Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 03:13:57   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Show Jana Krause – 23. 5. 2018

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 22.05.2018



Herečka Jenovéfa Boková, zpěvák Mikolas Josef a neurolog-somnolog Martin Pretl se představí v Show Jana Krause. Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 23. května ve 21.35 hod. na Primě.


Jenovéfa Boková – herečka, kterou nyní můžeme vidět v první české „boat movie“ Do větru, tedy v dramatu o lásce, svobodě a jachtaření. Film je unikátní mj. v tom, že štáb strávil měsíc na moři. „Natáčení bylo pro mne nové úplně ve všem, byla to nová zkušenost, kterou, myslím, už jen tak nezažiju. Na měsíc jsem odjela do cizí země, kde jsem předtím byla jen na dovolené, a trávila třicet dní nepřetržitě s pětadvaceti lidmi intenzivní prací,“ říká Jenovéfa. Pochází z umělecké rodiny, je dcerou aktivisty Johna Boka a malířky a sochařky Jitky Bokové. Její starší sestra Kristýna Liška Boková je také herečkou. Jenovéfa vystudovala hru na housle a kromě herectví se hudbě stále věnuje. Je součástí hudebního uskupení Comenius Quartet a hraje na housle v kapele Wunder Bar Band alternativní jazz. Filmově debutovala v roli Hanky v Občanském průkazu, ve kterém si zahrála i její sestra. Výrazně na sebe také upozornila v roli rebelující studentky filozofie v projektu Hořící keř režírovaném Agnieszkou Holland. Objevila se ve filmech Svatá čtveřice, Láska je láska, Revival, Fotograf či v pohádce Kdyby byly ryby.


Mikolas Josef – zpěvák, který v soutěži Eurovision Song Contest vybojoval pro Česko šesté místo. Jde o dosavadní nejlepší výsledek vůbec. Téměř okamžitě po návratu z Lisabonu se rozhodl Mikolas Josef poděkovat za podporu svým českým fanouškům. Jeho tým proto narychlo připravil improvizované vystoupení na Václavském náměstí, kde zpěvák mimo jiné zazpíval také píseň Lie To Me, díky které v soutěži zabodoval. Mikolas v patnácti začínal jako busker na pražské zastávce Kobylisy. „Chtěl jsem to udělat a chtěl jsem zavzpomínat, jak se hrávalo dřív, abych si uvědomil, kam to celé směřovalo. Občas i dnes vytáhnu kytaru a začnu někde venku hrát,“ říká. Pouličním hraním se nějaký čas živil v Oslu či ve Vídni, vyzkoušel si i modeling. „Když se vrátí bývalý pouliční umělec a čekají na něj na náměstí lidi, tak to je něco nepopsatelného. Pořád ještě nevím, jak se o tom mám vyjadřovat. Hodně toho cítím, ale málo toho můžu říct. Je to pro mě silný,“ popsal Mikolas Josef své první dojmy po návratu z Eurovize. Po vítězství přišla ze zahraničí studená sprcha, která Mikolase nepotěšila. Některé odborné hudební weby jej totiž v recenzích vůbec nešetřily. Mladý český zpěvák, který se po umístění v soutěži rozhodl odejít za kariérou do USA, kritikům do tváře vmetl jejich názor zpátky. „Nikdy mi nezáleželo na tom, co tvrdí takzvaní odborníci a hudební kritici. Nezáleží mi ani na odborných porotách,“ říká Mikolas. „Důležité je, jak mě vnímají lidé. Byli to právě diváci, kteří mě svými hlasy dostali na 6. místo. To je to, čeho si vážím a za co jsem vděčný,“ dodává zpěvák.


MUDr. Martin Pretl – somnolog a odborník na spánkovou medicínu, neurolog, který říká, že nespavost všeobecně narůstá a šíří se celým světem. „Největší roli hraje stres,“ říká odborník na spánek. Zdůrazňuje, že spánková hygiena prospívá celému organismu a že deficit máme rozhodně dospávat a s poruchou spánku bychom rychle měli zajít do odborné poradny. „Nejlepší spánek je v období puberty, pak je to horší a horší,“ konstatuje Martin Pretl. Varuje před mikrospánkem, který je noční můrou hlavně řidičů. „Krátké usnutí, které trvá 15 vteřin. Taková je definice mikrospánku, po kterém se člověk buď probudí, nebo upadne do hlubšího spánku. Mikrospánek může přepadnout kohokoliv a častokrát stojí za vážnými dopravními nehodami. Nejhorší je monotónní jízda po dálnici, řízení není tak namáhavé a nemusí se kroutit volantem,“ přibližuje Martin Pretl mikrospánek s tím, že tou nejlepší radou je nakonec dobře se vyspat, respektive dodržovat správnou spánkovou hygienu. Ta spočívá v následujícím: každý den chodit spát a vstávat ve stejnou dobu, dobře větrat v ložnici, mít ke spánku příjemné prostředí, nepít stimulující nápoje a nekouřit, večeřet dostatečně dlouho před spánkem, užívat ložnici jen ke spánku a pohlavnímu životu. „V posteli nesurfujte, nejezte, nekoukejte se na televizi,“ říká odborník. Dodává, že spánek má trvat sedm až osm hodin – nezáleží přitom, kdy jdeme spát, měli bychom však dodržovat pravidelnost, každý den ve stejný čas. Důležité je především, abychom byli odpočatí a vyspalí. „Hlubokého spánku je více v první části noci, v té druhé už není tak hluboký,“ vysvětluje. Správný spánek je také důležitý pro celý organismus, pro mozek a srdce, a právě poruchy spánku mohou souviset s kardiovaskulárními poruchami. Tak například spánková apnoe, tedy porucha dýchání, je důvodem toho, proč jsme ráno nevyspalí a neodpočatí. „Navenek se to projevuje hlasitými zvuky, které dokážou zbudit celé patro na hotelu,“ říká. Nově se také přichází na to, že onemocnění má vztah k cukrovce druhého typu. „Říká se, že každý druhý muž nad 50 let trpí spánkovou apnoí.“


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 23. května ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.05.2018 • Susedia tradične na čele pondelkového rebríčka sledovanosti!
22.05.2018 • Vanda Hybnerová v dokumentu České televize o Mileně Jesenské
21.05.2018 • Letošní MS v ledním hokeji si pustilo téměř 5,5 milionu lidí
21.05.2018 • Kráľovská svadba doslova kraľovala aj na obrazovkách TV Markíza!
20.05.2018 • RTVS odvysiela v premiére sériu dokumentov Biele vrany
20.05.2018 • Dokument Obchod se zdravím odhaluje praktiky alternativní léčby

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist