Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 08:43:12   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Vydejte se na odvážnou výpravu za poznáním na Prima ZOOM ve 33. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 12.08.2018


Prima ZOOM vám přináší pohled z výšky na naši Zemi, do dalekého vesmíru i zpátky do historie. Prozkoumáte rozmanité záhady a stanete tváří v tvář nejpodivnějším tvorům naší planety i dlouho skrytým tajemstvím. Dokumentární skvosty pro vás: ukážeme vám Nepál: Sídlo bohů; jaké to je být Vězněm v cizině; čeká vás další porce obávaného predátora – Když žraloci útočí III; projdeme si Tajné zahrady; pár zajímavostí o vodě – Voda v Paříži: Technologický zázrak a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

13. 8., 20.00 – Asie z výšky (Singapur)

V tomto dech beroucím seriálu vyletíme do oblak a z výšky si prohlédneme rozmanitou krajinu, starodávná města, ohromné metropole a závratnou komerční infrastrukturu. Překrásná Indie plná barev, Indonésie ozdobená korálovými zahradami a hrozivými vulkány, Malajsie porostlá hustými pralesy nebo Singapur zastavěný pozoruhodnými mrakodrapy – to je Asie z výšky, jakou jste ještě neviděli.


13. 8., 21.00 – Nepál: Sídlo bohů

Ještě donedávna, do roku 2008, se tomuto koutu světa říkalo království Nepál. Dnes je to republika Nepál s hlavním městem Káthmándú. Nevelká země ohraničená ze severu štíty Himálaje přechází na jihu do rýžových terasových políček a ještě jižněji pak do nížin Indie do tzv. terají. Přes území Nepálu odpradávna putovaly z Tibetu do Indie karavany se solí. Proto zde již v raném středověku existovala řada menších království. Dodnes z nich zůstalo už jen nevelké království Mustang, ležící na samém severu země. Od poloviny 20. století se země postupně začala otevírat světu. V 70. letech zahájila nepálská vláda provoz kontrolované turistiky. V nepálské kultuře se prolínají a spojují hinduistické a buddhistické tradice. Mnozí Nepálci se modlí k hinduistickým božstvům Šivovi a Višnuovi, a stejně tak uctívají Buddhu.


13. 8., 23.00 – Jak malý je vesmír?

Fascinující snímek zavede diváky na místa, kde probíhají největší a nejvíce vzrušující experimenty. Jejich cílem je najít nejmenší objekty ve vesmíru. A tak podivný přístroj usazený na vrcholku hory na Kanárských ostrovech sbírá radiaci, která je pozůstatkem nejvzdálenějších kataklyzmatických vesmírných jevů. Vypadá jako bizarně poskládaný teleskop, ale ve skutečnosti jde o největší mikroskop nejen na naší planetě, ale i ve vesmíru. Tento dokument nahlíží hluboko do nitra vesmíru, kde odhaluje ty nejmenší představitelné detaily.


14. 8., 20.00 – Vzestup civilizace (Jak Řekové změnili svět)

Jací byli Vikingové ve skutečnosti? Čeho se podařilo Římanům dosáhnout? A je možné, že se úspěchy antického Řecka podepsaly i na dnešním člověku moderní doby? Mini série Vzestup civilizace zpochybňuje zavedené a všeobecně rozšířené mýty a vyvrací dávná klišé o starověkých společnostech. Zabývá se podivnými a někdy zábavnými výstřednostmi Vikingů, Římanů i Řeků, nabízí nový pohled na to, jací opravdu byli, a představuje jejich civilizace v neokoukaných souvislostech okořeněných překvapivými novými poznatky. Vzestup civilizace je nový pohled na starověké společnosti, který změní pohled na to, jak jsme na ně dosud nahlíželi.


15. 8., 20.00 – Dračí ostrov

Ostrov Komodo je jedním z nejdrsnějších míst k životu. Proto není žádným překvapením, že tady žijí draci – varani komodští! Největší ještěři na světě jsou vyzbrojeni krokodýlí trpělivostí a hadím jedem. Právem získal varan titul krále ještěrů.


15. 8., 22.00 – Vězněm v cizině (Marihuana v plamenech)

Pohádková dovolená v exotickém prostředí se změnila v peklo na Zemi. Hlavní hrdinové těchto skutečných a skutečně otřesných příběhů jsou cestovatelé, kteří se dostali v zahraničí za mříže. Jsou v pasti v nejdrsnějších vězeních světa, daleko od domova a na hodně dlouho. Jejich život je plný paniky, slz a zoufalství. Tak jako život Američana Matthewa VanDyka, který se na začátku roku 2011 rozhodl vyrazit do Libye pomoct svým libyjským přátelům v revolučním hnutí Arabské jaro bojovat proti vojákům diktátora Muammara Kaddáfího. Toto je také jeho příběh.


16. 8., 20.00 – Pearl Harbor: Do útrob Arizony (1. část)

Vydejte se do nitra lodi, kvůli které vstoupily Spojené státy americké do druhé světové války a ovlivnily její výsledek. Tragédie plavidla USS Arizona přiměla milióny Američanů mobilizovat síly a bránit se imperiálnímu Japonsku i jeho spojencům. Sedmdesát let po útoku na Pearl Harbor se historikové rozhodli prozkoumat zatopené interiéry. Loď je jako jeden velký hromadný hrob. Žádný potápěč nesmí dovnitř. Průzkum tedy probíhá pomocí speciální techniky, která nenaruší klid tohoto posvátného místa. Ve filmu nechybí ani dosud nezveřejněné záběry Arizony před útokem nebo rozhovory s těmi, kteří přežili. Sledujte historické okolnosti vedoucí k útoku, a jak tento útok ovlivnil dějiny.


17. 8., 20.00 – Když žraloci útočí III (Čelisti v reálu)

Kvůli 600 pozorováním žraloka a třem útokům na člověka se z poklidné turistické destinace, kterou byl poloostrov Cape Cod, najednou stalo místo hrozivých setkání se zubatými dravci. Na Bahamách nedochází k útokům žraloka příliš často. Ale mezi lety 2012 a 2018 zemřelo nebo bylo zmrzačeno 18 lidí! Kdo nebo co za to může? A jak to, že v roce 2015 propuklo na pobřeží Karolíny, kde rády tráví volný čas celé rodiny s dětmi, naprosté žraločí peklo? Třetí řada napínavého „detektivního“ seriálu Když žraloci útočí rozebírá tragické události, zjišťuje, jak k nim došlo, a odhaluje proč.


18. 8., 20.00 – Tajné zahrady (Jarní probouzení)

Zahrada je už dlouho symbolem ráje a mnozí z nás s radostí pravidelně pracují na své vlastní rajské zahradě. S pomocí matky přírody vytváříme svět rozmanitých vůni a barev. Ale většina obyvatel naší zahrady zůstává nepovšimnuta a v klidu si tady vede své tajemné a tajuplné životy. Malí hraboši mokřadní budují rozsáhlé sítě tunelů přímo pod vysázenou zeleninou a plachá lasička zůstává ukrytá v hromadě dřeva. Zednice tapetují svá hnízda pestrobarevnými okvětními lístky, drobné užovky kladou vejce do kompostu a plch velký pátrá po jablkách uskladněných v kůlně. Vychutnejte si výpravu do nepoznané exotické divočiny, která leží přímo na vašem dvorku.


19. 8., 20.00 – Himálaj: Žebřík do ráje

Himálaj je pohoří v Asii, které odděluje Indický subkontinent od Tibetské náhorní roviny. V tomto pohoří se nachází deset ze čtrnácti nejvyšších vrcholů světa, takzvaných osmitisícovek. Nejvyšší horou Himálaje i světa je Mount Everest (8 848 m n. m.). Pohoří zasahuje na území Pákistánu, Číny, Indie, Nepálu a Bhútánu. Vydejte se s námi na střechu světa v celovečerním snímku.


19. 8., 23.00 – Voda v Paříži: Technologický zázrak

Každý z 2,2 miliónů obyvatel francouzského hlavního města spotřebuje denně 120 litrů vody. Pařížané přesto netuší, že tuto základní službu zajišťuje technologický zázrak, na kterém nepřetržitě pracují tisíce mužů a žen. Čistá voda proudí širokou sítí tvořenou 2 500 km kanálu a 470 lineárními km vodovodu. V Paříži se každý den spotřebuje nejméně 550 miliónů litrů vody. Co je zapotřebí, aby tato hydraulická megastavba nezkolabovala? Jak je zajištěna bezpečnost? Tento dokument nás vezme do fascinujícího světa naprosto neviditelného, ale velice složitého systému.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


nové premiérové bloky 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky



Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.08.2018 • Začíná Premier League - DIGI TV ji nově vysílá na kanálu DIGI Sport 4
10.08.2018 • Triatlonista Petr Soukup spolukomentátorem Eurosportu
10.08.2018 • DIGI TV pokračuje ve vysílání španělské fotbalové LaLigy
09.08.2018 • Křik, pláč a adrenalin. Jak dlouho se lidé straší fenoménem zombie?
09.08.2018 • RTVS odvysiela po prvýkrát naživo ME v cyklistike
07.08.2018 • Viasat History oživuje nejvýznamnější události v dějinách

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist