Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 16:28:44   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Stanice Prima COOL dnes slaví COOLatiny

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 01.04.2019


Dnes, v pondělí 1. dubna v 18.00 uběhne přesně 10 let od spuštění jednoho z prvních českých tematických kanálů – Prima COOL. Oslavy vyvrcholí 10. dubna zahájením první z řady plánovaných událostí s názvem COOL Night Party. Co vše má za sebou Prima COOL za svých úctyhodných 315 360 000 vteřin vysílání?


Za deset let svého života toho dokázala opravdu hodně. Do rodiny skupiny Prima se narodila v roce 2009 jako její druhý člen. Snad aprílové datum zrození ji předurčilo k tomu, že dostala do vínku humor, nadsázku a specifický grafický outfit. „Své COOLatiny oslaví Prima COOL nejen další ikonickou grafikou, ale také zahájením nové tradice, a první z řady plánovaných COOL Night Parties se uskuteční 10. dubna v Retro Music Hall. Slavit se ale bude i v průběhu celého roku v našich COOL zónách na většině významných festivalů, jichž je Prima COOL dlouhodobým partnerem, ať už se jedná o festivaly spojené převážně s hudební projekcí, adrenalinovými sporty nebo COOL kempy. Navíc se i letos mohou diváci těšit na další ročník úspěšné akce YOU FEST,“ říká marketingový ředitel skupiny Prima Aleš Pýcha.

Na eventu COOL Night Party si návštěvníci užijí set hned pěti DJanes a COOL komando. Nově vzniklé COOL kempy divákům umožní vyzkoušet a osvojit si základy nejen street artu, ale i adrenalinových sportů jako wakeboarding, snowboarding, jízda na raftu, skoky do vody, skateboarding a bojové sporty. Tyto víkendové kempy budou probíhat pod taktovkou profesionálů, přičemž na účastníky bude čekat rozmanitý COOL doprovodný program včetně večerní grilovačky a afterparty.

Celoplošně šířená stanice Prima COOL měla již od počátku bavit své diváky seriály, filmy a zábavnými pořady. Vlajkovou lodí kanálu je seriál Teorie velkého třesku, jehož nejnovější, a zároveň finální 12. sérii vysílá Prima COOL současně s USA. Tento sitcom ze života dvou géniů, Leonarda a Sheldona, a jejich blízkých, kteří stejně jako oni dva i přes svou skoro až nadpozemskou inteligenci tápou v každodenním životě, je právoplatně nejsledovanějším seriálem stanice Prima COOL v prime time, na jehož epizody se v této době dívá v průměru 162 000 diváků v CS 15+. Za deset let měli diváci možnost zhlédnout 3 581 epizod seriálu Teorie velkého třesku, což je 4 297 217 vteřin, čili 49 dní, 17 hodin, 40 minut a 17 vteřin seriálu Teorie velkého třesku v kuse.

Dalším oblíbeným komediálním seriálem jsou Simpsonovi, příběhy neobyčejně obyčejného života žluté animované rodinky ze Springfieldu. První díl se na COOLu objevil na Nový rok 2010, nyní se pyšní aktuální 30. sérií, která běží stejně jako Teorie velkého třesku souběžně s USA. Tento nejdéle vysílaný americký seriál na televizní obrazovce baví diváky natolik, že už byly několikrát na Prima COOL vysílány maratóny aneb nahuštěné formáty žluté zábavy. Celkově se tak fanoušci žlutého humoru mohli na Prima COOL nasmát u 19 921 epizod seriálu Simpsonových, což je 25 168 526 vteřin, čili 291 dní, 7 hodin a 15 minut a 26 vteřin seriálu Simpsonových v kuse.

V roce 2011 se na Prima COOL objevily také pořady z vlastní tvorby. Prvním kouskem byl herní pořad
RE-PLAY. Ten nyní vstoupil do další fáze své existence a nabízí jak nové moderátory, tak zbrusu nový koncept.

Další pořad pro milovníky krásných rychlých strojů – Moto cestou necestou – vznikl o dva roky později. Na něj úspěšně navázal pořad Vandráci s Pavlem Liškou a Janem Révaiem.

Třetím formátem, který vznikl v roce 2014, je gamingová show Applikace. V roce 2016 přišli Aliho parťáci (dříve Hrajeme s Alim), kteří se zaměřili na fenomén youtuberů. Na jaře 2018 představila Prima COOL seriál ze surfařského prostředí COOL Wave.

Od července roku 2011 běží na Prima COOL ve večerních hodinách jeden z nejstarších primáckých pořadů, Autosalon, který se vyznačuje svérázným humorem redaktorů.

V roce 2018 Prima COOL přišla s neotřelým formátem stripů COOLfeed, které 5krát až 6krát denně nabízejí rozmanité krátké vstupy, reagující na současné trendy svým humorem a s patřičnou nadsázkou. Diváci si tak užívají nejen spoustu nezařaditelných reportáží, ale také nové minipořady, jako jsou Úplně Debilní Zprávy, SOCKY, EKL Box či raperské souboje dua Souboyz, které proti sobě staví významné osobnosti z politiky, historie či z pohádkového světa. Jejich drsné battly se staly virálním hitem, a diváci si tak již užili souboje Trautenberka s Tomiem Okamurou, Ježíška proti Santovi, Masaryka proti Havlovi, Karla Gotta proti Jaromíru Jágrovi a nově Babiše proti Kalouskovi.

První úspěchy nové TV stanice se dostavily záhy po jejím spuštění, protože styl komunikace kanálu se od začátku vymyká běžnému pojetí televizních stanic. Grafická podoba pracuje s jednoduchými grafickými prvky, kombinují v sobě humor a nadsázku. První ocenění na sebe nenechalo dlouho čekat. Stala se jím Cena veřejnosti v rámci prestižního designového ocenění Czech Grand Design za rok 2009. V roce 2010 získal kanál Prima COOL hned dvě stříbrné medaile na Promax/BDA Europe v Lisabonu. Grafika vytvořená studiem Oficina bodovala v kategoriích Nejlepší logo a Nejlepší branding. V roce 2017 Prima COOL vyhrála ocenění Czech Superbrands.

Nedílnou součástí rodiny Prima COOL se stal hlas Jana Dolanského, který namlouvá upoutávky na pořady, seriály a filmy, jejichž grafický i humoristický rukopis se nesmazatelně vtiskl do duše každého diváka Prima COOL. Jan Dolanský za 10 let namlouvání upoutávek strávil 2 340 000 vteřin za mikrofonem, což je 27 dní a 2 hodiny v kuse.

Více informací na https://cool.iprima.cz/coolatiny, facebook.com/primacool/.

Zdroj dat: ATO-Nielsen Admosphere, živě + TS0-3, ke dni 26. 3. 2019


Nikol Klevcovová, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.03.2019 • Na Žižkovskou věž se vrací mimina, plastiky jsou nové
24.03.2019 • Česko Slovensko má talent 2019 otevírá svá castingová kola
21.03.2019 • RTVS pripravuje edukatívne diskusie na slovenských gymnáziách
21.03.2019 • Tlačová informácia zo zasadnutí RVR dňa 20. 3. 2019
18.03.2019 • Poznáme víťazov Rádiohláv za rok 2018
07.03.2019 • Tlačová informácia zo zasadnutí RVR dňa 6. 3. 2019

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist