Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 19:40:33   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Canal Digitaal odvysílá mistrovství světa ve fotbale holandským sportovním fanouškům ve formátu Ultra HD díky SES Video

  Autor: SES/Weber Shandwick , e-mail: info@webershandwick.cz Přidané: 24.05.2018


M7 Group, jeden z předních evropských poskytovatelů placené televize, poskytne všem předplatitelům platformy Canal Digitaal živé přenosy zápasů mistrovství světa ve fotbale v ultra vysokém rozlišení (UHD) od 14. června do 15. července díky uzavření dohody se satelitním operátorem SES a holandským veřejnoprávním televizním vysílatelem NPO/NOS.


Zápasy fotbalového mistroství organizované FIFA budou dodávány živě v nativním Ultra HD rozlišení všem předplatitelům Canal Digitaal od M7 Group skrze dedikovaný kanál nazvaný „NPO UHD“, speciálně vytvořený pro tuto událost. Během trvání mistroství světa bude NPO UHD vysíláno z dedikovaného transpondéru na satelitu ASTRA 23.5 stupňů východně, klíčové orbitální pozice využívané platformou Canal Digitaal pro distribuci jejích hlavních programů.

UHD vysílání fotbalového mistrovství světa bylo iniciováno nizozemskými veřejnoprávními vysílateli NPO a NOS, jejichž zájmem bylo přinést fanouškům fotbalu ještě lepší zážitek ze sledování. Jako inovátoři vidí NPO a NOS tento přenos UHD také jako příležitost lépe porozumět požadavkům na podporu zavádění této nové televizní technologie do holandských domácností.

K vychutnání všech zápasů mistrovství světa ve fotbale v UHD stačí předplatitelům Canal Digitaal pouze vložit vhodný CI+ modul s kartou do svého UHD televizoru. Vzhledem k tomu, že prakticky všechny UHD televizory mají zabudovaný satelitní tuner, není vyžadován samostatný UHD přijímač. Pro kódování využívá M7 Group kodéry nejnovější generace, pro tento přenos poskytnuté společností Harmonic Inc.

Bill Wijdeveld, viceprezident pro rozvoj podnikání v M7 Group, řekl: „Jsme velice rádi, že jsme se připojili k tomuto jedinečnému experimentu NPO/NOS a jsme spokojeni s podporou, jakou společností SES a Harmonic poskytují k zajištění vysoce kvalitních UHD přenosů UHD přes orbitální pozici Astra 3B na 23.5 stupňů východně. Jedná se také o skvělou příležitost představit bezkonkurenční kvalitu satelitu jako nosiče pro živé UHD vysílání a věříme, že naši zákazníci Canal Digitaal ocení možnost sledovat zápasy mistrovství světa v tak vynikající kvalitě obrazu a zvuku.“

Ferdinand Kayser, CEO společnosti SES Video, uvedl: „Díky M7 budou nizozemští fotbaloví fanoušci moci sledovat každý zápas a fandit svým oblíbeným hráčům v křišťálové čisté kvalitě obrazu a jsme velmi hrdí na to, že umíme poskytnout takto pohlcující zážitek ze sledování. Sportovní události byly vždy skvělými hřišti pro nové technologie, a toto UHD vysílání mistrovství světa ve fotbale dokonale ilustruje tento trend.“


O M7 Group

V Lucembursku sídlící M7 Group SA je jedním z největších poskytovatelů satelitního a IP televizního vysílání v Evropě. Společnost provozuje televizní platformy v několika zemích kontinentu: Skylink na českém a slovenském trhu, HD Austria v Rakousku, Diveo v Německu, Canal Digitaal a Online.nl v Nizozemsku, a TV Vlaanderen a TéléSAT v Belgii. Všechny značky skupiny M7 svým divákům nabízejí obsah a služby střižené na míru danému trhu. V současné době zajišťuje M7 Group satelitní a IP televizní vysílání pro více než 3 miliony domácností v digitální kvalitě a rozlišeních HD i Ultra HD. Od roku 2011 poskytuje M7 Group také širokopásmový internet a telefonní služby pro zákazníky v Nizozemsku a Belgii. Bližší informace najdete na www.m7group.eu.


O společnosti SES

SES je předním světovým provozovatelem satelitů a první v poskytování diferencované a zcela škálovatelné nabídky kombinovaných GEO-MEO služeb s více než 50 geostacionárními družicemi (GEO - Geostationary Earth Orbit) a 12 družicemi na střední oběžné dráze (MEO - Medium Earth Orbit). SES se zaměřuje na poskytování end-to-end řešení a služeb s přidanou hodnotou prostřednictvím dvou klíčových obchodních jednotek: SES Video a SES Networks. Společnost poskytuje satelitní komunikační služby televizním a rozhlasovým společnostem, obsahovým a internetovým poskytovatelům, operátorům mobilním a pevným sítím, vládám a institucím. Portfolio společnosti SES obsahuje značku ASTRA, společnosti O3b a MX1, Vždy jde o přední poskytovatele mediálních služeb ve svém oboru, kteří nabízí kompletní škálu inovativních digitálních video a mediálních řešení. SES je kótován na burzách Eurnext Paris a Luxembourg Stock Exchanges (SESG). Další informace najdete na www.ses.com.


Marek Němec, PR agentura Weber Shandwick


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.05.2018 • Tenis French Open na UHD1 by HD+ z družice Astra 1L
19.05.2018 • TVA Východní Bavorsko i nadále z družice Astra 1M
15.05.2018 • V Evropě je díky Telekom Srbija a SES Video k dispozici nový srbský televizní balíček
08.05.2018 • Parlamentní televize už nevysílá z družice Astra 3B
04.05.2018 • Sport 2 HD na předvolbě Skylink Ochutnávka
02.05.2018 • Deň detí potrvá na freeSAT-e mesiac

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist