Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 17:32:55   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Únor - Měsíc velkých koček na Nat Geo Wild

  Autor: Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 01.02.2021


Jako každý rok, i letos bude únor věnovaný velkým kočkám. Měsíc velkých koček je na Nat Geo Wild už pravidelnou událostí, která ukazuje majestátnost a sílu těchto nádherných zvířat. Program mimo jiné ale představuje i práci, kterou se společnost National Geographic Society podílí na ochraně velkých koček a jejich prostředí prostřednictvím Big Cat Initiative with Derek and Beverly Joubert.


Motto: „Nebuďte ovce! Sledujte National Geographic WILD“

Čtyři tematické týdny:

1. - 7. 2. Levharti
8. - 14. 2. Lvi
15. - 21. 2. Gepardi a jaguáři
22. - 28. 2. Tygři

Hlavní premiéry vždy v neděli v 18:00 hod., tematické pořady po celý měsíc


HLAVNÍ PREMIÉRY:

Levhart s nefritovýma očima (60 min.), neděle 7.2. v 18:00 hod. – premiéra

Jmenuje se „Toto“, svahilsky Malá, a má nejvýraznější, nejjasnější, akvamarínové oči. Narodila se během zuřících záplav v keňské rezervaci Maasai Mara. Dokument Levhart s nefritovýma očima, vyprávěný oscarovým hercem Jeremem Ironsem („Watchmen“), odhaluje první tři roky života Toto, kdy se učí základní dovednosti přežití a dospívá. Světově proslulí filmaři, průzkumníci National Geographic a velcí ochránci koček Dereck a Beverly Joubert odhalují příběh Toty jedinečnou perspektivou - 4K záběry přirozeného prostředí a neobyklé záběry termálním vidění.


Cecil, lví král (60 min.), neděle 14.2. v 18:00 hod. – premiéra

Tento jedinečný dokument sleduje život a odkaz jednoho z nejznámějších lvů na světě – Cecila.
Cecil, obrovský král velkých koček, válečník, otec a věrný bratr. Ale jeho předčasná smrt způsobená nezákonným lovem znamenala konec jeho mimořádné vlády a vyvolala nevoli a smutek po celém světě. Dokument se zabývá životem lva za novinovými titulky, jeho hrdostí před a po jeho smrti a také tím, jak se stal největším africkým králem zvířat.


Královna rychlosti (60 min.), neděle 21.2. v 18:00 hod. – premiéra

Nzuri je královnou rychlosti, ale být rychlá není vše. Neustále je šikanována hyenami na pastvinách a lovena lvy v bažinách. Když jsou dvě její mláďata zabita, rodina je vyhoštěna do přechodového lesa. Musí se naučit, jak přizpůsobit své lovecké metody a k rychlosti přidat i taktiku, aby přelstila své nepřátele a úspěšně vychovala zbývající mláďata.


Maya, tygří královna (60 min.), neděle 28.2. v 18:00 hod. – premiéra

Dokument, který vznikal více než 6 let, přináší příběh tygřice Mayi v tygří rezervaci v Tadobě v indickém vnitrozemí. Tady bengálští tygři prohánějí divoké psy, bojují s medvědy pyskatými a perou se mezi sebou v dosud nevídaných záběrech. Maya si vytváří svá vlastní pravidla, pokud jde o mláďata, i když mateřství není vůbec snadné. A udělá vše, aby zajistila svou pokrevní linii v království Taru.


DALŠÍ PREMIÉRY A POŘADY:

Ledové království levharta sněžného (60 min.), neděle 1.2. v 18:48 hod.

V tibetském údolí plném dechberoucí krásy a rozmanitosti živočišných druhů sledujeme levharty sněžné a jejich ani ne rok stará mláďata.

Levhart a hyena - nezvyklí přátelé, (60 min.), neděle 7.2. v 18:48 hod. – premiéra

Po velmi divokém náhodném setkání se osamělý hyení samec a samice levharta spojí. Jejich neobvyklé lovecké partnerství a spolupráce přináší své plody.


Levhart teenager (60 min.), neděle 7.2. v 19:35 hod. – premiéra

Pemba je tak trochu mamánek. Ve svých dvou letech by už měl žít nezávisle, ale on je stále doma. Jako většina teenagerů je netrpělivý a svéhlavý, a proto selhává při sledování kořisti a lovu samotném a matka jej musí živit. Když se vážně zraní, musí Pemba najednou rychle dospět a postarat se o sebe sám. Podaří se mu zpřetrhat mateřská pouta, postavit se na vlastní nohy a vyjít tak vstříc dospělosti?


Levhartí královna (60 min.), neděle 7.2. ve 20:25 hod. – premiéra

Silná levhartice Olimba vládne rozlehlému území podél řeky Luangwa v Zambii. Poznejte tuto obdivuhodnou lovkyni, statečnou královnu a oddanou matku.


National Geographic Partners

National Geographic Partners LLC (NGP), společný podnik Disney a National Geographic Society, divákům nabízí ty nejkvalitnější pořady plné vědeckých a přírodopisných objevů, dobrodružství a poznání, a to v širokém portfoliu mediálních platforem. NGP spojuje televizní kanály rodiny National Geographic (u nás dostupné National Geographic Channel, Nat Geo Wild) a klasické mediální prostředky - magazín National Geographic; studia National Geographic; doprovodné digitální a sociální média; knihy; mapy; mediální prostředky cílené na děti; a doplňkové aktivity zahrnující celosvětové kampaně a akce, prodej archivních materiálů, poskytování licencí a provozování elektronických obchodů.

Již 131 let je hlavním cílem National Geographic prohlubovat znalosti a porozumění světu a nyní se vynasnaží učinit pro své diváky a uživatele ještě víc, posunout hranice poznání ještě dál, jít více do hloubky, a to s dosahem do všech 172 zemí světa a 43 jazyků, v nichž je National Geographic v současnosti k dispozici. NGP navrací 27 procent svých příjmů neziskové společnosti National Geographic Society, která z nich dále financuje vědecké, objevitelské, ochranářské a výchovné projekty. Pro více informací navštivte natgeotv.com nebo nationalgeographic.com, nebo nás najdete na Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, LinkedIn and Pinterest. Pro více informací navštivte www.natgeotv.com/cz


Kateřina Nehasilová, Zastoupení National Geographic ČR & SR





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
31.01.2021 • Narozeninový týden Prima ZOOM
29.01.2021 • Poslední zkouška Ester Ledecké před mistrovstvím světa
25.01.2021 • Babylon Berlín: Nejdražší německý seriál všech dob
24.01.2021 • Když dokumenty, tak na Prima ZOOM
22.01.2021 • Ester Ledecká se vrací na oblíbenou sjezdovku, kde se stále zlepšuje
14.01.2021 • Eurosport startuje golfové vysílání PGA Tour

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist