Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 13:36:10   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Česká televize nabídne na podzim pět nových seriálů a minisérií

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 31.07.2018



Na obrazovky České televize zamíří na podzim minisérie Jana Hřebejka Rédl, neotřelý pohled na české maloměsto v seriálu Lynč, nové díly Labyrintu a První republiky i šestidílné Zahradnictví. Devátou sezónou se do vysílání vrátí StarDance.


„Česká televize natočila pro nadcházející podzim pět původních seriálů a minisérií. Spolupracovali jsme na nich nejen s předními českými tvůrci, ale prostor jsme dali v této sezoně také mladým, talentovaným autorům. Za seriálem Lynč stojí například skupina čerstvých absolventů filmových škol, kteří svůj původní námět rozvíjeli pod vedením známého hollywoodského scenáristy Haroda Aptera. Podobně v Rédlovi vnikl díky spojení režiséra Jana Hřebejka se začínajícím, nadaným scenáristou Miro Šifrou originální seriálový návrat do devadesátých let,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák a dodává: „Seriálová a filmová tvorba, zejména když se její děj neodehrává v současných reáliích, ale v minulosti, je produkčně náročná a patří k nejnákladnějším žánrům. Těší mě, že můžeme divákům taková díla nabízet, že můžeme zpracovávat české látky a spolupracovat s renomovanými i debutujícími autory.“

Čtyřdílnou minisérii Rédl, s Ondřejem Sokolem v hlavní roli, představí Česká televize divákům už tento podzim. Režisér Jan Hřebejk v ní odkrývá pozadí podivného kriminálního případu z devadesátých let. „Scénář mi doporučil Petr Jarchovský s tím, že se na FAMU vyskytl nesmírně talentovaný scenárista Miro Šifra, který ho napsal, a že nic podobného ještě nečetl. Jde o příběh, jenž je kromě napětí a humoru zajímavý svým tématem. Zpracovává, jak se v nové společnosti po převratu propojují zločinci a policisté, což je téma, které mě osobně zvláštním způsobem fascinuje,“ popisuje Jan Hřebejk a Ondřej Sokol ho doplňuje. „Pro mou generaci a pro generaci mně blízkou to bude hodně zajímavá a často i překvapivá sonda do doby vzniku naší stále ještě mladé demokracie. Revoluce a celý následný přerod totiž neprobíhal vůbec standardní cestou. Často se šíleně improvizovalo a staly se věci, které měly obrovský vliv i na to, v čem žijeme dnes.“

Jan Hřebejk se divákům na podzim nepředstaví jen jako režisér Rédla. Česká televize totiž nabídne divákům i šestidílnou sérii dvojice Hřebejk–Jarchovský Zahradnictví, která sleduje životní příběh tří rodin odehrávající se na pozadí nejdramatičtějších dekád minulého století.

Dalším novým projektem České televize je osmidílný seriál Lynč, který se zrodil na workshopu českých studentů filmových škol vedeném americkým scenáristou Haroldem Apterem. Zpracovává téma rasových předsudků na malém českém městě a představí se v něm například Zuzana Stivínová nebo Jiří Dvořák.

Diváci nepřijdou ani o nové díly svých oblíbených seriálů, na obrazovce znovu ožije tým vyšetřovatelů mysteriózní kriminálky Labyrint Jiřího Stracha i rodina Valentů ve třetí řadě První republiky.

Česká televize nabídne také kolekci oceňovaných zahraničních seriálů. Desetidílného Mladého papeže natočil oscarový režisér Paolo Sorrentino, nejnovější adaptace románu Lva Nikolajeviče Tolstého Vojna a mír se ujala britská BBC a život velkého kubánského diktátora zmapuje dvoudílný Fidel v režii Davida Attwooda. Vrátí se ale i Saga Norénová v závěrečné řadě temného skandinávského Mostu, Francis Underwood v páté sérii Domu z karet či norský spisovatel Jo Nesbø s druhou řadou thrilleru Okupace.

Televizní diváci se mohou těšit též na premiéry českých filmů, které měli zatím možnost vidět pouze v kinech. Humorný příběh Kvarteto čtveřice kamarádů hrajících ve smyčcovém souboru přiblíží film Miroslava Krobota, který se zároveň objeví jako herec ve snímku legendární Agnieszky Holland Přes kosti mrtvých. Pro ty, kteří mají rádi autobiografie, je připraven poslední film Jana Němce Vlk z Královských Vinohrad a česko-slovenské drama Eva Nová s Emílií Vášáryovou v hlavní roli.

Na podzim se na obrazovky České televize vrátí v deváté řadě StarDance.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize, 31. 7. 2018


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.08.2018 • Tour de France si na obrazovkách RTVS pozrelo vyše 2 milióna divákov
26.07.2018 • Česká televize sází na výrazné dokumenty - na podzim nabídne pohled na Krym, třicetiletou válku i Dana Bártu mezi zvířaty
24.07.2018 • Prima natáčí nový seriál Tátové na tahu
21.07.2018 • RTVS odvysiela priame prenosy Fortuna ligy aj so zaujímavými novinkami
20.07.2018 • Dnes startuje fotbalová FORTUNA:LIGA. Jen v O2 TV uvidí diváci poprvé v historii všechny zápasy
20.07.2018 • Česká televize bude vysílat zápasy nejvyšší domácí fotbalové soutěže i finále Ligy mistrů

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist