Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 11:21:01   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Co diváky zajímá na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 03.12.2019


V prosinci přináší Prima ZOOM čtyři témata prostřednictvím čtyř zajímavých seriálů. Jedná se o témata, která české diváky dlouhodobě zajímají. Češi jsou národem milovníků psů a rybářů. Proto nemůžou chybět mimořádní psi a kapří monstra, která jsou navíc krásným vánočním tématem. Vlaky nás také hodně zajímají a hitem jsou bezpochyby i různé letecké katastrofy. Poznávejte svět zblízka s Prima ZOOM.


Prima ZOOM vychází svým divákům vstříc:

Od 4. 12. 22.10 – Letecké nehody: Přísně tajné III
Od 6. 12. 20.00 – Kapří monstra II
Od 9. 12. 21.10 – Velké vlakové putování V
Od 10. 12. 22.15 a 22.45 – Mimořádní psi


Letecké nehody: Přísně tajné III (6 dílů, každou středu po 22.00, reprízy sobota 13.05)

Každá letecká havárie je katastrofa, která po sobě zanechá truchlící rodiny a zničené životy. Ale každá letecká katastrofa je zároveň cennou lekcí. Vše začíná hledáním odpovědí na otázky, proč anebo jak: v Kanadě 12. prosince 1985 se letadlo zřítilo asi kilometr od vzletové dráhy a v jeho troskách zahynulo všech 256 pasažérů. Jak k tomu došlo? Rutinní přistání Boeingu 777 se tak strašně pokazilo, že tři lidé zemřeli a mnoho dalších bylo zraněno. Šlo o technickou závadu, nebo chybu pilota? Jak se dá přistát bez funkčních motorů, když dojde palivo nebo po srážce s ptákem? Piloti musí mít značné schopnosti a hodně silné nervy! Jak to zvládají? Tento dokumentární seriál odhaluje, že díky každé letecké tragédii jsme se dozvěděli, jak postavit bezpečnější letadla, rychleji evakuovat ohrožené pasažéry a vylepšit bezpečnostní systémy bránící kolizím. A že díky tomu, co jsme se naučili, bylo zachráněno mnoho životů.


Kapří monstra II (4 díly, každý pátek ve 20.00, opakování pondělí kolem 16.00)

Když se řekne Texas, kapři a rybolov určitě nejsou tím prvním, co člověka napadne. Ale mnoho z řek, které křižují tento svérázný americký stát, je plných ryb. Najde se tady dokonce i kaprovec nebo stejný typ kapra, který se vyskytuje i ve Velké Británii. Zkušený rybář a dobrodruh Ali Hamidi a jeho parťáci si vyrazí na jezero, kde kapří monstra dorůstají skoro třicetikilové váhy. Dokonce se rozhodnou vyzkoušet místní metodu rybaření, jež opravdu není nic, do čeho by se doma pouštěli s chutí. V dalším dílu pokračování zábavného seriálu Kapří monstra vyrazí do Chorvatska a u pobřeží této oblíbené turistické destinace si počíhají na některé mořské druhy. V severoafrickém Maroku si vyzkoušejí rybaření pomocí místních vychytávek nakoupených na tržišti v rušném Marrákeši. A v Jihoafrické republice zjistí, že tady rybaření nestojí za moc – a tak se rozhodnou zamířit na safari i potápět se s velkými bílými žraloky!

6. 12. – Texaská bizoní ryba
13. 12. – Chorvatští šupináči
20. 12. – Maročtí rekordmani
27. 12. – Jihoafrická republika


Velké vlakové putování V (6 dílů, každé pondělí od 21.00, reprízy čtvrtek 16.45)

Michael je zpátky a tentokrát vycestoval v doprovodu svého spolehlivého vlakového průvodce na výpravu do minulosti Evropy na prahu rychle se blížící první světové války. Tak si nastupte a vyzkoušejte, jak se žilo v Eduardovském období na železnici v pátém pokračování oblíbeného seriálu Velké vlakové putování. V prvním dílu putuje Michael po Rumunsku, cesta začíná v Brašově, prohlédne si město a seznámí se s jeho tajemnými dějinami. Vydává se do hor, kde navštěvuje hrad Bran, který sloužil jako inspirace pro Brama Stokera, který napsal slavný román Dracula. Karpaty v Transylvánii jsou kouzelné, Michael si prochází některé výhledy, a dokonce má možnost vidět volně žijící medvědy. Další zastávkou je město Sinaia a královský palác Peleš. Pak vede cesta do Ploješti, kde se těží ropa, v Rumunsku se těží už od poloviny 19. století. Michael se dostane do nejstarší rafinerie na světě. Pak už se vydává do Bukurešti, největšího města v Rumunsku. Tam se seznamuje s odkazem George Enescu, hudebním skladatelem. Michael se účastní zkoušky národního orchestru. Navštíví také druhou největší administrativní budovu, palác parlamentu, který nechal vystavět komunistický režim. Michael pokračuje dál na východ, do přístavu Constanty. Díky tomuto městu, které Rumunsko získalo po válce Ruska s Tureckem, mohlo zahájit také zámořské obchody. Nenechte si ujít ani další cesty, po kterých už několik generací uhání dějiny celé Evropy.


Mimořádní psi (13 dílů, vždy dva díly za sebou každé úterý po 22.00, opakování pátky 15.45)

Mimořádný přírodovědný, dokumentární seriál představuje celou encyklopedii úchvatných, zajímavých a překvapivých příběhů o psech ze všech koutů světa – od odvážných záchranářů až po roztomilé mazly nebo armádní psy nasazené pod palbou a nevynechá ani neuvěřitelné výkony, na nichž závisí holé životy. Poznáte do detailu také všechny jejich smysly a instinkty – sílu pohybu, dar uzdravování, klíčový sluch, neuvěřitelnou věrnost, velkou vytrvalost, ostražitý zrak, neomylný čuch a samozřejmě šestý smysl.

Prima ZOOM ví, co diváky baví.

www.prima-zoom.cz – unikátní online magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.12.2019 • Televízia JOJ odštartovala december ako jednoznačný líder trhu!
03.12.2019 • Česko Slovensko má talent jde do finále
02.12.2019 • Show Jana Krause – 4. 12. 2019
02.12.2019 • ČT uvede dokument o svébytném umělci 20. století Josefu Váchalovi
01.12.2019 • Adventné koncerty RTVS budú aj tento rok pomáhať
29.11.2019 • Česko Slovensko má talent 3v1 – poslední casting, Velký třesk a výběr semifinalistů

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist