Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 07:22:30   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Vydejte se po stopách tajemství na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 04.10.2020


Tento týden vás čeká fascinující historická, vesmírná i přírodní podívaná. Odstartujeme třetí řadu oblíbeného českého seriálu a máme tu i něco pro milovníky psů. Dokumentární skvosty pro vás: čeká vás pokračování oblíbených seriálů – Anthony Bourdain: Neznámé končiny VIII a netradiční historické události Utajené příběhy českých dějin III; pro milovníky psů tu máme sérii Psí trenéři – vždy dva díly za sebou; opět nahlédneme do Severní Koreje ve snímku Divočina mezi Korejemi a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

5. 10., 21.00 hod. – Anthony Bourdain: Neznámé končiny VIII (Brazílie)

Šéfkuchař, gurmán a cestovatel Anthony Bourdain si připravil pro osmé pokračování Neznámých končin opravdovou lahůdku. V jedné epizodě, která se natáčela v roce 2016, zavítal do východoasijské metropole Hanoj. Kromě toho, že zjistil, že Vietnam ve 21. století utěšeně vzkvétá, povečeřel v místním vyhlášeném bistru s tehdy úřadujícím americkým prezidentem Barackem Obamou! Ale nemyslete si, že tím si Tony vystřílel všechny trumfy hned na začátku. Na jídelníčku je mimo jiné ještě argentinské Buenos Aires, brazilský stát Minas Gerais nebo stejně exotické Japonsko. V čínské provincii S’-čchuan se Tony rozhodne potrápit michelinskou hvězdou oceněného kolegu Érica Riperta a se škodolibou radostí mu servíruje nejostřejší místní speciality. Půvaby Říma objevuje ve společnosti herečky Asie Argento. A v Londýně se setkává i s kytaristou Jamiem Hincem z rockové skupiny The Kills.


5. 10., 22.00 hod. – Apollo: Neznámí hrdinové (1. část)

Nenechte si ujít jedinečný seriál o neznámých hrdinech vesmírné mise Apollo. Fascinující nový pohled na přistání prvního člověka na Měsíci je plný úžasných a vzrušujících záběrů. Díky této sérii odhalíte, že skutečné drama se odehrávalo mimo zdi dnes již povědomého prostředí základen agentury NASA. Sledujte napínavé a dechberoucí příběhy skupinky neznámých průkopníků.


5. 10., 23.00 hod. – Tajemství vesmíru III (Vesmírné katastrofy)

Nastal čas podívat se na vesmír čerstvýma očima. Když nahlédneme do jeho záhad, odhalíme tajemství vlastní minulosti i budoucnosti. Seznamte se s historií našich znalostí o vesmíru i s tím, jak jsme je získali. Od chvíle, kdy se člověk poprvé dostal do kosmu, uběhlo už 50 let. Ale teprve teď nám nebesa prozrazují svá největší tajemství. Díky robotickým roverům můžeme pozorovat rudé skály na Marsu. Sondy NASA se v hyper rychlosti střetávají s kometami. Teleskopy namířené do hlubokého vesmíru zachycují divoké obrazy zrodu nových hvězd, jejich zániku a přerodu v černé díry. To vše výrazně změnilo způsob, jakým pohlížíme sami na sebe. Když se naše vlastní planeta roztápí pod vlivem klimatických změn a globálního oteplování, je jenom přirozené, že s nadějí vzhlížíme k nebesům a přemýšlíme o dalších volných nemovitostech. Je tam někde něco, na čem by se dalo žít? Nebo vážně platí, že doma je doma? A dál už nic? Každá epizoda seriálu rozebírá jednotlivé objevy, jak k nim došlo i fascinující příběhy vědců a průzkumníků, kteří podnikají výpravu do neprobádaných vesmírných končin.


6. 10., 20.00 hod. – Utajené příběhy českých dějin III (Svatý Václav – nezpochybnitelný patron českého národa)

Dalším českým počinem října bude pokračování původního a divácky jednoho z nejoblíbenějších seriálů Utajené příběhy českých dějin III. Jednotlivé epizody přinášejí pohled na zajímavé události českých dějin. Každý z osmi dílů je věnován jednomu konkrétnímu příběhu, pro který se v učebnicích dějepisu nenachází místo. Seriál vzniká pod režijní taktovkou sehraného dua Otakáro Maria Schmidt a Jana Kristina Studničková. Dokument se zabývá osobností knížete Václava, různými historickými výklady jeho činů a vývojem tisícileté tradice, která ho obklopuje. Připomíná propast věků, která nás dělí od Václavova reálného života, ale také hodnoty a problémy, které mají i dnes stejnou platnost jako před deseti stoletími. Otevírá otázky vyplývající ze skromných pramenů: Jaká byla politická atmosféra Václavovy doby? Jaké kulturní poměry vládly? Byl kníže ženat a měl potomky? Opravdu ho zavraždil bratr Boleslav, který později inicioval jeho uctívání jako světce? A hrála ve Václavově životní, náboženské a politické orientaci hlavní roli spíše západní racionalita, nebo východní intuice? Podle některých badatelů chtěl v Praze založit slovanské arcibiskupství, nebyl tedy skutečným motivem jeho zavraždění odpor německých kněží vůči tomuto záměru? Pořad také objasňuje roli úcty ke svatým v raně středověké společnosti obecně a přeměnu knížete Václava v symbol české státnosti a ideál věčného panovníka, který po staletí doprovází naši kulturu. Podíváme se rovněž na osud svatováclavské tradice ve dvacátém století, zejména falzifikaci této tradice německými nacisty – výklad sv. Václava jako patrona poddanství, nacistické vyznamenání „Svatováclavské orlice“ pro české kolaboranty a další příklady. Svatováclavská tradice, vyjádřená heslem „Své si braň, cizí nežádej!“ zůstává i ve třetím tisíciletí výrazem kontinuity a perspektivy českých dějin.


6. 10., 21.30 hod. a 22.00 hod. – Psí trenéři (Není si kde hrát; Nezvladatelný Kane)

Sledujte, jak psí trenéři krotí problémové svěřence takovým způsobem, jakým to nikdo jiný neumí. Lidé mají rádi psy, ale bohužel ne všichni psi jsou poslušní a hodní. Co si pak počít, když špatně vycvičení mazlíčci močí na koberec, rozkoušou boty, skáčou na pošťáka, nebo dokonce útočí na jiné psy a terorizují sousedy? Zavolejte psí trenéry! Dylan a Darijan Northstarovi jsou profesionální cvičitelé psů, kteří mají expertní znalosti nejen psí, ale i lidské psychologie. Zvládají zkrotit i ty nejproblémovější psy díky tomu, že dokonale rozumí psychologii smečky. S pomocí této staré dobré osvědčené techniky a vlastní tlupy sibiřských husky zpracují každého problémového hafana, i když už si s ním nikdo jiný neví rady.


7. 10., 21.00 hod. – Divočina mezi Korejemi

Demilitarizovaná zóna mezi Severní a Jižní Koreou se v průběhu času hodně změnila. Z krví nasáklého bitevního pole se stala nejpodivnější přírodní rezervace světa. Přísně střežená oblast je nyní domovem mnoha ohrožených druhů – od výra velkého po srnce, který má místo parohů dlouhé tesáky. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost na návštěvu divočiny mezi Korejemi.


9. 10., 20.00 hod. – Tajemství lesního potoka

Nedotčené ekosystémy jsou nejlepší obranou proti klimatickým změnám. Ekosystém malého lesního potoka je stejně složitý jako různorodý. Jenže v celé střední Evropě zůstal nedotčený už jen jeden z tisíce takových potoků. Co se stalo s našimi potoky? A co to znamená pro naši budoucnost? Přírodovědný film Tajemství lesního potoka zachycuje pestrobarevný život pod hladinou i v okolí bystrého potůčku. Přibližuje důležitost tohoto typu životního prostředí a vysvětluje, jaké jsou důvody jeho možné zkázy. Vyhrňte si nohavice a odhalte tajemství světa s důležitým poselstvím.


10. 10., 20.00 hod. – Tatra kolem světa 2 (2. díl)

Po dvou týdnech na cestě se expedice Tatra kolem světa 2 (TKS2) dostala do Istanbulu, kde se k posádce připojují první členové, kteří svou účastí podpořili tuto expedici. Chtějí ochutnat expediční život na vlastní kůži a být součástí tohoto projektu, se kterým je v plánu projet Turecko a dojet do Tbilisi (Gruzie). Svět se v této době začíná měnit, a to kvůli covid-19. Přicházejí mnohá omezení, nařízení a tým TKS2 se musí rychle rozhodnout, co dál. Podaří se partě cestovatelů dorazit včas ke gruzínským hranicím a ukončit tuto část etapy dle plánu? Emoce i strach sílí, a tak je třeba jednat rychle. „Pojeď v tom s námi!“


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 3. 10. 2020


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
05.10.2020 • Mimořádný a napínavý akční seriál Zasvěcený – to nejlepší z Turecka na FilmBoxu
03.10.2020 • Giro d´Italia poprvé s Petrem Saganem
28.09.2020 • Poutavá podívaná na Prima ZOOM ve 40. týdnu
25.09.2020 • Mistrovství světa v cyklistice na Eurosportu
24.09.2020 • Skylink se zaměří na exkluzivní obsah
23.09.2020 • Eurosport posouvá vysílání Roland-Garros do nových výšin

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist