Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 12:51:21   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

RTVS odvysiela pestrú letnú programovú ponuku

  Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 06.07.2018



Leto na obrazovkách RTVS ponúkne filmovú klasiku, western, množstvo zábavy a dokumentárnych filmov. Pri príležitosti 50. výročia okupácie Československa v roku 1968 Jednotka odvysiela 21. augusta v televíznej premiére koprodukčný film Dubček.


Večerné vysielanie na Jednotke bude patriť do 15. júla vyvrcholeniu futbalového šampionátu v Rusku. Od stredy 4. júla RTVS zaradila do programu premiéru štvrtej série amerického seriálu Zajtrajšie noviny. V podvečernom vysielaní od 3. júla Jednotka odvysiela nové časti zahraničných dokumentov Na cestách,ktoré ponúknu zaujímavé miesta z celého sveta.

Jednotka v rámci letného Európskeho kina odvysiela staršie komédie s fenomenálnym Louisom de Funesom /Grand restaurant pána Septima, Oscar, Hibernatus, Piti, piti pá, Rozmary mocných/. Po nich bude nasledovať porcia dobrodružno-komediálnych filmov s legendárnym Jeanom Paulom Belmondom /Muž z Ria, Muž z Hongkongu, Veľký šéf/.

Od utorka 17. júla sa na Jednotku vracia obľúbený seriál z prostredia policajnej stanice Četníci z Luhačovíc. Fanúšikov westernu poteší od 4. júla klasika z divokého Západu /Chisum, Medzi supmi, Old Surehand, Winnetou a miešanka Apanači, po nich nasledujú dobrodružné filmy Honba za pokladom Nibelungov, Honba za kopijou osudu, Honba za jantárovou komnatou/.

Piatkové večery spríjemní divákom Jednotky od 13. júla séria filmov s legendárnym agentom Jamesom Bondom. Nedeľný program od 8. júla ponúkne niekoľko dvojdielnych filmov /Mojžiš, Kartúza parmská, Ničivé plamene lásky, Rudolph Valentino, Boris Guliano- Policajt v Palerme, Zem ohňa, Klan Lanzacovcov, Dva zákony/.


V letnej vysielacej štruktúre Dvojky budú v tomto roku popri tradičných letných festivaloch a júlových prenosoch z Tour de France dominovať najmä významné výročia a pamätné dni.

Začiatkom júla Dvojka pre divákov pripravila tematické vysielanie k sviatku svätých Cyrila a Metoda, v auguste predovšetkým k 50. výročiu okupácie Československa v roku 1968, a na záver mesiaca k výročiu SNP.

K pamätnému Dňu rómskeho holokaustu odvysiela Dvojka 2. augusta premiéru dlhometrážneho dokumentárneho filmu režiséra Mareka Šulíka Ťažká duša s autentickými žalostnými rómskymi piesňami.

Prázdninové vysielanie pre deti bude patriť od skorého rána reprízam Veľkého detského predstavenia z predchádzajúceho podvečera. V čase obeda si deti budú môcť počas letných horúčav oddýchnuť pri zahraničných animovaných seriáloch Calimero, Pikkuli, Príbehy z Feniklovej ulice a slovenskom Obedníčku z dielne STV. Po jarnej sezóne plnej veľkých medzinárodných športových podujatí, ktoré zasiahli do vysielania večerného bloku sa vracia na obrazovky Dvojky podvečerný slot s deduškom Večerníčkom a Veľkým detským predstavením.

Piatkovú televíznu klasiku po skončení seriálu Miesto v dome vystrieda séria dlhometrážnych dokumentov z pôvodnej tvorby posledných 10-tich rokov v rámci témy „Obraz súčasnej slovenskej dediny" /Osadné, Nesvadbovo, Banícky chlebíček, v premiére Zem, ktorá hľadá svoje nebo/.

Každý večer po 21. hodine v rámci Letného kina prinesie Dvojka výber filmov európskej aj svetovej produkcie. Sedem pondelkových večerov bude patriť filmom Alfréda Hitchcocka /napr. Cudzinci vo vlaku, Okno do dvora, Psycho, Vtáci/, v piatok filmoví fanúšikovia uvidia filmy Ingmara Bergmana, ktorého storočnicu si pripomíname práve v júli /Siedma pečať, Mlčanie, Persona, Šepoty a výkriky, Scény z manželského života/.

Na nedeľu je zaradený profil Jima Jarmouscha /Trvalé prázdniny, Cudzejší ako raj, Mimo zákona/, ktorý bude pokračovať ďalšími 5-timi filmami v septembri). Z československej produkcie diváci uvidia filmy režisérky Věry Chytilovej /Kalamita, Kopytem sem, kopytem tam/.

Špeciálnu pozornosť venuje Dvojka tematickému vysielaniu k 50. výročiu okupácie Československa v roku 1968. Diváci si môžu pozrieť premiérový dvojdielny dokument Válek, 5-dielnu dokumentárnu sériu režisérov z krajín bývalej Varšavskej zmluvy v koprodukcii Petra Kerekesa a RTVS pod názvom Okupácia /od 21.8. v týždennej periodicite/, koprodukčný dokument RTVS a Wandal Production režisérky Anny Kryvenko Môj neznámy vojak, dokument mladej režisérky Barbory Berezňákovej Spýtaj sa vašich:´68, dokumenty z produkcie štúdia Banská Bystrica - BB-rozhlasový August ´68 a Príbeh okupovaného mesta Sliač, z akvizičných dokumentov napríklad príbeh o olympioničke Věre Čáslavskej pod názvom Věra.


Rozhlas a televízia Slovenska


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.07.2018 • Jejich vášní byl basketbal, jejich protihráčem byla vlast. Zlatý podraz Radima Špačka v Domě ČT
04.07.2018 • RTVS odvysiela naživo 21 etáp zo slávnej Tour de France
04.07.2018 • Nova v první polovině roku 2018 lídrem televizního trhu
04.07.2018 • Do show Tvoje tvář má známý hlas míří Jitka Schneiderová a Vojtěch Drahokoupil!
03.07.2018 • Skupina Markíza v 1. polroku 2018: Sezóna plná fenomenálnych úspechov!
03.07.2018 • Tragický milník našich dějin - Česká televize poprvé představila film Roberta Sedláčka „Jan Palach“

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist