Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 23:47:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Změny parametrů | Články
 

Stanice ARD potvrdila zprovoznění nového transpondéru na družici Astra dne 19. března 2008

  Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik(zavináč)seznam.cz Přidané: 12.03.2008



ARD zahajuje „ofenzívu kvality” pro ARD Digital, svou nabídku digitálních programů. Proto dne 19. března 2008 zahájí svůj provoz nový transpondér na orbitální pozici 19,2° východně, 10,744 GHz, horizontální polarizace, SR 22000, FEC 5/6.


Po přemístění programů na nový tranpondér lze velmi výrazně zvýšit datovou rychlost při vysílání televizních programů. To se týká více než devíti miliónů německých domácností, kteří přijímají své televizní a rozhlasové programy digitálně ze satelitu (DVB-S) a kabelu (DVB-C).

Po přechodu na nový tranpondér se diváci dočkají příjmu všech televizních programů ARD ve výrazně lepší kvalitě obrazu. ARD tím reaguje na aktuální vývoj: stále více diváků přijímá televizní program na televizním přijímači s obrazovkou velkého formátu. Navíc budou vytvořeny nutné předpoklady pro vysílání např. zvuku Dolby Digital a filmů s doplňkovými zvukovými informacemi s popisem děje pro handicapované diváky (Audio Description). Po přechodu budou také kompletně k dispozici televizní regionální programy.

Pořízení nového digitálního přístroje není nutné, receiver DVB musí být však nově naladěn. Nejjednodušší je to pomocí tzv. automatického průběžného vyhledávání stanic. Alternativně může divák využít i manuálního vyhledávání stanic. Změna transpondéru se netýká diváků, kteří televizní programy ARD přijímají analogově. Ti mohou využít nabídku ARD v nezměněné kvalitě při obvyklém způsobu příjmu. To stejné platí i pro terestrický příjem (DVB-T), mobilní televizi (DVB-H, DMB) a televizi z internetu (IPTV).

O plánových změnách bude stanice ARD včas informovat příslušné diváky, aby se na změnu připravili. V plánu jsou např. upoutávky na televizní obrazovce a informační „trailer” v televizním programu. Moto: „Zúčastněte se při průběžném vyhledávání stanice!”

Aby měl divák usnadněný přechod, televizní programy ARD budou ze satelitu dočasně vysílat souběžně na původních a nových pozicích. Tato „simultánní fáze” začíná dne 19. března 2008, a končí dne 2. června 2008, pro programy EinsExtra, EinsFestival, EinsPlus, Arte, Phoenix a Radio Bremen TV. I stanice BR-alpha získá novou pozici na transpondéru, simultánní fáze zde bude trvat až do poloviny roku 2009. Bavorská televize bude později vysílat jako Bavorská televize sever (Bayerisches Fernsehen Nord) a Bavorská televize jih (Bayerisches Fernsehen Süd).

Po dokončení změn na transpondéru televizní programy budou moci využít rozšířené satelitní kapacity v plném rozsahu. Pro diváka to bude znamenat výrazné zlepšení kvality vysílání a podle ARD atraktivní, rozšířenou nabídku programů.


S využitím zdroje: satnews.de, 10. 3. 2008, volně upraveno a zkráceno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.03.2008 • Nový satelitní transpondér ARD způsobí velké problémy při tzv. jednokabelovém řešení příjmu [ 9 ]
10.03.2008 • ARD: nové rozmístění na transpondéru družice Astra již 17. března 2008?
23.01.2008 • První termíny vypnutí analogového vysílání z družice ASTRA
18.01.2008 • Nové frekvence pro televizní kanály RTL
04.01.2008 • Music Box se vrací k volnému vysílání na Thoru, v UPC Direct na Astře skončí [ 34 ]
07.12.2007 • Analogový transpondér č. 51 družice Astra 1KR bude k novému roku vyklizen, konec analogu na pozici 19,2 st. vých. ale zdaleka ještě nehrozí [ 5 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist