-T příjmač a nebudu se muset otravovat se satelitní kartou, abych hodinu ladil družici a potom chytil desítku upocených programů v CS Linku.
Mimochodem by mi vůbec nevadilo, kdyby podmínkou k udělení licence bylo vysílání v DVB-T i DVB-S, ať se může zákazník svobodně rozhodnout.
 
 
  Hmm to je teda název Nova-Cinema a samý seriál,se 

10.11.2007 13:23 • neregistrovaný
Hmm to je teda název Nova-Cinema a samý seriál,se asi spleli stím názvem???
 
 
  Houšť a ještě větší kapky ;-) 

10.11.2007 10:02 • neregistrovaný
Mají u mě velký plus za vstup na satelit. Doufám, že i diváci pochopí, že v DVB-T je málo místa a začnou si pořizovat satelitní komplety. Doufám, že i vysílatelé pochopí, že existují diváci (zákazníci) s velmi slušnou satelitní výbavou a s nulovou ochotou investovat do další škatule zvané STB. Proč bych měl jako divák podporovat protěžovanou betonovou loby? Vždyť na satelitu je výběr čím dál tím lepší. Navíc satelit mohu přijímat kdekoliv, takže není nutné budovat drahé dokrývače...
 
 
  Posun 

09.11.2007 22:17 • neregistrovaný
To je uzasny posun na Barandaku, ooooooooooooooh
 
 
  Tlieskam... 

09.11.2007 17:14 • neregistrovaný
Tlieskam...
 
 
  he he he 

09.11.2007 15:13 • neregistrovaný
Nova Cinema :o))))))))) s takovou nabídkou sebrali užasný název. Pošpiní co pošpinit jde.Správný název je NOVA 2 sračky stale do kola
 
 
  A markíza? 

09.11.2007 11:27 • neregistrovaný
A markíza kedy na CS Linku?A ešte : Nova sport bude spoplatnený?
 
 
  na slovensku? 

09.11.2007 08:33 • neregistrovaný
zatial som nikde nenasiel zmienku o tom (ani dohad, ani polooficialnu informaciu), ci nova cinema bude chciet byt dostupna aj na slovensku (ci uz v DTH, kablovych, IPTV alebo inych platformach), resp. nikde nebolo potvrdene, ze nebude. dakujem autorovi tohto pripadne inych clankov za zistenie a doplnenie :)
zverejnene programy na prve dva dni naozaj nic moc, ale verim, ze sa to bude zlepsovat...
 
 
  Sitcomy 

08.11.2007 22:55 • neregistrovaný
Koukám, že budou znova opakovat dva seriály. Že by se nenašlo něco, co jsme ještě nemohli vidět?
 
 
  Nova Cinema 

08.11.2007 22:41 • neregistrovaný
...kombinace filmového, seriálového a dokumentárního kanálu.... Za první dva dny všeho všudy 4 filmy (vždy v 19.00 a ve 22.00) a hlavně ty dokumenty nějak v programu nemohu najít. Že by to bylo ono "Hrnečku vař" ??? :-))
 
 
  Ano, start bude 1.12. v 11:00 hod. 

08.11.2007 22:39 • neregistrovaný
Omlouvám se, skutečně se jedná o 11:00 hod., celková doba vysílání bude 13 hodin, tak jsem se uklepl. Děkuji za pozorné čtení a za upozornění. V.Hrubec
 
 
  @pan Hrubec 

08.11.2007 22:12 • neregistrovaný
Nie su v clanku nahodou nejake nezrovnalosti?? Na zaciatku clanku sa pise : Sesterský program nejsledovanější české komerční televize zahájí vysílání v sobotu 1. prosince ve 13 hodin.
V dalsej casti clanku sa pise : Při startu bude Nova Cinema vysílat od 11. hodiny dopolední do půlnoci
 
 
Celkový počet komentářů: 20 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist