Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 16.04.2024 - 22:26:09   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

DISCOVERY WORLD zahájí vysílání ve střední Evropě 18. dubna 2008

  Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik(zavináč)seznam.cz Přidané: 16.04.2008


Nový kanál DISCOVERY WORLD (v překladu "objevování světa") prezentuje bohatý a pestrý výběr programů zákládajících se na faktech ze současného světa. Oslovuje diváky s pravdivým přáním poznávat. DISCOVERY WORLD chce upoutat, podnítit a informovat své publikum pořady zahrnujícími celou řadu žánrů. Kanál zahájí vysílání ve střední Evropě dne 18. dubna 2008.

Kvalitní cyklus pořadů a výběr z dokumentárních programů, které se důkladně věnují tématu, jsou určeny výhradně pro tento kanál. DISCOVERY WORLD chce náročné diváky zaujmout pestrou směsí historie, kultury, příběhů ze skutečného života, investigativity a záhad.

DISCOVERY WORLD divákům nabídne možnost, aby mohli sledovat zajímavý cyklus pořadů faktu a dokumentární programy včetně DISCOVERY ATLAS, atraktivní řady dotýkající se celosvětového výzkumu. Tato řada v několika světově významných zemích odhaluje jejich ukryté poklady, pátrá v místních zvyklostech a vypráví úchvatné příběhy svých obyvatel. Filmy na kanálu DISCOVERY ATLAS jsou natočeny ve formátu HDTV. DISCOVERY ATLAS je mezinárodní televizní událost, která bude diváky inspirovat, vychází vstříc jejich zvědavosti a podnětům pro zkoumání světa.

Historická řada MONARCHY (monarchie) se bude vysílat výhradně na kanálu DISCOVERY WORLD. Uznávaný historik Dr. David Starkey v tomto cyklu prezentuje příběh britské monarchie. Vypráví historii britských králů a královen, mapuje cestu nejstarší a dosud existující politickou instituci v Evropě. Pan Starkey bude diváky provázet na cestě po historii, která trvala 300 let.

Na tomto kanálu bude exkluzivní i pořad WEAPONOLOGY (zbraně, výzbroj, zbrojní technika). Věnuje se zkoumání technických inovací a vývoje zbrojařství v celé lidské epoše. Každý díl bude spojovat důmyslnou invenci, „laterální myšlení”, zkušenosti na bojišti a velké pokroky v designu vojenské technologie, objevování historie od jednoduchého katapultu až k laserově naváděným střelám.

I oblast kriminalistiky, skutečného života zločinu, soudních cyklů jsou zastoupeny ve vysílání kanálu DISCOVERY WORLD, včetně řady FBI FILES, Dr G MEDICAL EXAMINER (soudní lékař dr. G) a FORENSIC DETECTIVES (soudní detektivové). Hlavní tématickou náplní DISCOVERY WORLD bude také příroda, včetně MUMMY AUTOPOSY (zkoumání ostatků), což bude kombinovat historii života se soudním tajemstvím až ke metodě pracovního týmu expertů v tomto oboru. Využívají nejnovější soudní postupy, vyšetřují a řeší mnoho starých „vychladlých” případů.

Vybrané cyklické pořady DISCOVERY WORLD se budou podrobně zabývat životopisy a skutečnými lidmi. FINAL DAYS OF AN ICON (poslední dny idolu) bude důkladně pátrat v životě velkých hvězd např. v rozmanitém světě politiky, hudby, módy a sportu. Poslední dny v životě idolů včetně Gianniho Versaceho, Jima Morrisona a Charlese De Gaulleho budou středem pozornosti - co dělali, s kým se setkávali a jaký důsledek měla jejich smrt ....

Na DISCOVERY WORLD se bude vysílat i oceněný dokumentární film s názvem GRIZZLY MAN (medvědí muž), který se zabývá posedlostí Timothyho Treadwella medvědem grizzly. Režisérem byl uznávaný tvůrce Wernog Herzog. Film GRIZZLY MAN vykresluje složitý portrét Timothyho Treadwella, neúnavného a nadšeného zastánce medvědů grizzly. Zemřel v roce 2003, když byl těžce zraněn a sněden jedním z jeho oblíbených medvědů grizzly.


O společnosti Discovery Communications

Discovery Communications je nejvýznamnější světovou mediální faktografickou společností s dosahem více než 1,5 miliard kumulativních předplatitelů ve více než 170 zemích. Společnost Discovery umožňuje lidem, aby zkoumali svůj svět. Vychází vstříc jejich zvědavosti díky celosvětové síti „100-plus” s významnými stanicemi Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Science, Discovery HD, a také uživatelskými, naučnými produkty, službami, pestrým portfoliem digitálních mediálních služeb (včetně HowStuffWorks.com). Dvanáct obchodních značek Discovery má dosah 170 miliónů kumulativních předplatitelů - v Evropě, na Středním východě a v Africe; ve 103 zemích s objednanými programy ve 24 jazycích.

Společnost Discovery Communications je vlastněna holdingem Discovery Holding spol. (kótovaná na burze cenných papírů NASDAQ pod tituly DISCA, DISCB), společností Advance/Newhouse Communications a zakladatelem a vedoucím společnosti Discovery Johnem S. Hendricksem.


S využitím zdroje: Discovery Communications Press, 15. 4. 2008, volně upraveno a zkráceno


  Sdílet:      

Verze pro tisk


  "on line chat"


Další články z rubriky:
18.04.2008 • Naladte si: Radio Slovak International [ 2 ]
17.04.2008 • HBO podpoří vysílání i tvorbu dokumentů [ 1 ]
14.04.2008 • Ukončení analogového satelitního vysílání do roku 2011 ještě není jisté [ 3 ]
11.04.2008 • Galavečery profi boxu na Sport1 [ 1 ]
11.04.2008 • Public TV na TT Kartách [ 3 ]
10.04.2008 • Česká televize spustí pravidelné HD vysílání ze satelitu zřejmě v únoru 2010 [ 1 ]


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist