Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 09:25:19   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Dva týdny plné dokumentární zábavy s Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 14.10.2019


Budeme dále pátrat po utajených příbězích českých dějin, načneme další řadu Ženy na konci světa, startuje pokračování oblíbeného seriálu Vetřelci dávnověku a Guy Martin nás provede dnem D. Dokumentární skvosty pro vás: odstartujeme už desátou řadu seriálu Žena na konci světa X; v rámci seriálu Utajené příběhy českých dějin II se podíváme na magii proti Hitlerovi nebo vyvraždění Slavníkovců; čeká vás oblíbený seriál Vetřelci dávnověku: Nezvratné důkazy s novými díly; neméně zajímavý bude celovečerní snímek Guy Martin: Den D a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

14. 10., 21.30 – Žena na konci světa X (Špicberky: Konec světa na přání)

Polská publicistka a dobrodružka Martyna Wojciechowska cestuje po celém světě a všude se setkává s výjimečními ženami. V desátém pokračování oblíbeného cestopisného seriálu se podívala např. do země bornejských lovců lidí a odhalila peklo v Salvadoru. Poznala krásy středoafrického Čadu a vrátila se do rodného Polska.


15. 10., 20.00 – Utajené příběhy českých dějin II (Jan Kefer – magií proti Hitlerovi)

Pořad volně navazuje na díl z první série věnovaný osudům mága Arvéda Smíchovského, který se dal do služeb nacistů. Jan Kefer byl v jistém smyslu jeho opakem. Oba se znali z magické společnosti Universalia a před válkou spolupracovali na jejích aktivitách. Kefer se ale zapojil do protinacistického odboje, a pokusil se dokonce o zničení Adolfa Hitlera magickými prostředky během dvou rituálů v brdských lesích. Byl zatčen gestapem a zemřel v koncentračním táboře. Věřil, že se proti němu obrátila magická energie, protože obřad, který konal proti Hitlerovi, byl nevhodně přerušen jeho jiným účastníkem.


16. 10., 21.00 – Zapomenuté lesy Malajsie

Malajsie se může pochlubit lesy, které patří k nejstarším na naší planetě. Jsou jako truhly s biologickým pokladem – domovem bezkonkurenčního množství přírodních druhů. Film Zapomenuté lesy Malajsie zachycuje problémy a soužení nové generace zvířat, jež se zrodila v pralese a zatím stojí na nejistých nohou. Je to podivuhodný portrét obyvatel džungle v různých stádiích období páření. Ať už jde o první váhavé krůčky mládětě kahaua nosatého, nebo kaskádu průsvitných pavoučků právě vylíhnutých z vejce hrozivě vyhlížející matky, tento dokument se zaměřuje na nejtajuplnější zázraky evoluce ve chvílích, kdy jsou nejvíce zranitelné. Sledujte strhující život kudlanky korunkové – dravého lovce, který v dospělosti vypadá jako exotická květina, a když vyrůstá, imituje mravence. Uvidíme, jak se mláďata líhnou, poznávají nový, džunglí porostlý svět a jak později uloví svou první kořist. Nenechte si ujít intimní, vzájemně propletené příběhy, fantasticky detailní makro záběry a uhrančivé scény od narození k dospělosti.


16. 10., 23.00 – Černý trh s léky

Napínavý a šokující snímek Černý trh s léky zachycuje mezinárodní vyšetřování, které nás zavede přímo do centra nezákonného obchodu každoročně zodpovědného za smrt více než 700 tisíc lidí. Strhující investigativní reportáž proniká do spletitého, ale extrémně lukrativního oboru na světových trzích od Indie přes Francii a Belgii až po Spojené státy americké. Její autoři se v utajení setkávají se zákazníky i oběťmi, odhalují nečekaný rozsah celého problému, odkrývají nesmírný vliv kriminálních sítí, lokalizují výrobce a objevují distribuční kanály. K získání exkluzivních informací přitom používají pečlivě ukryté speciální kamery. Černý trh s léky je nejen dokumentem, který světu otevírá oči, ale také zoufalým voláním o pomoc.


22. 10., 20.00 – Utajené příběhy českých dějin II (Kdo vyvraždil Slavníkovce?)

Snímek problematizuje známou dějepisnou poučku o vyvraždění rodu Slavníkovců vládnoucími Přemyslovci. Objasňuje nedoloženost této historické hypotézy, seznamuje s rodem Slavníkovců a jeho nejslavnějším představitelem, svatým Vojtěchem, zabývá se také otázkou památné válečné korouhve, tzv. zázračného praporce Slavníkovců, a rekonstruuje, kdo a proč dávné Slavníkovce skutečně zlikvidoval.


23. 10., 21.00 – Život s kamenem

Dokument vypráví o ostrově Brač a jeho proměnách. Chorvatský ostrov leží v Jaderském moři poblíž Splitu. Je tvořen vápenci, vápencovými brekciemi a mramory. Bračské mramory jsou velmi proslulé, ceněné jako stavební kámen již od dob antiky. Byl z něj vybudován například proslulý Diokleciánův palác ve Splitu a z pozdější doby je patrně nejznámější budovou Bílý dům ve Washingtonu. Pro své vlastnosti se využívá také k výrobě různých drobných předmětů (váziček, svícnů apod.), prodávaných na ostrově jako upomínkové předměty.


23. 10., 21.30 – Lesy na prodej

Těžaři dřeva vyzbrojení monstrózní mechanikou, díky níž připomínají Transformers, vidí les pouze jako vysoce lukrativní plantáž na dřevo. Podle nich není v lesích místo pro žádné živé tvory. A proti nim stojí ochranáři, lesníci či dřevorubci, kteří chápou les jako živoucí kontinuum a usilují o jeho záchranu a zachování pro budoucí generace. Díky tomuto celovečernímu filmu nahlédneme do každodenní rutiny pestré škály lidí spjatých s lesem v dobrém i ve zlém. Vyslechněte si jejich argumenty a sledujte je v jejich vlastním přirozeném prostředí. Poznejte širší aspekty lesního hospodaření a osobní filozofii těch, kdo se na něm tak či onak podílejí. Ať už prosazují myšlenku „továrny na dřevo“, nebo zastávají ideu šetrné kultivace.


25. 10., 20.00 – Moře, které zmizelo

Soustroví Kvarken a jeho unikátní přírodní podmínky se zrodily díky době ledové. Bohaté prostředí nabízí dostatek příležitostí různým druhům ptáků, kteří zde hnízdí, ale i migrujícím druhům, kteří se tady jenom zastaví, aby si odpočali během dlouhé cesty. Navštivte tento málo známý, přesto nesmírně důležitý kus země v přírodovědném filmu Moře, které zmizelo.


25. 10., 22.00 – Vetřelci dávnověku: Nezvratné důkazy (Tajemná Nazca)

Giorgio Tsoukalos se zabývá fascinující teorií, že někdy v průběhu starověku navštívili naši planetu mimozemští astronauti. V populárním seriálu Vetřelci dávnověku: Nezvratné důkazy zkoumá nejslibnější stopy, které mimozemské civilizace mohly zanechat v různých koutech světa. Podaří se mu přesvědčivě prokázat, že v dávné minulosti navštívili Zemi mimozemšťané? Starověké stavby, dřevoryty, malby i literární texty z různých částí Země naznačují, že se první lidé setkali s bytostmi, které sestoupily z nebes. Je to vůbec možné? Zastánci teorie starodávných astronautů říkají, že ano. Podívejte se na nejzajímavější archeologické, vědecké a historické nálezy, jež jsou podle mnohých nezvratnými důkazy o vetřelcích dávnověku.


26. 10., 21.00 – Na lovu se lvy

Lví smečka svrchovaně vládne říčním břehům Tanzanie. Neohroženost a síla těchto nemilosrdných lovců nemají obdoby. Všechna místní zvířata se takových zabijáků právem bojí. Jenže několik posledních let sužují tento region těžká sucha a přehrada, která se staví proti přítoku, zastavila vodu v řece. Zatímco dříve bylo kořisti dostatek, nyní odsud utekla a lvi bojují o přežití. Jsou dokonce tak zoufalí, že ve snaze získat potravu zaútočí na nebezpečné žirafy. Tvůrci přírodovědného filmu Na lovu se lvy strávili pět let v odlehlých, divokých částech Tanzanie. Strávili tam tolik času, že se jim podařilo najít místa, na kterých se lvi vydají na lov místní populace žiraf. Díky tomu se jim podařilo natočit epické souboje, které můžou trvat až několik hodin a jejich konečný výsledek není nikdy jistý předem. Podívejte se na jedinečný film plný záběrů, jaké se předtím nikdy nepodařilo zachytit.


27. 10., 20.00 – Guy Martin: Den D

V roce 2019 slavíme 75. výročí Dne D a vylodění v Normandii – spojeneckého protiútoku na nacistické Německo během druhé světové války. Operace s kódovým označením Overlord zůstává dodnes nejsložitější vojenskou akcí dějin. Motocyklový závodník a nadšenec do mašin všeho druhu Guy Martin se rozhodl složit poctu tomuto klíčovému zvratu ve válečném tažení tím, že znovu zinscenuje jednu z nejtroufalejších misí – a to se vším všudy! Jenom několik málo hodin před tím, než došlo k vylodění v Normandii, jež se stalo synonymem Dne D, byly tisíce spojeneckých vojáků tajně letecky vysazeny za nepřátelské linie. Jejich úkol: vyčistit cestu. Guy se stává jedním z nich – nejdříve vede tým odborníků, kteří renovují původní nákladní letadlo Douglas C-47 Dakota, pak vyletí směrem nad Normandii a nakonec dokončí misi tak, že z letadla vyskočí. Tento celovečerní film nabízí výjimečný pohled do zákulisí důležité události druhé světové války a nečekaným způsobem oživuje historii Dne D.

Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 14. 10. 2019


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.10.2019 • Il Lombardia – pátý a poslední Monument roku
08.10.2019 • Nevěstky III: Emancipace, intriky a napětí na televizní stanici Epic Drama
06.10.2019 • Vyberte si zážitek na Prima ZOOM ve 41. týdnu
06.10.2019 • Vydejte se po stopách mimozemských civilizací s Discovery Channel
05.10.2019 • Elita světového plavání se představí v International Swimming League
05.10.2019 • Nova Sport prodloužil vysílací práva na NHL do roku 2022

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist