Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 16:56:44   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Premiérové léto s Českou televizí: Případ Kettering, Křižáček a americké nezávislé filmy

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 05.06.2018


V letních měsících nabídne Česká televize řadu premiérových titulů. Diváci se mohou těšit na Křišťálovým glóbem oceněný film Křižáček, britsko-australský mysteriózní seriál Případ Kettering, cestopisný dokument Jeden den v…, sérii amerických nezávislých filmů nebo snímky na počest režisérů Woodyho Allena a Jima Jarmusche. Na Jedničce se vrátí i klasické letní seriály.


Letní večery na ČT2 budou kromě osmidílného seriálu Případ Kettering z dílny Victorie Maddenové a Vincenta Sheehana, jenž v sobě spojuje kriminální thriller s prvky mysteriózního dramatu a získal několik cen Australské filmové a televizní akademie, patřit i dokumentární tvorbě. Vždy v pátek večer nabídne Dvojka americký dokumentární cyklus Objevování pravdy, který se snaží přijít na kloub největším záhadám historie, o den dříve, ve čtvrtek, poběží cyklus cestopisně-společenských dokumentů Jeden den v…, který přiblíží život v několika evropských zemích a v pondělí nabídne Dvojka výkony stavitelů a projektantů na zemi, ve vzduchu a na vodě v novém francouzském cyklu Mistři stavitelé.

Prostor dostanou ale i hrané snímky, mimo jiné v televizní premiéře uvedený film Křižáček režiséra Václava Kadrnky, který loni získal hlavní ocenění Křišťálový glóbus na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Programové okno Kino art navíc každé úterý nabídne na Artu evropský či světový film a v sobotu americký nezávislý snímek. Na obrazovky se tak dostane například drama Anomalisa, dobrodružná Nebraska či komedie Paní Parkerová a začarovaný kruh.

Kromě toho nabídne Art řadu koncertů světových hvězd - Suzi Quatro, Johnnyho Cashe či kapely Deep Purple a věnovat se bude dvěma významným osobnostem světového filmu, Woodymu Allenovi a Jimu Jarmuschovi. Na jejich počest uvede snímky jako Půlnoc v Paříži, Do Říma s láskou, Mocná Afrodité či Podivnější než ráj, Mimo zákon a Tajuplný vlak. Připomenuty budou i devadesáté narozeniny Pavla Kohouta čtyřdílným dokumentem To byl můj život? a sté výročí narození Nelsona Mandely minisérií Madiba.

V letních měsících se na obrazovku skrze ČT1 vrátí také klasické seriály a filmy, speciální programové okno bude věnované francouzské komedii a dětský program ČT :D uvede nový britský seriál pro nejmenší Lesnílci.

Srpnový program pak bude věnován speciálnímu vysílání k výročí sovětské okupace.


Premiérové léto s Českou televizí - výběr z programu

ČT2

Jeden den v… - čtvrtek od 20:00
Cyklus cestopisně-společenských dokumentů o současné podobě několika evropských zemí a o životě v nich. Velká Británie, Itálie, Francie a Německo pod drobnohledem.

Objevování pravdy - pátek od 21:00
Americký dokumentární cyklus, který pátrá po historických záhadách. První díl vede do Egypta za jedním z kontroverzních tajemství archeologie: kdo vybudoval pyramidy? Byli to opravdu staří Egypťané, nebo jde o dědictví ztracené civilizace? Vypravme hledat pravdu…

Případ Kettering - pátek od 21:45
Osmidílný dramatický seriál z pera Victorie Maddenové a Vincenta Sheehana v sobě spojuje klasický kriminální thriller s prvky mysteriózního dramatu. Jeho protagonistkou je třicetiletá doktorka Anna Macyová, která se po patnácti letech vrací do rodného městečka Kettering nacházejícího se uprostřed tasmánské divočiny. Před oněmi patnácti lety zde za záhadných okolností zmizela v místním neprostupném lese mladá dívka a Annu, která byla při tom, od té doby pronásledují výpadky paměti a živé noční můry plné fantastických vizí. Seriál, který získal hned několik cen Australské filmové a televizní akademie, atmosférou a celkovým pojetím nevtíravě odkazuje ke kultovnímu Lynchovu počinu Městečko Twin Peaks. Hlavní roli ztvárnila vycházející filmová hvězda Elizabeth Debicky.

Madiba - sobota 20:00
Snímek ukazuje zrod hnutí, v němž se Nelson Mandela, bojovník proti apartheidu a později jihoafrický prezident, angažoval, stejně jako formulaci hlavních tezí, o něž hnutí usilovalo. Tvůrci neopomíjejí ani to, jak na své politické aktivity doplácel nejen sám Mandela, ale jak se promítaly také do životů jeho manželky a potomků. Snímek uvádí Česká televize u příležitosti 100. výročí Mandelova narození.

To byl můj život?
Premiérový projekt k příležitosti devadesátých narozenin Pavla Kohouta. Čtyřdílná dokumentární zpověď významného spisovatele.

Křižáček - sobota 20:00
Snímek je inspirovaný méně známou básní Jaroslava Vrchlického „Svojanovský křižáček“, která režiséra Václava Kadrnku zaujala svojí nadčasovostí a prací s archetypy. Křižáček vznikal jako intimní zpověď, osobní modlitba. Mapuje něco z hloubi člověka, něco na výsost pravdivého. Snímek získal na festivalu v Karlových Varech v roce 2017 hlavní cenu Křišťálový glóbus.


ČT art

Americké nezávislé léto - sobotu od 22:00
V rámci amerického filmového okna se na obrazovky dostane drama Sex, lži a video, animovaný film pro dospělé Anomalisa, komedii Nebraska či Paní Parkerová a začarovaný kruh a další.

Kolekce Woody Allen - pátek od 21:20
ČT art uvede snímky světoznámého režiséra jako Půlnoc v Paříži, Do Říma s láskou, Mocná Afrodité či Výstřely na Broadwayi.

Kolekce Jim Jarmusch - pondělí od 22:30
Režisér, scenárista a herec Jim Jarmusch se připomene snímky Podivnější než ráj, Mimo zákon, Tajuplný vlak, Noc na Zemi, Mrtvý muž, Přežijí jen milenci či Kafe a cigára.

Světové hvězdy v Československu - středa od 22:55
Archivní záznamy návštěv světových hvězd. Na obrazovkách se objeví mimo jiné Suzi Quatro, Tina Turner, Dalida, Deep Purple, Johnny Cash nebo Louis Armstrong.

Folk a country - neděle od 20:20
V tematickém folk a country okně se připomenou kultovní písničkáři a kapely v pořadech jako Stodola Michala Tučného, Pivní džíp, Wabi Daněk, Hana a Karel Ulrychovi nebo Karel Plíhal.

Píseň pro Rudolfa III. - čtvrtek od 21:30
Muzikálový seriál o životě a snění řezníka Rudolfa a jeho rodiny z roku 1967 s hvězdami českého hereckého a hudebního nebe připomene atmosféru doby kolem roku 1968. Seriál rázně ukončily události spojené se vstupem sovětských vojsk, které rovněž výrazně ovlivnily další kariéru jeho tvůrců, hvězd i hvězdiček.


ČT :D

Lesnílci - každý všední den od 17:55
Britský animovaný seriál pro nejmenší.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.06.2018 • MS v hokeji priniesli RTVS medziročný nárast sledovanosti
05.06.2018 • Ano, šéfe! končí, Pohlreich na Primě ale nikoli
04.06.2018 • Predposledný priamy prenos SuperStar víťazom celého víkendu!
04.06.2018 • Kriminálka 5. C – Nový rodinný seriál na obrazovkách RTVS
03.06.2018 • Show Jana Krause – 6. 6. 2018
02.06.2018 • Skupina Markíza bola aj v hokejovom máji 2018 silným trhovým lídrom!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist