Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 13:32:07   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Orange se stane prvním globálním telekomunikačním operátorem, který do své sítě zaintegruje terabitový satelitní komunikační systém O3b mPOWER

  Autor: SES/Weber Shandwick , e-mail: info@ses.com Přidané: 28.02.2020


Společnosti Orange a SES spolupracují na komunikačním systému O3b mPOWER a otvírají novou éru inovace satelitní konektivity
Orange se stane prvním globálním telekomunikačním operátorem, který do své sítě zaintegruje revoluční terabitový satelitní komunikační systém O3b mPOWER, aby podpořil rostoucí poptávku po připojení v Africe.



Orange, jeden z předních světových poskytovatelů telekomunikačních služeb, přítomný v 18 zemích v Africe, bude prvním telekomunikačním operátorem, který nasadí průkopnický O3b mPOWER, satelitní komunikační systém nové generace společnosti SES operující na středním orbitu Země. Exponenciálně tím rozšíří své služby spotřebitelům i firmám, počínaje Středoafrickou republikou.

O3b mPOWER je v současnosti na světě jediný plně financovaný negeostacionární orbitální systém širokopásmového připojení. Systém bude umístěn ve vzdálenosti pouhých 8 000 kilometrů od povrchu Země a bude srdcem řešení s vysokou propustností a nízkou latencí, které lze bez problémů integrovat do stávajících pozemních sítí. Po uvedení do provozu v roce 2022 poskytne O3b mPOWER několik terabitů propustnosti po celém světě, a podpoří tak digitální transformaci a přijetí cloudu prakticky kdekoli na planetě.

Vysoce flexibilní satelitní flotila O3b mPOWER je složena ze satelitů na střední oběžné dráze (MEO) s ultra vysokou kapacitou, nízkou latencí a vysokým výkonem. Každý z až 5 000 plně přizpůsobitelných a řiditelných paprsků lze v reálném čase měnit a škálovat tak, aby vyhovoval požadavkům zákazníků. Systém je ideálně vhodný pro lokální mobilní páteřní síť, stejně jako pro mezinárodní budování IP komunikačních kanálů.

Orange je od roku 2017 jedním z prvních zákazníků, kteří si osvojili současnou generaci služeb O3b na střední orbitální dráze od společnosti SES. Orange je se svou významnou přítomností v Africe a na Středním východě a se satelitními bránami v několika zemích na kontinentu pro SES důležitým strategickým partnerem. S O3b mPOWER systémem Orange výrazně navýší své nízko-latenční kapacity na středním orbitu, čímž podpoří růst širokopásmové poptávky vycházející z rostoucí zákaznické základny a z nového způsobu využívání digitálního prostoru a finančních služeb. Revoluční systém umožní společnosti Orange nabízet vysokorychlostní a nepřetržitou konektivitu a současně rozšiřovat geografický dosah.

Kromě toho středoafrická pobočka Orange využije jedinou síť s více oběžnými dráhami na světě, využitím satelitů SES na střední a geostacionární dráze pro připojení a agregaci provozu 2G/3G ze vzdálených základnových stanic po celé zemi k hlavní síti v hlavním městě Bangui. To operátorovi poskytuje jedinečný zdroj pro mobilní páteřní síť a IP konektivitu, a také konzistentní a plynulý přechod mezi službami na středním a geostacionárním orbitu.

„Jsme nadšeni, že jsme partnery a mezi prvními uživateli této inovativní služby od společnosti SES a že budeme schopni nabídnout vysoce kvalitní připojení i v nejodlehlejších lokalitách Středoafrické republiky. Toto dlouhodobé partnerství je plně v souladu s naším posláním budovat chytřejší a otevřené sítě s cílem překlenout digitální propast v Africe a zvýšit rychlost a geografický dosah naší sítě,“ řekl Jean-Luc Vuillemin, výkonný viceprezident společnosti Orange International Networks Infrastructures and Services.

„Tato nová dohoda představuje velmi důležitý milník pro obě naše společnosti i pro širší odvětví. S inovativním systémem O3b mPOWER přináší Orange a SES revoluci v telekomunikačním trhu a způsobu, jakým lze komunikační sítě rozšířit a zlepšit,“ řekl JP Hemingway, generální ředitel SES Networks. „Díky schopnosti pohánět širokou škálu telekomunikačních potřeb, včetně mobilní páteřní sítě a vysoce výkonného cloudového připojení, je O3b mPOWER – spolu s další pozemní infrastrukturou – klíčem k propojení vzdálených a nedostatečně obsluhovaných regionů ekonomicky nejvýhodnější cestou.“


O společnosti SES

Společnost SES má odvážnou vizi poskytovat úžasné zážitky všude na světě prostřednictvím distribuce videoobsahu nejvyšší kvality a zabezpečení bezproblémového připojení po celém světě. SES, jako lídr v oblasti řešení globální obsahové konektivity, provozuje jedinou multiorbitální konstelaci satelitů na světě s jedinečnou kombinací globálního pokrytí a vysokého výkonu včetně komerčně prověřeného systému O3b s nízkou latencí na střední orbitě Země. Využitím rozsáhlé a inteligentní sítě podporující cloud, je SES schopen poskytovat vysoce kvalitní řešení připojení kdekoliv na pevnině, na moři nebo ve vzduchu a je důvěryhodným partnerem předních světových telekomunikačních společností, provozovatelů mobilních sítí, vlád, poskytovatelem konektivity a cloudových služeb, vysílání, provozovatelům video platforem a vlastníkům obsahu. Video síť společnosti SES provozuje více než 8 300 kanálů a má bezkonkurenční dosah více než 355 milionů domácností. Partnerům poskytuje správcovské mediální služby pro lineární i nelineární obsah. Společnost je kótovaná na burzách v Paříži a Lucemburku (Ticker: SESG). Další informace jsou k dispozici na: www.ses.com.


Marek Němec, Head of Client Services, SES/Weber Shandwick, 28. 2. 2020


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.01.2020 • Eutelsat 7C v ekonomickém provozu
11.10.2019 • Eutelsat 5 West B úspěšně vynesen - od listopadu v provozu
19.09.2019 • Další ruské stanice z družice Astra 1L – změna parametrů příjmu
12.09.2019 • SES rozšiřuje globální dosah Microsoft Azure ExpressRoute s víceorbitálním satelitním systémem
11.09.2019 • Přelomový telekomunikační systém O3b mPOWER vynesou na MEO rakety SpaceX
30.08.2019 • Eutelsat 5 West B dopraven na kosmodrom Bajkonur – start plánován 30. 9. 2019

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist