Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 03:35:50   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Déčko zazáří na festivalu ve Zlíně, šanci má i v mezinárodní soutěži

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 24.05.2019


Začíná 59. ročník Zlín film festivalu a Déčko u toho ani letos nechybí. V mezinárodní soutěži uvede dva snímky a originální večerníček, cenu získá výkonný ředitel ČT :D Petr Koliha. Diváci v předpremiéře uvidí i historicky první detektivní seriál pro děti Kriminálka 5. C, jehož první klapka padla před rokem právě ve Zlíně. Děti a jejich dospělý doprovod mohou tradičně navštívit Dům České televize v Zámecké zóně, a to po celou dobu konání zlínského festivalu, od pátku 24. května do soboty 1. června.


„Zlínský festival je otevřený, propojený organismus. Dětmi jsem stále překvapován, jde o nejnáročnějšího, ale i inspirativního diváka, před kterým nesmíme nikdy polevit v našem úsilí,“ říká výkonný ředitel ČT :D Petr Koliha, který převezme Grand Prix Film Festivalu za dlouhodobé zásluhy o rozvoj kinematografie pro děti a mládež a její prezentaci.

O prestižní Zlatý střevíček se utkají hned dva koprodukční filmy a původní večerníček. V dětské kategorii mezinárodní soutěže se ve světové premiéře objeví vůbec první celovečerní film z produkce Déčka TvMiniUni: Zloděj otázek, který navíc festival zahájí. Snímek unikátně propojuje známé loutky z oblíbeného pořadu s herci Barborou Polákovou, Pavlem Liškou nebo Miroslavem Krobotem. V sekci pro mládež se o cenu utkají Uzly a pomeranče, rodinné drama o komplikovaném vztahu otce a syna, který čelí nové realitě po smrti maminky. Mezi krátkými animovanými počiny zabojuje večerníček Kokoškovi na cestách namluvený Jiřím Lábusem.

Svou předpremiéru si na festivalu zažije seriál z produkce ČT :D Kriminálka 5.C, který se ve Zlínském kraji natáčel. Očekávané jsou i první ukázky z připravované pohádky Jitky Rudolfové Hodinářův učeň. Mimosoutěžní kategorie nabídnou dalších patnáct pořadů z produkce České televize včetně oblíbené Skautské pošty 1918, pohádky Čertí brko nebo pořadu Nuly a jedničky. Program doplní i celovečerní dokument Trabantem tam a zase zpátky v sekci Objevuj a poznávej. Součástí festivalu je taky seminář Bezpečnost na netu, který navazuje na dvacet let pořádání konference Dítě v krizi. Záštitu nad seminářem převzal Petr Koliha.

Dům České televize slavnostně zahájí svůj program druhý festivalový den, v sobotu 25. května v 10.00 hodin, kdy ve spolupráci s řediteli českých science center odstartuje celodenní soutěž s názvem Už tam budem?. Děti mohou vyzkoušet i taneční školu StarDance s Alicí Stodůlkovou nebo poslouchat známé hity z pořadu TvMiniUni v živém podání loutek, herců a kapely Jana Maxiána.

„Dům České televize je ve Zlíně vždy obléknut do barev Déčka a i v letošním roce se chystá přijmout a pobavit mnoho návštěvníků festivalu,“ říká výkonný ředitel ČT :D Petr Koliha a dodává: „Denně odsud budeme vysílat Zprávičky a každý se může podívat do jejich studia a setkat se s moderátory. Seznámit se pak mohou s herci z pořadů Agent v kapse, Nuly a jedničky nebo Terka a její zvířecí svět.“

Celý program Domu ČT naleznete zde: https://decko.ceskatelevize.cz/zlin-film-fest-2019

Přímý přenos ze zakončovacího galavečeru a předání cen uvede ČT art 31. května ve 20.20 hodin. Diváci ČT :D udělí cenu pro nejúspěšnější krátký animovaný film, hlasovat mohou i na webu Déčka.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.05.2019 • Tlačová informácia zo zasadnutí RVR dňa 22. 5. 2019
22.05.2019 • Hokejový šampionát si dosud pustilo více než 5,5 milionu diváků
19.05.2019 • Jak Češi sledují hokej? Největší emoce stále budí ruský soupeř
17.05.2019 • Tisková zpráva z 9. zasedání RRTV, konaného dne 14. 5. 2019
16.05.2019 • TV Nova připravuje v pražské O2 areně živé koncerty show Tvoje tvář má známý hlas!
09.05.2019 • Tisíce polibků a rozzářených úsměvů – to byl První máj na DERMACOL LOVE DAY

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist