Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 18:28:17   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Vydejte se na kosmickou pouť s Festivalem otrlého diváka

  Autor: Aerofilms , e-mail: info@aerofilms.cz Přidané: 03.03.2020


Diváci kina Aero se podívají do hlubin vesmíru i svého nitra spolu s 16. ročníkem Festivalu otrlého diváka. Raketa plná pokleslých filmů poletí oběžnou dráhou od 3. března do 8. března. Během šesti dní dramaturgové naservírují dávku těch nejlepších špatných, vyšinutých a těžko popsatelných filmů, které jsou v naší galaxii k mání na téma vesmír. Po pražském termínu se festival přesune do Brna, Hradce Králové a na závěr do Olomouce. Pražským i regionálním vrcholem budou již tradičně živé dabingy otrleckého ansámblu.


Vesmír a vkus nezná hranic

„Letošní ročník, to je čisté sci-fi z vnějšího vesmíru. Diváky čeká intergalaktická nuda, ženská věznice ve vesmíru, mužská věznice plná kung-fu bijců, erotický hotýlek v srdci Japonska, útok podzemšťanů, rybáři zabijáci, umělci na drogách, hnědý koutek pro připosraného diváka, porno slasher, Santo, Filmový hovnovuc, Aero naslepo z východu a možná přijde i Igor LepreChaun,“ popisuje široké tematické spektrum letošního ročníku dramaturgyně Alžběta Šáchová.

„V rámci vesmírné tematiky nesmí chybět Temná hvězda. Jedná se o první film scenáristy Dana O'Bannona, který později napsal scénář Vetřelce. Vypraví v podstatě stejný příběh, jen je to zevlácká satira, kde tu největší hrozbu v kosmu představuje každodenní nuda. Podvratné vyznění této smeťákové odysey umocňuje neskrývaná lacinost produkce, kde skafandry a interiéry vesmírné lodi vznikly recyklováním věcí všedního užití jako formiček na led či krabicí na donuty,“ láká na snímek Johna Carpentera dramaturg Jiří Flígl.

Vesmír prohřejí i přisprostlá lidská slova kosmonautické jednotky tlumočníků. Jejich živý dabing provede rovnou čtyři majstrštyky otrlého žánru. Jedním z filmů bude Galaktický ničitel vyprávějící epický příběh špióna, válečnice, motorkářů, mravencoidního mutanta a vepřových mimozemšťanů. Naživo přetlumočí v sále Samantha Bifidus a Josef Vokurka. Na programu nechybí ani zlotřilý skřítek z irských legend, který zavraždí kohokoli, kdo se zmocní jeho zlata. Leprikón 4: Ve vesmíru diváci uvidí a uslyší s trojhlasým živým dabingem. Tauřina dobrodružství: Hvězdný kriminál aneb Vesmírný chládek pojednávají o titulní amazonce, která se ocitne jako trestankyně na kosmické lodi sloužící jako ženská věznice. Vesmírný epos a zároveň emancipační příběh plný aktivních hrdinek s odhalenými ňadry doprovodí pětihlasý dabing v podání Samanthy Bifidus, Jíry Fostré, Immanuela Lubrikanta, Josefa Vokurky a Kafilerie Zawadské.


Programové tipy z naší planety

Zahajovacím filmem letošního ročníku bude zábavně krvavá satira na poměry v soudobém Rusku Tak už konečně chcípni, táto. Ale ještě předtím, jako úplně první film v programu, si diváci mohou na plátně vychutnat legendární patlalský gore-fest a ultra věrnou adaptaci násilného japonského komiksu s hongkongským bijákem Král síly: Příběh Rickyho. Festival pak 8. března zakončí tematická projekce k Mezinárodnímu dni žen Zlatíčko, zbrusu nové volné pokračování kultovního feministického hororu Luckyho McKeeho Žena.

Festival otrlého diváka již tradičně nabízí divákům intenzivní vyžití nad rámec pouhého sledování filmů. V tomto ohledu by si návštěvníci neměli nechat ujít letošní hlavní interaktivní projekci, klasiku S vražednými sklony od velmistra propagačních gimmicků Williama Castla. U tohoto nervy drásajícího díla bude mimo jiné v sále nainstalován třeba koutek pro poseroutky,“ říká dramaturg Jiří Blažek. „Pokud jste dostatečně otrlí, zajděte i na otrlost hadr v ryzím slova smyslu – kompletně bez smíchu. Takovou záležitostí bude nechvalně známý depresivní film Smrti král od mistra německých nechuťáren Jörga Buttgereita, tvůrce Nekromantika,“ doporučuje dramaturg Petr Šaroch.

Dalším tipem, který diváky dostane do úzkých, může být čtvrtý titul s živým dabingem, tentokrát v podání Immanuela Lubrikanta a Kafilerie Zawadské Krvavý háček – horor o tajemném zabijákovi, který vraždí členy rybářské komunity pomocí náčiní na chytání ryb.

Žádný ročník se neobejde bez maskota festivalu El Santa. Film El Santo bojuje proti podzemšťanům nakoukne do vesmíru. Navíc to není vlastně ani Santo, ale jeho syn, který navazuje na otcovu tradici, a to i co do kvalit produkce. Snímek doprovodí již tradiční simultánní překlad do sluchátek od pana Akuráta.


Překvapení neboli šok

Na programu se objeví letos podruhé pásmo komentovaných filmových ukázek nazvané Filmový hovnocuc: Vesmírná prda, jež bude rovněž testem skutečné otrlosti. „Diváci zhlédnou zasmrádlou sérii komentovaných ukázek z filmů, o kterých nejspíš nikdy neslyšeli a mnohdy ani slyšet nechtěli,“ těší se dramaturg Antonín Tesař, který vás ve svojí one-man show osobně provede naprostým dnem kinematografie. Návštěvníci se mohou těšit i na tradiční formát kina Aero naslepo po otrlé, jež ukojí nejzvrhlejší brakové choutky a v níž se hranice nestoudnosti rozplynou v tvůrčím všehomíru.


Otrlé atrakce i mimo projekční sál

Ani letos nebudou chybět perverzní kostýmy, interaktivita i typická festivalová výzdoba kinokavárny z dílny Zuzany Blaštíkové. To vše i proto, že Festival otrlého diváka si klade za cíl navrátit kinu jeho původní roli atrakce a nezapomenutelného společného zážitku. Grafiku letošního ročníku připravil již tradičně umělec a graffiti mistr Michal Škapa. K dostání bude s těmito vesmírnými motivy i oblíbený limitovaný merch v podobě triček, tašek a dalších otrlých nezbytností.

O pokleslou zábavu je zájem i v regionech. Tam se otrlost přesune následujícím způsobem: Brno – Univerzitní kino Scala 13. března, Hradec Králové v kině Bio Central 28. března a Olomouc v kině Metropol 2. dubna. Ať vás provází kýla.

Jednotné vstupné 150 Kč / projekce

www.otrlydivak.cz
www.facebook.com/festivalotrlehodivaka

16. ročník Festivalu otrlého diváka
Praha – Kino Aero: 5. – 8. března 2020

Ozvěny Festivalu otrlého diváka
Brno – Univerzitní kino Scala: 13. 3. 2020
Hradec Králové – Bio Central: 28. 3. 2020
Olomouc – Kino Metropol: 2. 4. 2020


PROGRAM KINO AERO

Úterý 3. března 2020
18:00 Král síly: Příběh Rickyho
20:30 Tak už konečně chcípni, táto

Středa 4. března 2020
18:00 El Santo bojuje proti podzemšťanům
20:30 S vražednými sklony

Čtvrtek 5. března 2020
18:00 Temná hvězda
20:30 Krvavý háček

Pátek 6. března 2020
18:00 Šmírák v podkroví
20:00 Tauřina dobrodružství: Hvězdný krim aneb Vesmírný chládek
22:30 Smrti král

Sobota 7. března 2020
17:00 Filmový hovnocuc: Vesmírná prda
19:00 Bliss
21:00 Leprikón 4: Ve vesmíru
23:15 Ženské soužení

Neděle 8. března 2020
16:00 Aero naslepo pro otrlé
18:00 Galaktický ničitel
20:30 Zlatíčko


REGIONÁLNÍ REPETE

PROGRAM: Univerzitní kino Scala, Brno

Pátek 13. března 2020
18:00 Temná hvězda
20:30 Tauřina dobrodružství: Hvězdný krim aneb Vesmírný chládek
22:30 Tak už konečně chcípni, táto

PROGRAM: Bio Central, Hradec Králové

Sobota 28. března 2020
18:00 Temná hvězda
20:00 Tauřina dobrodružství: Hvězdný krim aneb Vesmírný chládek
22:30 Ženské soužení

Program: Kino Metropol, Olomouc

Čtvrtek 2. dubna 2020
18:00 Tak už konečně chcípni, táto
20:00 Galaktický ničitel
22:30 Šmírák v podkroví


Magdaléna Novotná, PR & marketing, Kino Aero, Bio Oko, Kino Světozor


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.03.2020 • Tlačová informácia zo zasadnutia RVR 26. 2. 2020
01.03.2020 • Tisková zpráva ze 4. zasedání RRTV, konaného dne 25. 2. 2020
20.02.2020 • Expedice Tatra kolem světa 2 vyráží na cestu
17.02.2020 • Finišuje natáčanie koprodukčného filmu RTVS Fašiangy
14.02.2020 • Tisková zpráva z 3. zasedání RRTV, konaného dne 11. 2. 2020
13.02.2020 • Tlačová informácia zo zasadnutia RVR 12. 2. 2020

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist