Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 08:21:15   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Show Jana Krause – 13. 11. 2019

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 11.11.2019



Herec Viktor Dvořák, dívka ze slavné fotky Helena Vodenková a fotograf Jan Šibík a dítě sametové revoluce David Kosák se představí v Show Jana Krause. Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 13. listopadu ve 21.35 hod. na Primě.


Viktor Dvořák – herec, představitel Václava Havla v právě natáčeném filmu s pracovním názvem „Havel“. Roli prezidenta Havla získal Dvořák tak trochu neplánovaně – dlouhého a náročného castingu se zúčastnilo mnoho známějších herců. Ale jak říká režisér Slávek Horák: „Věděli jsme z doslechu, že Havlovi má být trochu podobný, ale když přišel na casting, úplně nám vyrazil dech. Byl to prostě on! Nejen vzhledem, ale především chováním, charismatickým spojením přirozené inteligence, ohleduplné slušnosti a smyslu pro humor.“ „Václav Havel je pro mě osobností, jejíž vhled je pořád úžasně současný a moderní. Víc, než jsem si myslel. Jsem rád, že jsem ho díky přípravě na natáčení mohl pro sebe znovuobjevit,“ říká herec. Kdyby Viktor Dvořák, mimo jiné i aktuální držitel Ceny Thálie za Anděly v Americe uváděné v Městských divadlech pražských, Václava Havla během nadcházejících oslav sametové revoluce osobně potkal, co by mu popřál? „Kdyby byl mezi námi, popřál bych mu radost ze života. Takhle na dálku mu děkuji za jeho snahu a odvahu být k sobě pravdivý, a to především nahlas a veřejně. To je pro mě jeden z jeho nejsilnějších odkazů.“


Helena Vodenková a Jan Šibík – dívka z ikonické fotografie listopadu ’89 a autor této fotografie. Jak snímek dívky držící v průvodu demonstrantů zapálenou svíčku vlastně vznikl? „Byla jsem zrovna v maturitním ročníku střední odborné školy a na Albertově se tehdy měla konat akce k uctění památky Jana Opletala. Chopil se toho Socialistický svaz mládeže, tak jsem si řekla, že tam nepůjdu, ale moje sestra mě přesvědčila, ať s ní jdu. Cítily jsme v kostech, že by se mohlo něco semlít, byli jsme všichni plní vzteku a nadějí,“ vypráví po třiceti letech Helena Vodenková. Ve studentském průvodu ji jako tajuplnou madonu se svíčkou v ruce zachytil tehdy ještě neznámý fotograf Jan Šibík. Život fotky, která obletěla celý svět a stopu po sobě zanechala až v Austrálii, ovšem sametovou revolucí neskončil. Nejprve se dostala na plakáty u příležitosti svatořečení Anežky České. „Šla jsem jednou Nerudovkou nahoru, protože jsme s kamarády měli sraz U Dvou slunců, a někdo z Šibíkovy fotky vyrobil plakát, na kterém bylo napsáno: ,Svatá Anežko, oroduj za nás.' Visely po zdech v Nerudovce, a když jsem se ze srazu vracela, už tam nebyly. Lidi si ty plakáty brali domů, a tak mi moje teta taky jeden přinesla,“ vzpomíná dcera někdejšího politického vězně. A podruhé byla fotka připomenuta letos, u příležitosti třicetiletého výročí pádu komunismu u nás, kdy se fotka stala obálkou Šibíkovy publikace 1989.


David Kosák – narozen 17. listopadu 1989, vnuk malíře Mikuláše Medka, prasynovec Ivana Medka, novináře a kancléře prezidenta Václava Havla. Kosák je „dítětem sametové revoluce“, neboť se narodil přesně v ten den. Třicetiletý ekonom se ve šlépějích svých slavných předků nevydal, jeho kariéra není ani umělecká, ani diplomatická, a již několik let působí na postu ředitele porodnice v Neratovicích. „Jako symbol se rozhodně nevnímám, i když si datum svého narození uvědomuji. Minimálně jednou do roka,“ směje se jeden z nejmladších manažerů ve zdravotnictví u nás, který má ambici v budoucnu založit politickou stranu. Na rodinné zázemí je patřičně hrdý, podobně jako na svůj židovský původ – víru rodina aktivně praktikuje i dnes. David pochází ze čtyř sourozenců, které matka, dcera světoznámého malíře Mikuláše Medka, po tragické smrti jejich otce vychovávala sama.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 13. listopadu ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.11.2019 • Tvoja tvár znie povedome sa rozlúčila s rekordnou sledovanosťou
08.11.2019 • Rekordné obdobie Farmy pokračuje, dosiahla najvyšší trhový podiel
07.11.2019 • Sestričky sa rozlúčili na svojom maxime
06.11.2019 • Česko Slovensko má talent – překvapivý zlatý bzučák
06.11.2019 • Marek Eben se na Štědrý večer ujme výchovy Matouše Rumla, v lednu pak začne péct celá země
06.11.2019 • Noviny TV JOJ najsledovanejšie na trhu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist