Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 19:44:47   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

ČT byla nucena pozastavit natáčení pravidelných pořadů, zrušený bude i 65. ročník Eurovize. I tak se některé premiéry ještě ve vysílání objeví

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 19.03.2020


Z důvodu snížení rizik nákazy koronavirem byla Česká televize nucena pozastavit natáčení řady svých pravidelných pořadů. Po odvysílání již vyrobených premiérových dílů tak zařadí do programu reprízy nebo jiné pořady se stejnou stopáží. Pro definitivní zrušení se rozhodla i Evropská vysílací unie u květnové Eurovize. I tak diváky ale ve vysílání čekají některé nové projekty.


Pozastavení se týká například natáčení pořadů Na stopě, Náš venkov, Křesťanský magazín, Sváteční slovo, Uchem Jehly, Šikulové, Draci v hrnci, Kabinet Dr. Honzáka nebo divácky velmi oblíbená Všechnopárty, u které jsou premiérové díly připravené do konce března. U některých projektů, jakými jsou předávaní oborových cen Czech Grand Design, nebo Magnesia Litera se hledá nový termín. Podobná situace je i u tradičního charitativního přenosu České televize Pomozte dětem. Zrušení letošního 65. ročníku dopadlo i na Eurovizi, jejíž semifinále a finále mělo proběhnout v květnu.

„Zrušení soutěže nás samozřejmě velmi mrzí, jakkoli se za současného nejistého stavu dalo čekat. Jakmile situace dovolí, budeme další postup, jak v rámci České televize, organizátorů, tak i EBU, řešit a komunikovat. Vzhledem k organizační náročnosti projektu nelze soutěž jen tak přesunout v čase, ze své podstaty navíc pracuje na principu sdružovaní umělců, fanoušků i návštěvníků. Kdyby toto mělo být narušeno, nemá smysl uvažovat ani o jiné formě. Jedná se o čerstvou informaci, proto zatím není jasné, jak soutěž v příštím roce proběhne a v jakém stavu zůstanou národní kola s finalisty. My samozřejmě o vzniklou spolupráci s Bennym Cristo máme i nadále zájem. Celý tým do letošní účasti vložil hodně energie, za kterou mu velmi děkuji, stejně tak organizátorům,“ říká Lucie Kapounová, manažerka vývoje ČT. „Samozřejmě s rozhodnutím Eurovizi zrušit souhlasím a myslím, že bychom se všichni teď měli soustředit na aktuálnější témata jako je zdraví, imunita a pomoc ostatním,“ dodává Benny Cristo.

Změny se dotýkají všech oblastí výroby a přerušila se i tvorba seriálů a filmů připravovaných na následující sezónu, což ovlivní podobu vysílacích schémat na podzim a v příštím roce. Česká televize v současné době prioritně vyrábí zpravodajství a formáty, které souvisí s aktuální mimořádnou situací.


Zdravé vaření pro děti i rodiče a návrat influencera Kovyho na střední školu

V programu ale zůstávají již dříve naplánované premiéry. V úterý 31. března ve 20.55 hod. ČT2 uvede dokument Kovy řeší dějiny, který se věnuje složité otázce současného školství - problematice výuky moderních dějin.

O týden později v úterý 7. dubna v 16.50 hodin na ČT1 odstartuje nová moderní kuchařská show Menu pro Emu. Foodblogerka Veronika Koko Šmehlíková věnuje velký prostor dobrému jídlu, receptům, zdravému stravování a vývoji malého dítěte.

V pondělí 6. dubna v 17.00 hodin Déčko představí Slovohrátky. Každý díl se zaměří na jinou oblast českého jazyka. Dětské diváky nečekají žádné složité teorie, ale zábavné hádanky, doplňovačky, jazykolamy, vtipy a kvízy. Moderátorka Anička bude dětem starší kamarádkou a ukáže jim, že se slovy si lze hrát kdykoli a kdekoliv.


Karolína Blinková, tisková mluvčí, Česká televize, 19. 3. 2020<'/i>


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
20.03.2020 • Galavečer diváckej ankety OTO sa presúva
18.03.2020 • Skupina Prima upravuje od 20. března televizní program
18.03.2020 • RTVS dnes mimoriadne spúšťa novú reláciu Školský klub pre malých školákov
18.03.2020 • Televízia JOJ neodvysiela šou Zlatá maska
18.03.2020 • Polovina dětí u televizního vyučování: UčíTelka zaujala školáky i rodiče
17.03.2020 • ÓČKO TV reaguje na rušení živých vystoupení. Přináší divákům záznamy koncertů

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist