Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 21:19:26   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

30. ročník Adventních koncertů České televize

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 26.11.2020


Předvánoční Adventní koncerty České televize se v letošním roce budou konat již po třicáté. Jedna z nejstarších dobročinných sbírek u nás od svého vzniku podpořila na 120 neziskových organizací a rozdělila přes 217 milionů korun. Letos tradiční čtyři adventní podvečery doplní i mimořádný, pátý koncert.


Výtěžek z jubilejního ročníku pomůže institucím provozujícím chráněné bydlení, výcvik asistenčních psů, centrum pro osoby s tělesným hendikepem a školu pro děti s kombinovaným postižením. Obvyklé čtyři adventní podvečery letos doplní také mimořádný, pátý koncert jehož výtěžek bude věnovaný neúplným rodinám – samoživitelkám a samoživitelům.

Tradiční moderátorská dvojice charitativních koncertů Jan Potměšil a Ester Janečková provede diváky každou adventní nedělí od 17:30 na programu ČT1. „Letošní ročník se kvůli koronavirové pandemii musí obejít bez diváků, kteří nám určitě budou při moderaci chybět. Věřím ale, že ti, co nás budou sledovat z televizních obrazovek, tuto změnu skoro ani nepocítí. Byla bych ráda, kdybychom jim zprostředkovali stejnou slavnostní atmosféru jako v minulých ročnících,“ říká Ester Janečková ke koncertům, které pomohou potřebným. Během nich se diváci Jedničky mohou těšit na vystoupení Anety Langerové, Marie Rottrové, Věry Martinové, Iva Kahánka, Jaroslava Svěceného nebo skupiny Hradišťan.

Jubilejní ročník zahájí koncert 29. listopadu v Tereziánském sále Břevnovského kláštera na podporu společnosti Dolmen, provozující chráněné bydlení pro dospělé s mentálním postižením a poruchami autistického spektra v Libereckém a Karlovarském kraji.

Následující neděli se rozezní Loreta pro společnost Pestrá zabývající se výcvikem asistenčních psů pro lidi s různými hendikepy a specifickými potřebami.

Třetí koncert na Vyšehradě bude věnovaný pardubickému centru pro osoby s tělesným postižením Křižovatka a celou sbírku završí hudební podvečer v neděli 20. prosince v karlínském kostele Cyrila a Metoděje pro mateřskou a základní školu pro děti s kombinovaným postižením Smilling Crocodile.

O den dříve, v sobotu 19. prosince od 20:15 hodin, se ještě rozehraje mimořádný koncert v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Strahově. Jeho výtěžek rozdělí Charita ČR mezi neúplné rodiny, na které tvrdě dopadá současná situace a s ní spojená omezení.

Pod patronaci si letošní koncerty vzali Václav Hudeček, Jakub Bažant, Jitka Čvančarová, Leona Machálková, Nora Fridrichová a Lea Surovcová. Slavné osobnosti pomohou s představením činností jednotlivých neziskových organizací. „Měl jsem tu čest uvádět první Adventní koncerty tehdy Československé televize s paní Martou Kubišovou, výjimečnou a přitom mimořádně pokornou osobností. Zažil jsem úžasnou atmosféru vlídnosti všech ‚lidí zvonkových‘, kteří v době adventu pomáhali. Po třiceti letech jsem se stal patronem těchto koncertů a jsem za to rád. Také proto, že pomoc druhým se prostřednictvím sportovní charity stala důležitou součástí mého života," říká sportovní novinář a letošní patron Jakub Bažant.

Diváci mohou neziskovým organizacím pomoci příspěvkem zaslaným prostřednictvím dárcovské zprávy v hodnotě 30, 60 nebo 90 korun (DMS ADVENT 30, 60 nebo 90), darem online na portálu www.darujspravne.cz nebo telefonicky v průběhu každého z charitativních podvečerů. Libovolnou částku lze poslat přímo na transparentní účet Adventních koncertů České televize (692692692/0800).

Předvánoční sbírka Adventní koncerty České televize rozdělila od počátku svého vzniku 217 milionů korun mezi 120 neziskových organizací. Loňské Adventní koncerty České televize přinesly podpořeným institucím doposud druhou nejvyšší částku v historii vysílání pořadu 10,5 milionu korun. V roce 2018 se vybrala rekordní částka více než 11 milionů korun.


Karolína Blinková, tisková mluvčí, Česká televize, 25. 11. 2020


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.11.2020 • RTVS poteší počas Vianoc divákov aj poslucháčov množstvom výnimočných programov
27.11.2020 • Monstra a mýty na Prima ZOOM
25.11.2020 • RTVS prináša už 9. rok sériu adventných koncertov v projekte Slovensko Advent
24.11.2020 • Vánoce na Nově: Filmové legendy i tradiční pohádky!
24.11.2020 • Sobotný televízny večer ovládla zábava na RTVS
20.11.2020 • Více než sedm hodin plných divadla - to je sobotní noc na ČT art

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist