Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 13:23:20   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

National Geographic uvede dokumentární cyklus Aktivisté v boji proti chudobě

  Autor: Channels/NG , e-mail: info@channels.cz Přidané: 03.09.2019


Šestidílný seriál bude poprvé uveden dne 5.9.2019 ve 21:00. Za cíl si vytyčil změnu několika nejpalčivějších celosvětových problémů. Těšit se můžeme mimo jiné na herce Hugha Jackmana, zpěváky Commona, Ushera či Pharrella Williamse, herečky Rachel Brosnahanovou a Uzo Adubaovou a bývalou Miss World, herečku a zpěvačku Priyanku Choprovou Jonasovou.


Aktivisté v boji proti chudobě je jedinečný mnohostranný projekt organizace Global Citizens, neboli „Občané světa“, a zároveň šestidílný cyklus, který vznikl v produkci National Geographic a Procter & Gamble se spoluúčastí Global Citizens a RadicalMedia. Vedle televizních obrazovek našel seriál oporu i v dalších komunikačních kanálech National Geographic. Jeho cílem je zvýšit celosvětové povědomí o extrémní chudobě, nerovnoprávnosti a otázkách udržitelného rozvoje a také zajistit stálé řešení palčivých problémů jako je překonání bariér ve vzdělávání dívek především v oblastech tzv. třetího světa, zamoření planety plasty či řešení krize s nedostatkem pitné vody. Skoncovat s extrémní chudobou by hnutí Global Citizens chtělo nejpozději do roku 2030.

Každá epizoda pojednává o jiném tématu spojeném s klíčovou otázkou extrémní chudoby, například zboření bariér ve vzdělávání dívek i vzdělávání obecně, zlepšení situace v oblastech zamořených plasty či zajištění pitné vody pro všechny. Budeme sledovat specifické kampaně hnutí Global Citizens. Prostřednictvím aktivistů z řad celebrit a díky prvotřídnímu zpracování filmařů National Geographic uslyšíme a uvidíme příběhy lidí, kteří sami zažívají extrémní chudobu, a budeme očitými svědky všeho, co jsou pro ně aktivisté schopní udělat. Natáčelo se v Mexiku, Nigérii, Peru, na Filipínách či v Jihoamerické republice. V rámci USA pak v Kalifornii, New Yorku, Tennessee a Washingtonu, D.C.

Již více než 10 let bojuje hnutí Global Citizen s extrémní chudobou, a to prostřednictvím přesvědčování vlád, aby se zavázaly finančně i politicky dosáhnout cílů vytyčených Organizací spojených národů. Obdobně společnost Procter & Gamble dlouhodobě využívá své značky, aby pomohla řešit otázky udržitelnosti životního prostředí atd.

Seriál Aktivisté v boji proti chudobě, který se promítne také do tištěné podoby v magazínu National Geographic a s jehož obsahem se rovněž setkáme na dalších platformách a informačních kanálech Natiobal Geographic, by rád zmobilizoval diváky a uživatele z celého světa, aby se začali zajímat o závažné problémy naší planety.


Aktivisté v boji proti chudobě: Boj proti extrémní chudobě

Hugh Jackman, Priyanka Choprová Jonasová a Becky G by rádi přiměli politiky přijmout změny a opatření, která by zamezila kritické hmotné nouzi v některých oblastech světa.

Čtvrtek 5. 9. 2019 ve 21:00 hod.


Aktivisté v boji proti chudobě: Konec hotovostní kauce

Umělci a aktivisté Common a Usher se spojili se světovou občanskou iniciativou, aby se společně pokusili o historickou změnu v systému trestního práva.

Čtvrtek 12. 9. 2019 ve 21:00 hod.


Aktivisté v boji proti chudobě: Vzdělání nepočká

Držitelka ceny Emmy, herečka Rachel Brosnahanová se snaží podpořit školy v krizových zónách a zajistit výuku dětí prchajících před hospodářským kolapsem ve Venezuele.

Čtvrtek 19 .9. 2019 ve 21:00 hod.


Aktivisté v boji proti chudobě: I dívky mají právo studovat

Priyanka Choprová Jonasová spolu s hnutím Global Cotozens bojuje za rovnoprávnost v otázkách vzdělávání. V rozvojových zemích světa se dívkám nedostává ani základního vzdělání a je jim předáváno minimum informací i v otázkách hygieny apod.

Čtvrtek 26. 9. 2019 ve 21:00 hod.


Aktivisté v boji proti chudobě: Jak skoncovat se zamořením plasty

Zpěvák Pharrell Williams se přidává k iniciativě, jejímž cílem je vyřešit problematiku zamoření oceánů plasty. Na Filipínách jsme svědky vlivu plastů na životy lidí žijících v extrémní chudobě.

Čtvrtek 3. 10. 2019 ve 21:00 hod.


Aktivisté v boji proti chudobě: Jak vyčistit vodu

Herečka Uzo Adubaová se zapojí do iniciativy za zajištění čisté pitné vody a hygienických opatření pro nejchudší obyvatele Země. V Nigérii se snaží domoci řešení kontaminované vody a veřejné defekace.

Čtvrtek 10. 10. 2019 ve 21:00 hod.


O National Geographic Partners LLC

National Geographic Partners LLC (NGP), společný podnik Disney a National Geographic Society, divákům nabízí ty nejkvalitnější pořady plné vědeckých a přírodopisných objevů, dobrodružství a poznání, a to v širokém portfoliu mediálních platforem. NGP spojuje televizní kanály rodiny National Geographic (u nás dostupné National Geographic Channel, Nat Geo Wild) a klasické mediální prostředky - magazín National Geographic; studia National Geographic; doprovodné digitální a sociální média; knihy; mapy; mediální prostředky cílené na děti; a doplňkové aktivity zahrnující celosvětové kampaně a akce, prodej archivních materiálů, poskytování licencí a provozování elektronických obchodů. Již 131 let je hlavním cílem National Geographic prohlubovat znalosti a porozumění světu a nyní se vynasnaží učinit pro své diváky a uživatele ještě víc, posunout hranice poznání ještě dál, jít více do hloubky, a to s dosahem do všech 172 zemí světa a 43 jazyků, v nichž je National Geographic v současnosti k dispozici. NGP navrací 27 procent svých příjmů neziskové společnosti National Geographic Society, která z nich dále financuje vědecké, objevitelské, ochranářské a výchovné projekty. Pro více informací navštivte www.natgeotv.com/cz


O Procter & Gamble

Společnost Procter&Gamble slouží zákazníkům po celém světě kvalitními a důvěryhodnými produkty značek Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks® a Whisper®. Pro další informace navštivte http://www.pg.com


O Global Citizen

Od festivalu Global Citizen, který se konal v New Yorku v roce 2012, se hnutí rozrostlo v jednu z největších a nejvýraznějších platforem mladých lidí po celém světě. Hnutí se snaží přimět politiky po celém světě, aby přijali zodpovědnost za plnění cílů Organizace spojených národů a napomohli skoncovat s extrémní bídou do roku 2030. Svou činností již Global Citizens ovlivnili život více než 2 miliard lidí.


O RadicalMedia

Produkční společnost RadicalMedia vytváří špičkové programy určené pro všechny mediální platformy. S kancelářemi v New Yorku, Los Angeles, Londýně, Berlíně a Šanghaji vyrábí RadicalMedia pořady pro film, televizi, hudební programy, reklamy, interaktivní design, digitální média atd. Za svou práci byla společnost již vyznamenána mnoha cenami, mj. Oscarem, Emmy, Grammy či Peabodyho cenou. Pro více informací navštivte www.radicalmedia.com


Kateřina Nehasilová, Channels - zastoupení National Geographic v ČR a SR, 2. 9. 2019


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.09.2019 • Začátek září rozzáří podívaná na Prima ZOOM
29.08.2019 • US Open tradičně na Eurosportu
26.08.2019 • Cesta za dobrodružstvím začíná ve 35. týdnu na Prima ZOOM
24.08.2019 • Rumunsko a jeho divoká příroda na Viasat Nature
24.08.2019 • Vuelta a España se Zdeňkem Štybarem
18.08.2019 • Velká zvířata na Prima ZOOM ve 34. týdnu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist