Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 14:07:22   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Gps | Články
 

Skupina Slovak Telekom za prvých deväť mesiacov roka 2019 priniesla pre svojich zákazníkov veľa noviniek a dosiahla viaceré úspechy

  Autor: Slovak Telekom , e-mail: info@telekom.sk Přidané: 08.11.2019


Nový míľnik pokrytia optikou: 617 tisíc domácností. Mobilná dátová prevádzka stúpla aj vďaka letným balíkom dát o 98 percent. Telekom umožnil plošný prechod z Happy na ÁNO, odštartoval ÁNO Biznis paušály. Počet širokopásmových prístupov prekročil 700 tisíc domácností. Nové maximum počtu TV zákazníkov ST Skupiny: 627 tisíc domácností. Úspešný rast mobilnej bázy už na 2 432 tisíc zákazníkov.


„Slovak Telekom sa v tomto roku zameriava vo väčšej miere na vlastnú bázu zákazníkov, ich spätnú väzbu a riešenia pre lepšiu zákaznícku skúsenosť. Pozornosť smerujeme na dáta, pokrytie sietí a ich využívanie. Výrazne investujeme do budovania optiky a prekročili sme míľnik 600 tisíc domácností. V oblasti pevného internetu sme realizovali ďalšie zvýšenie rýchlostí VDSL i optiky. Našim klientom sme umožnili plošne prejsť z paušálov Happy na ÁNO a získať ešte viac dát. V júli a auguste sme ponúkli letné balíky dát a mobilná prevádzka vzrástla o 98 percent. Aj vďaka tomu naďalej rozširujeme našu bázu zákazníkov internetu, TV i mobilných paušálov. Finančné výsledky sú pozitívne vďaka miernemu rastu výnosov i EBITDA,“ uviedol Dušan Švalek, výkonný riaditeľ pre Slovensko v Skupine Slovak Telekom.


Špičkové siete pre kvalitné služby

Investície do nových technológií sú pre Telekom kľúčové, aj snaha sprístupniť ich čoraz väčšiemu počtu domácností a používateľov.

Rozširovanie pokrytia optickou sieťou prekročilo v treťom štvrťroku 2019 nový míľnik a dosiahlo 617 tisíc domácností. Zároveň Telekom rozširuje pokrytie VDSL sieťou na 664 tisíc domácnosti.

Na jeseň Telekom začal realizovať celoslovenské zrýchľovanie internetu na pevných sieťach – na optickej sieti stúpli rýchlosti dvojnásobne, na VDSL rástli rýchlosti downloadu i uploadu.

V oblasti 4G siete pokračuje Telekom v expanzii nových lokalít pre rýchlejšiu 4G+ sieť a na mape pokrytia pribudlo tento rok 25 lokalít s kapacitou do 200 Mbps. Rýchlejšie 4G+ pribudlo tento rok do miest Bojnice, Galanta, Hlohovec, Levice, Leopoldov, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Prievidza, Sereď, Sládkovičovo, Šaľa, Topoľčany. Žiar nad Hronom a aj ďalších dedín.

Pri 4G sieti sa Telekom orientuje na rozširované VoLTE portfólio a snahou je ponúknuť hlas na 4G sieti viac zákazníkom. Počet podporovaných zariadení stúpol na 99 modelov od jedenástich výrobcov.

Telekom z pozície technologického lídra realizoval v minulosti viaceré testy mobilných technológií a v januári 2019 predviedol Massive MIMO s ukážkou posilňovania sieťovej kapacity v súčasnej 4G sieti a jej možné využitie v ďalšej
generácii sietí: viac zákazníkov využije vyššie rýchlosti v rovnakom čase.


Nové riešenia a vyššia zákaznícka skúsenosť

Ambíciou Slovak Telekomu je vo väčšej miere podnietiť Slovákov k využívaniu dát. Všetkým zákazníkom s paušálmi umožnil v júli a auguste len tak zdarma bez extra podmienok aktivovať si letný balík dát a prenášať oveľa viac dát.

Ďalším dôležitým krokom bolo umožnenie plošného prechodu z paušálov Happy na ÁNO. Vďaka nemu môžu zákazníci pokračovať na novom programe ÁNO aj počas viazanosti a získať najmä viac dát. Viac mobilných dát obsahujú aj nové paušály ÁNO Biznis, ktoré Telekom zaradil do ponuky v apríli.

Všetky tieto aktivity podporujú vyššiu dátovú prevádzku v mobilných sieťach. V auguste počas využívania letných balíkov dát dosiahla 3900 TB mesačne a medziročne stúpla o 98 percent.

Silnú zákaznícku skúsenosť ponúka Telekom aj zákazníkom s TV službami. V prvom kvartáli dostala TV platforma Magio TV očakávanú funkciu 2HD+2SD streamov na VDSL sieti a portfólio sa rozširuje o množstvo HD kanálov.

Telekom v lete zaradil nový kanál Premier Sport zameraný na ostrovný futbal, ktorý podčiarkuje zameranie na športového fanúšika. Zároveň má v ponuke aj exkluzívne programy pre odlišné cieľové skupiny: Ťuki TV, Folklorika a BBC Earth.


Prevádzkové ukazovatele

Pevná sieť:

Počet TV zákazníkov Skupiny naďalej rastie a dosiahol už métu 627 tisíc.
Počet širokopásmových prístupov prekročil nový míľnik a stúpol na 701 tisíc.


Mobilná sieť:

K 30.9.2019 využívalo služby mobilnej siete Telekom 2 432 tisíc zákazníkov.
Telekomu sa darí najmä v post-paid segmente, kde sa čoraz viac etablujú paušály ÁNO u nových zákazníkov a za deväť mesiacov predstavuje čistý prírastok už 91 tisíc klientov.

Poznámka: Údaj 2 432 tisíc zákazníkov zohľadňuje počet klientov, ktorí vykázali aktivitu v priebehu posledných 12 mesiacov. Celkový počet aktívnych zákazníkov, ktorí využili služby Telekomu za posledné tri mesiace, dosiahol 2 334 tisíc zákazníkov.


Biznis výsledky

Za prvých deväť mesiacov roka 2019 dosiahla Skupina Slovak Telekom mierny rast v oboch hlavných finančných ukazovateľoch. Konsolidované výnosy dosiahli 574,1 milióna eur a prevádzkový zisk EBITDA 248,7 milióna EUR.

Poznámka: V prípade reportovania EBITDA novou metodikou so štandardom IFRS16 after lease by Skupina dosiahla jeho medziročný nárast o 3,3%.

Z dcérskych spoločností medziročne najviac rástol PosAm (o 7 percent) na 22,69 milióna EUR.

Výnosy DIGI Slovakia stúpli o dve percentá na 29,6 milióna EUR

Výnosy Zoznam a Zoznam Mobile dosiahli za deväť mesiacov 5,7 milióna EUR.


O spoločnosti Slovak Telekom

Slovak Telekom je najväčší slovenský multimediálny operátor s dlhoročnými skúsenosťami a zodpovedným prístupom k podnikaniu. Svoje produkty a služby ponúka pod značkou Telekom jednotlivcom, domácnostiam i firemným zákazníkom prostredníctvom pevnej i mobilnej siete. Na trh prináša medzinárodné poznatky, inovatívne riešenia a najnovšie technologické trendy. Slovak Telekom je súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group. Jej jediným akcionárom je spoločnosť Deutsche Telekom Europe B.V. s 100% podielom akcií.


Bratislava, 7. november 2019, Michal Korec, Hovorca pre služby a financie, Slovak Telekom


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
31.10.2019 • Telekom nasadil 4G+ sieť do 200 Mbps v ďalších lokalitách na Považí i hornom Ponitrí
29.10.2019 • Obyvatelia Slovenska vygenerovali 5,15 miliardy minút hovorov
25.07.2019 • Telekom zobral pod svoje krídla aj nevidiacich
21.12.2018 • Slovak Telekom získal ocenenie Best in Test za mobilné siete na Slovensku už šiesty raz za štyri roky
06.12.2018 • Sygic spouští aplikaci pro Apple TV
17.10.2018 • Operátorom klesli náklady za volanie do fixných sietí

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist