Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 17:02:25   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Představujeme: DoQ (dokumentární kanál)

  Autor: Redakce/IKO Cable , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 18.05.2008



DoQ a Fishing&Hunting (rybolov a lov) - jsou dva nové dokumentární kanály, které by se již brzy měly objevit v nabídce pro české a slovenské abonenty kabelových společností a jedné DTH platformy. Spolu s filmovým kanálem Film+ se jedná o akvizice mediální společnosti IKO Cable.


Na konferenci ČAEK tyto programy, spolu už se známým a nabízeným filmovým kanálem je serveru satCentrum představila manažerka společnosti Erika Luzsicza. Na základě domluvené spolupráce jsme začali pro vás v sekci TV download připravovat podrobné pravidelné týdenní přehledy (od 21. týdne), občas představíme i novinky ve formě Highlights.

Programy DoQ a Fishing&Hunting budou zřejmě dostupné v nabídce DIGI TV, kde již nějakou dobu vysílají pro maďarské abonenty. Podle informací, které má satCentrum k dispozici, by se mohly (spolu s FILM+) objevit i v CS Linku v nabídce balíčku Géčko na kartách diGITALlink. S druhým distributorem přístupových karet TRADE and TECHNOLOGY společnost IKO Cable údajně vůbec nejednala, na T Kartách se však prý má objevit jiný, mnohem známější dokumentární kanál, takže abonenti by neměli být zklamáni. Také společnost UPC prý v současné době o zařazení DoQ ani Fishing&Hunting do své nabídky neuvažuje.

Jako první si představíme kanál DoQ, v zápětí bude následovat stručný popis programu Fishing&Hunting.


Základní informace

DoQ je pravděpodobně nejbarvitějším kanálem kabelového univerza naplněným biografiemi a pořady o zajímavých lidských vztazích a osudech. Skrze DoQ lze nahlédnout do života slavných a bohatých lidí, můžeme poznat život svatých i hříšníků.

DoQ nám představí kromě historických postav a dnešních velikánů také ty neznámé hrdiny, jejichž jména nejsou zapsána do učebnic dějepisu a o nichž nebyla ani zmínka ve zpravodajských pořadech.

Celá řada velice zajímavých dokumentárních programů zabývajících se životem a životním stylem lidí slavných i obyčejných.


Hlavní fakta

• Cílová skupina: muži i ženy ve věku 18-49 let
• Vysílání: 24 hodin denně
• Spuštění: jaro 2008
• Území: Česká republika, Slovensko, Srbsko, Bosna, Rumunsko, Polsko, Maďarsko, Slovinsko, Chorvatsko


Formáty DoQ

• Zábava
• Poučná zábava
• Poučné pořady
• Biografie
• Cestopisy


Technické údaje:

• Satelit: Intelsat 10-02 (1.0W)
• Vysílací frekvence: 12 563 MHz
• Polarizace: Vertikální
• Symbol Rate: 27 500
• FEC: 3/4
• Kódování: Nagravision 2


Pohled do programu DoQ:

Celebrity bez cenzury
Každý člověk zažije chvíle, které by nejraději nezažil. Chvíle, ve kterých bychom se nejraději propadli do země. U většiny z nás takové chvíle zůstanou tam, kde je jejich místo, pevně zamčené v rychle blednoucí paměti. Ovšem jestliže jste slavní, hvězdy pódií, filmového plátna, politiky, módy nebo jen tak života, bývají takové chvíle zachyceny na filmu - navždy.

Las Vegas law
Seriál divákům zprostředkuje nebývalý pohled na trestní soudní systém a dává jim možnost nahlédnout do nejzajímavějších soudních síní v Americe, vyslechnout rozhovory s pestrou směsicí soudců a shlédnout dosud nepublikované záznamy tajných jednání za zavřenými dveřmi místností pro soudce.

Gen hrdinství
Gen hrdinství vypráví neuvěřitelné, ale pravdivé příběhy obyčejných lidí, kteří riskovali svůj život, aby zachránili druhé a odhaluje ty chvíle, kdy se naprosto běžná situace obrátí v katastrofu a nic netušící přihlížející se stane nesobeckým, nadlidským zachráncem. Pořad proniká hluboko do nitra hrdiny a analyzuje zlomky sekund, které znamenají rozdíl mezi činností a nečinností, mezi životem a smrtí. Zkoumá možnosti, postupně odhaluje co dělat a co ne, a potom nechává doběhnout průběh tak, jak se odehrál ve skutečném životě.

XXI. Století
Historie není nudná, maximálně je předkládána nesprávně! Pořad XXI. století se zabývá úžasnými legendami, o kterých lidé mluví i v 21.století. Tři příběhy v každé epizodě pojednávají o určité osobě, určité době a odkrývají úplnou pravdu.

Vynálezy, které změnily náš život
Kde bychom byli bez obyčejné kancelářské sponky nebo bez výkonného mikročipu? Co bychom si počali bez celofánu nebo čisticího prostředku? Tento seriál odhaluje novinky a objevy, které otřásly planetou, ať v dobrém, nebo ve špatném smyslu. Od tanků, televize a dětí ze zkumavek, po bankomaty a rokenrol – náš život se změnil jako nikdy předtím.

Muzea plná záhad
S pořadem Muzea plná záhad navštívíte ta nejslavnější muzea obsahující některé z nejvzácnějších a nejcennějších sbírek a odhalíte neobvyklé příběhy, které se skrývají za některými z jejich velmi záhadných exponátů.

Kdo zabil malou královnu?
Vražda šestileté královny krásy JonBenet Ramseyové, ke které došlo v roce 1996, vzbudila ohlas na celém světě a upoutala celé USA. Přestože veřejné mínění uznalo vinnými její rodiče, jistý muž nalezl důkazy svědčící o tom, že Ramseyovi jsou nevinní… důkazy, které policie odmítla vzít v úvahu a které se hlavní prokurátor ve skutečnosti snažil zničit.

Válka v barvách
Výherce pěti významných ocenění: Cena George Fostera Peabodyho , Cena RTS , hlavní cena Zlatý Hugo z Chicaga, Cena za vysílání nejlepšího populárního faktografického pořadu a Indie Award za nejlepší dokumentární seriál. Válka v barvě se i nadále setkává s nebývale příznivým přijetím ze strany kritiky. Tento mimořádný seriál předkládá barevný materiál už z roku 1933 společně s dopisy a deníky lidí, jejichž život nezvratně změnila druhá světová válka. Prakticky všechny naše vzpomínky na válku jsou černobílé, ale díky rokům pečlivého výzkumu se podařilo odhalit stovky dosud nepublikovaných barevných filmů a fotografií.

Muhammad Ali – Očima světa
Muhammad Ali – Očima světa je svěží a odhalující vyprávění o jedné z největších ikon 20. století, vyprávění těch, kteří mu byli nejbližší. Zabývá se životem Muhammada Aliho na základě vzpomínek, příběhů a anekdot těch, na které měla jeho osobnost, kariéra a činy přímý vliv. Tyto důvěrné vzpomínky působí jako malé kousky mozaiky, které když se dají dohromady, tvoří jasnější a větší obraz – obraz, který ukazuje, proč svět Muhammada Aliho miluje. Do tohoto programu přispěli BB King, Tom Jones, James Earl Jones, Lennox Lewis, Henry Cooper, Maya Angelou, Billy Connolly, Billy Crystal, Richard Harris, Rod Steiger, Cathy Freeman a Hana Ali.

Cadillac Drive
Sandor Fabry a Andras Wahorn jedou svým starým kadilakem z Los Angeles domů do Budapešti. Rozmarně subjektivní a zábavný příběh o výletu dvou dobrých kamarádů.


Výběr z květnových premiér:

Sabrina: dcera svého otce
Tento dokument sleduje shledání otce a dcery, jejichž ruce jsou potřísněny krví. V osmdesátých letech byl Louis van Schoor zodpovědný za smrt 39 lidí, když pracoval jako ochranka v East Londonu, v Jižní Africe. V říjnu 2002 nastoupila jeho dcera Sabrina 25letý trest ve vězení za spoluúčast na vraždě – najala vraha své matky. 29.října 2004 byl Louis propuštěn z vězení a do té doby byl otec na mužském a dcera na ženském oddělení věznice Fort Glamorgan v East Londonu.

Lékařské zázraky
Tato série sleduje zázračné přežití pěti lidí, kteří překonali vlastní smrt a pro ilustraci příběhů používá dramatickou rekonstrukci neštěstí, rozhovory se specialisty, to vše s pomocí sofistikované animační grafiky. Série vypráví o lidech zasažených úderem blesku, výbuchem plynu, o výduti mozkové tepny a o bodném proražení plic. Rekonstruuje skutečné úrazy a lékařské zázraky. Každý z příběhů ilustruje jak zranitelné ale také jak odolné je lidské tělo. Ke každému příběhu zázračného přežití používá profesor patologie Robin Frazer své obrovské lékařské znalosti a vypráví o těchto zázračných přežitích s humorem a s jasnými příklady.

Na území rozkoše
Sledujeme 6 zamilovaných párů, které se vydali na dobrodružnou cestu smyslů, aby zdokonalili svůj sexuální život. V jedinečné směsi historie, kultury a sexu, vyhledává tento nový seriál sexuální tradice v každé z neobyčejných oblastí jejich cesty. Dvojice vstoupí společně do nového sexuální světa, postupně znovu objevují jeden druhého a cizí kultury způsobem, o kterém ani netušili, že by byl možný. Od neobyčejných sexuálních zkušeností a bohatství pocitů až k tajemné bezuzdnosti – cokoliv je možné Na území rozkoše.


Připraveno ve spolupráci IKO Cable s.r.o., 17. 5. 2008


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 2   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
20.05.2008 • Německé vydání „Fox Channel” ze satelitu a v kabelových sítích
20.05.2008 • Astra 19,2° východně: Premiere připravuje „Eurosport 2”
19.05.2008 • World Team Cup na Galaxii sport
18.05.2008 • Představujeme: Fishing & Hunting Channel (rybolov a lov) [ 5 ]
15.05.2008 • Víkendový program SPORT 5 ve znamení DTM a FIA GT [ 1 ]
15.05.2008 • Rozšíření dopravního zpravodajství programu SPORT 5

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  DOQ 

07.10.2008 16:36 • neregistrovaný
je na astre Upc paket hungary
 
 
  DOQ 

07.10.2008 14:34 • neregistrovaný
Kde se dá najít program vysílání??
L. Souček
kecuos.5@seznam.cz
 
 
Celkový počet komentářů: 2 / zobrazují se: 1 ... 2

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist