Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 18:47:39   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Večerníček poprvé natočený na jeden záběr - ČT dnes chystá jedinečnou pohádku z pražských střech

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 31.08.2020


Večerníček letos slaví padesát pět let na obrazovce. Česká televize odvysílá jako dárek pro děti i rodiče k tomuto výročí i k sedmým narozeninám oblíbené stanice ČT :D unikátní filmovou pohádku Pastýřka a kominíček načtenou Jiřím Lábusem. V pohádce od Hanse Christiana Andersena, ve které se do sebe zamilují dvě porcelánové postavičky, se objeví Tereza Ramba jako Pastýřka, provazochodec a řada artistů, například ze známého souboru Cirk La Putyka.


Jedinečné představení zaznamená na jeden záběr režisér Viktor Tauš. Diváci výsledek mohou zhlédnout v pondělí 31. srpna na ČT :D a ČT2 v 18.45 hodin, kdy pro tento jedinečný večer nahradí tradiční vysílání Večerníčka.

„Déčko soustavně věnuje velikou péči jak tvorbě nových seriálů Večerníčků, tak i jeho dosavadnímu zlatému fondu. Večerníček je tradičně jedním z našich nejoblíbenějších pořadů, a tak jsme chtěli i neotřelým způsobem oslavit jeho 55. výročí blíže hvězdám a dětským snům. Věřím, že tímto tvůrčím počinem přispějeme do celoročních oslav večerníčkovského výročí,” říká výkonný ředitel ČT :D Petr Koliha.

Otevře se opona. Slunce zapadá za Pražským hradem. V dáli, ze střechy Lucerny, vyjde provazochodec jako kominíček s žebříkem. Na sousedních střechách se jako na jedné divadelní scéně odehrají další příběhy o lásce. Cirk La Putyka, Losers Cirque Company, Dekkadancers, baletky a pianista Ivo Kahánek. Pohádkou bude provázet a celou ji číst Jiří Lábus. Pastýřkou se stane Tereza Ramba. Celé představení se bude natáčet na jeden záběr. Vychází to z vizionářského projektu Film Naživo Viktora Tauše, který natáčí vybraná divadelní představení v netradičních prostorech. Vždy na jednu kameru, na živo a přenáší se to v jeden moment do desítek kin. Poté to již nikdo nikdy neuvidí.

„Pastýřku a kominíčka zamýšlíme s Ondřejem Kobzou jako pohlazení dětem na cestu zpět do škol. Andersenova pohádka se zde však také stává oslavou živé kultury a projevem touhy po možnosti jejího návratu domů, do divadel,“ říká režisér Viktor Tauš a kavárník Ondřej Kobza jej doplňuje: „Rozhodli jsme se vytvořit jedno monumentální spektakulární představení Pastýřky a kominíčka, které se odehrává na pozadí Pražského hradu. V divadlech se používají kulisy, které navozují, že se příběh odehrává třeba v Paříži. My žádné malovat nemusíme. Zasadíme Andersenovu pohádku, stejně jako obrázek Jiřího Trnky, přímo na pražské střechy. Slovy Shakespeara na jeviště, které se nazývá svět."

Večerníček, kreslený chlapeček v papírové čepici a stejnojmenný podvečerní pořad s pohádkovým příběhem letos slaví 55. narozeniny. Ve skupině diváků od čtyř do dvanácti let je stabilně nejsledovanějším dětským pořadem vlastní výroby v Česku. V loňském roce jej sledovala více než třetina dětí, které byly v danou dobu u televizí. Česká televize stále připravuje do vysílání i nové příběhy. Na podzim se děti mohou těšit na Honzu a beránka, který v sobě spojuje výtvarný projev Josefa Lady a klasickou pohádkovou postavu českého Honzy.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.09.2020 • Skupina TV Nova oslovila minulý 35. týden více než 38 % diváků!
01.09.2020 • Ferdinand bol najsledovanejším filmom uplynulého týždňa
31.08.2020 • Vlaky přijíždí do stanice Prima ZOOM
30.08.2020 • Show Jana Krause – 2. 9. 2020
29.08.2020 • RTVS prinesie športovým fanúšikom jedinečný zážitok z Tour de France
28.08.2020 • V seriálu Sestřičky si zahraje i Gabriela Koukalová!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist