Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 09:32:03   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Show Jana Krause – 26. 9. 2018

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 25.09.2018



Kapela Lunetic, herečka Tereza Dočkalová a lektorka tělesného kontaktu Mirka Papajiková se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 26. září ve 21.35 hod. na Primě.


Lunetic – legendární kapela, která v 90. letech ovládla koncertní haly a bourala hitparády. Jejich fanynky omdlévající na koncertech museli křísit zdravotníci. Frajeři s úsměvem hollywoodských hvězd byli idoly všech dívek. Fanynky sice od počátku jejich kariéry dost povyrostly, z patnáctiletých holek se staly ženy, ale to dnes už čtyřicetiletým zpěvákům nemusí vadit. Dnes se Vašek Jelínek, Aleš Lehký, David Škach a Martin Kocián vracejí na hudební scénu a po 20 letech vyrážejí na velké vzpomínkové turné v celé parádě. Turné odstartovalo 21. září v Litvínově. Kromě ČR navštíví také tři města na Slovensku. „Budeme se snažit zahrát všechny staré hity, protože lidé to mají rádi. Znají to, zpívají to s námi, chtějí si zavzpomínat. Hrozně se na to těšíme,“ prozrazuje Václav. Přitom dlouhou dobu vystupovali pouze Vašek Jelínek, Aleš Lehký a David Škach a o někdejším kolegovi Martinu Kociánovi nechtěli skoro ani slyšet. „Já myslím, že my chlapi docela máme výhodu, že nezapomeneme, ale jsme chlapi, takže si to vyříkáme a jdeme dál, bude to dobré,“ komentuje návrat Martina do sestavy Aleš Lehký.


Tereza Dočkalová – herečka a moderátorka provokativního pořadu Branky, body, kokoti, který válcuje sociální sítě. Během prvního týdne měl pořad kolem půl miliónu zhlédnutí. „Kokoti jsou muži, kteří mají pocit, že mám jako žena od přírody superschopnost k vytírání podlah,“ líčí herečka Tereza Dočkalová, která je držitelka dvou cen Thálie – tu druhou získala letos v březnu. Už před šesti lety si jako členka Komorní scény Aréna odnesla cenu pro činoherce do 33 let. Podruhé ji získala za titulní roli v Noře, kterou hraje v pražském Divadle pod Palmovkou. Právě v tomto divadle měla nedávno premiéru hra Žítkovské bohyně podle populárního románu spisovatelky Kateřiny Tučkové. V režii Michala Langa, který stojí i za divadelní úpravou a hudbou k představení, se ústřední role Dory Idesové zhostila právě Tereza Dočkalová. K novému videoformátu Branky, body, kokoti, který to natírá šovinistům všeho druhu a provokativní formou upozorňuje na témata týkající se postavení žen a chování mužů, říká: „Pokud to někdo nebere jako nadsázku, tak možná nemá smysl pro humor. Ale zatím mám pocit, že to lidi berou pozitivně.“ Dodává, že doufá, že pořad vyprovokuje k nějaké debatě. V prvním díle se autorky scénáře „obuly“ např. do Michala Viewegha: „Kdysi býval Michal Viewegh docela vtipný, ale to už je fakt dávno. Poslední dobou píše tak, až je z toho nakonec jen prasák týdne – spisovatel nám naběhl na smeč svou ublížeností a tím, jak neustále shazuje svou bývalou ženu, a vážně to nešlo jinak. Podaly jsme si taky pána, který si myslí, že ženy nemají bojovat o medaile, protože pak zůstávají jejich místa u plotny prázdná. Možná jste o něm už taky slyšeli – místopředseda Českého olympijského výboru Zdeněk Haník prohlašuje, že holky chtějí nanejvýše remizovat, akorát to pořád nepochopily. My to tedy taky moc nechápeme,“ říká moderátorka a dodává, že je pro každou špatnost: „Je dobře, že je to tak drzý!“


Mirka Papajiková – lektorka tělesného kontaktu, která nabádá muže, že dotek není jen předehra k sexu. Vystudovala psychoterapii zaměřenou na tělo. Vlastní praxi v práci s dotekem rozvíjí od roku 2012 v podobě kontaktní improvizace, párové akrobacie a seminářů zaměřených čistě na práci s dotekem a jeho efektem na tělo a mysl. „Potřeba doteku nás provází od narození, vnímáme ji různě v čase, odráží se od naší výchovy i genetické výbavy. Návod neexistuje, každý si na svou míru i hranici musí přijít sám,“ říká terapeutka Mirka Papajiková a dodává, že potřebu doteku si obecně mnohem více uvědomují ženy než muži. „Ženy jsou i otevřenější k dotekům s dalšími ženami. Ženy doteky potřebují více vědomě a potřebují je prožívat se svým partnerem. Kdyby se muži zabývali kultivací neintimních doteků, lépe by si mohli uvědomovat, že dotek není jen předehra k sexu a že má i mnoho dalších významů a benefitů.“ Dodává, že v našem životě se potřeba doteků nemění, jen se v čase mění jejich charakter. „Malé děti potřebují jemné pečující doteky. Starší děti se potřebují občas trochu poprat – ale kočkování je často považováno za zlobení a je tím pádem zakazováno. V dospívání se potřebujeme dotýkat sebe – ale to je v naší společnosti v duchu křesťanské tradice potlačováno. Pak máme potřebu intimních doteků – v důsledku masivního pornoprůmyslu se bohužel tahle potřeba často ztotožňuje se sexem, a to ještě s dost brutálním,“ vysvětluje. A jak se podle ní projevuje stav, kdy trpíme nedostatkem doteků? „Zdravým projevem je podle mne vyhledávání doteku s blízkými – „zavedení“ objímání v rodině, s přáteli – a podpora dotýkání s partnerem, což vyžaduje otevřenou komunikaci o často rozdílných představách a o významu doteku. Nezdravost se projevuje buď snahou někde nějaký dotek „urvat“ – ať už na tantrických, mazlících akcích, nebo masérských kurzech. Anebo úplným uzavřením se, tedy snahou předstírat, že žádný dotek nepotřebuju. Oboje vede přechodně k úlevě a dlouhodobě to může ústit do hlubší deprivace či psychických až psychosomatických problémů.“


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 26. září ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.09.2018 • Velký zájem o Ligu mistrů v O2 TV, padl rekord v objemu přenesených dat
25.09.2018 • Tvoja tvár znie povedome opäť ovládla nedeľný večer s rekordnou sledovanosťou!
23.09.2018 • Ano, šéfe! - Zdeněk Pohlreich navštíví chomutovské Eldorádo
22.09.2018 • Tak trochu jiní hrdinové na Prima ZOOM
22.09.2018 • TV Markíza: Hostia a témy relácie Na telo - nedeľa 23. 9. 2018
21.09.2018 • Zlatá Praha nabízí také bohatý doprovodný program

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist