Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 14:42:03   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Mont Ventoux Dénivelé Challenge - první Monument roku Milán-Sanremo

  Autor: Media:list/Eurosport CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 07.08.2020



Classica di Primavera či La Classicissima, tak se přezdívá závodu Milán-Sanremo. Ovšem tentokrát se nejede na jaře, ale uprostřed léta. Bude to hodně otevřený ročník.



Komentátor Štěpán Straka: „Milán-Sanremo je nejzajímavější ze slavných klasik v tom, že je vše naprosto otevřené v otázce favoritů. Vyhrát totiž může spurter, časovkář, klasikář i vrchař. Dokázali to Nibali, Cavendish, Kwiatkowski atd. Letošní ročník je ještě otevřenější, cyklisté mají za sebou dlouhou pauzu a stěží předpokládat, v jaké formě nastoupí na start. Milán-Sanremo je nejsnadnější z Monumentů, co se týká itineráře, ale snad nejtěžší ho vyhrát, právě s ohledem na široký počet možných vítězů. Uvidíme na Cipresse a především na Poggiu, jak se závod vyvine. Tahákem je samozřejmě Peter Sagan, jenže právě on bude tím, na koho si ostatní favorité dají pozor, na jeho akci si každý počká.“

Peter Sagan touží po prvním vítězství na Milán-Sanremo. Pro slovenské fanoušky to bude hlavní otázka závodu: Dokáže Peter Sagan konečně vyhrát? V letech 2013 a 2017 dospurtoval na druhém místě, letos je Milán-Sanremo opět jedním z jeho hlavních cílů v sezóně, právě z toho důvodu, že ještě nikdy nestál na nejvyšším stupni. Okolo Flander a Paříž-Roubaix už Peter Sagan vyhrál, Milán-Sanremo by byl jeho třetím Monumentem, přiblížil by se tak Philippovi Gilbertovi, který vyhrál čtyři z pěti Monumentů.

Philipp Gilbert bude jistě také na startu, protože právě Milán-Sanremo je tím jediným Monumentem, který mu ve sbírce chybí (byl dvakrát třetí). A jak již bylo řečeno, často vítězí nejen spurtéři, ale nejsilnější cyklista s dynamickým rychlým závěrem. Což úspěšně předvedl např. Vincenzo Nibali, který zaskočil všechny své soupeře na posledním kopci Poggio v roce 2018. Na startu se objeví sestavy všech 19 týmů nejvyšší kategorie World Tour plus dalších šest týmů, divokou kartu dostal mj. jiné Alpecin-Fenix, což napovídá, že na startu uvidíme Mathieuho van der Poela. V pelotonu budou i Roman Kreuziger a Zdeněk Štybar.

Závod měří 299 kilometrů, také letos jsou na posledních desítkách kilometrů dvě tradiční stoupání – Cipressa a Poggio. Stoupání na Poggio, které bylo poprvé zařazeno v roce 1960, je dlouhé 3,7 km s průměrem pod 4 %, nejvíce 8 %. Stoupání nikoli strmé, ovšem co je podstatné – po 290 kilometrech dřiny. Rozhodne se opět tam?

Cipressa a Poggio v itineráři letošního ročníku zůstaly, ovšem jinak je trasa závodu úplně překopaná. Nejvyšším bodem je Colle di Nava asi 70 km před cílem v nadmořské výšce 936 metrů.

Rekordmanem v počtu vítězství je Eddy Merckx. Vyhrál sedmkrát (!) v letech 1966–1976. Kdo bude vítězem 111. ročníku Milán-Sanremo? To se všichni dozvíme z živého přenosu Eurosportu 8. srpna na Eurosport 1 od 15:50 hod. Eurosport nabídne divákům přibližně poslední tři hodiny závodu. Na diváky se těší komentátoři Štěpán Straka a Martin Hačecký.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ, foto: Getty Images/Eurosport CZ


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.08.2020 • Pátrejte po dobrodružství na Prima ZOOM
04.08.2020 • Elitní turnaj PGA Championship 2020 na Sport1 a Sport2
03.08.2020 • Viasat History: Hirošima a Nagasaki - kaňky na historii USA i Japonska
02.08.2020 • Prima ZOOM vás zve k televizní obrazovce
01.08.2020 • Výročí 75 let od bombardování Hirošimy
01.08.2020 • Srpnové programové tipy kanálů Viasat

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist