Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 04:55:44   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Srpnová nabídka HBO

  Autor: Redakce/2Media/HBO , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 17.07.2008


Placený satelitní a kabelový kanál HBO přináší v srpnu na obrazovky předplatitelů kromě jiných filmů čtyřoskarové drama Skrytá identita, závěrečný díl trilogie X-Men, akční drama s politicko-kritickým podtextem Krvavý diamant, třetí část Pirátů z Karibiku - Na konci světa, dokument z cyklu Bez cenzury Na sklonku života, remake klasického hororu Satan přichází, který se točil v Praze a režisérskou verzi proslulé sci-fi Stevena Spielberga Blízká setkání třetího druhu s novými scénami z nitra korábu, které dříve ve filmu chyběly...


Nedělní premiéry:

Ghost Rider
Příběh motocyklového kaskadéra, který se v noci proměňuje v přízračného jezdce, vznikl podle stejnojmenného komiksu z vydavatelství Marvel. Mladý Johnny Blaze (Matt Long) se upsal vlastní krví Mefistofelovi, aby zachránil před smrtí svého otce. Ďábel ho ale podvede a svému dlužníkovi se zjeví až po mnoha letech. Dospělého Johnnyho promění v Ghost Ridera a vyšle ho do boje proti svému synovi, který usiluje o nadvládu nad světem. Muž v podobě kostlivce s hořící lebkou se utkává s ním i s jeho pomocníky, jež se ukrývají v živlech. Poté, co splní svůj úkol, znovu potká svou dávnou lásku… Titulní roli ztvárnil Nicolas Cage, který je nadšeným sběratelem komiksů.
Premiéra: neděle 3. srpna ve 20:00

Skrytá identita
Americké drama, v němž režisér Martin Scorsese originálně zmapoval praktiky policie i podsvětí, bylo loni oceněno čtyřmi Oscary, včetně pozlacené sošky za nejlepší film. Hlavními postavami spletitého příběhu jsou dva mladí dobrodruzi, jež pocházejí z chudých čtvrtí Bostonu. Jejich role jsou ale paradoxně převrácené. Ambiciózní Colin Sullivan (Matt Damon) pracuje v oddělení zvláštního vyšetřování, ve skutečnosti však slouží gangsterskému bossovi Frankovi Costellovi (Jack Nicholson). Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) si hraje na drsného zločince, působí však jako přísně utajený policejní informátor. Obě strany horečně pátrají po špiclovi ve vlastních řadách…
Premiéra: neděle 10. srpna ve 20:00

X-Men: Poslední vzdor
Závěrečná kapitola trilogie - realizované podle slavných komiksů z nakladatelství Marvel - znovu vypráví o mutantech s nadpřirozenými schopnostmi. Děj se točí kolem objevu zázračné látky, jež může zmutované bytosti proměnit v obyčejné lidi. Lék však funguje i jako nebezpečná zbraň, čehož hodlá využít nepřátelské Bratrstvo v čele s megalomanem Magnetem. V duchu zásady, že nejlepší obranou je útok, chce napadnout laboratoře, kde byl preparát vyvinut… V příběhu znovu figuruje mutantka Jean Greyová (Famke Janssenová), jež na konci druhého dílu obětovala život za záchranu bližních. Tato pohledná bytost vstane z mrtvých, nedokáže však ovládnout svou moc…
Premiéra: neděle 17. srpna ve 20:00

Krvavý diamant
Akční drama s politicko-kritickým podtextem se odehrává v roce 1999 během občanské války v Sierra Leone. Černý rybář Solomon (Djimon Hounsou), jehož vesnice byla přepadena povstaleckou bojůvkou, je odvlečen do tajných diamantových dolů. Najde vzácný růžový diamant, který se mu podaří ukrýt, a vzápětí unikne ze zajetí. O drahocenný kámen má zájem cynický pašerák Danny Archer (Leonardo DiCaprio). Do honby za zakopaným pokladem a záchranou Solomonova uneseného synka, který se octne v dětském komandu, se zaplete idealistická novinářka. Archerův pragmatický postoj se mezitím zásadně mění… Dobrodružství o zneužívání lidí upozorňuje na řadu skutečných problémů, které sužují černý kontinent.
Premiéra: neděle 24. srpna ve 20:00

Piráti z Karibiku - Na konci světa
Třetí část pirátského dobrodružství navazuje na druhý příběh Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže. Na jeho konci získal padoušský lord Beckett moc nad kapitánem Davym Jonesem a jeho přízračnou lodí Bludný Holanďan. Jack Sparrow (znovu Johnny Depp) se za trest nachází v námořnickém očistci "na konci světa". Jeho přátelé i bývalý protivník Barbossa se vypraví za ním, aby mu pomohli k návratu. Jack je jedním z devíti kapitánů, jež předsedají Bratrskému sněmu. A právě jeho prostřednictvím lze bojovat s všemocným Beckettem… Úvodní scéna zobrazuje hromadné popravy, pak se děj přesune do Singapuru, kde vládne pirát Sao Feng (Chow Yun-Fat)…
Premiéra: neděle 31. srpna ve 20:00


Zvláštní tip

Na sklonku života
Polský dokument z originální produkce HBO je pozoruhodnou úvahou o důstojném přístupu ke stáří i k odchodu ze života. Jeho protagonistou je herec Jerzy Nowak (nar. 1923), který se rozhodl poskytnout své tělo pro lékařské účely. Autor snímku Marcin Koszalka ukazuje tohoto vyrovnaného muže v rozličných situacích - při hovorech s přáteli, u rodinného hrobu, při pořizování závěti, během návštěvy krejčího a v závěrečné symbolické pasáži při "očistném" potápění v bazénu… Obrazovým mottem filmu jsou záběry z patologie, kde se uchovávají mrtvá těla a kde absolvují výuku i zkoušky studenti medicíny. V jedné z nejzajímavějších částí snímku Nowak asistuje při nahrávání hudební skladby o prožitku smrti. Portrét z cyklu Bez cenzury se dotýká základních otázek lidské existence.
Premiéra: čtvrtek 7. srpna ve 22:00


Nenechte si ujít

Satan přichází
Remake klasického hororu, který v roce 1976 natočil Richard Donner a v němž hlavní roli ztvárnil Gregory Peck. Aktuální prolog připomíná různé novodobé katastrofy, včetně teroristického útoku z 11. září 2001. Děj se točí kolem amerického diplomata (Liev Schreiber), jenž po smrti novorozeného synka přijme za vlastního osiřelého Damiena. Ze zdánlivě nevinného chlapce se ale vyklube vtělení ďábla… Režii měl John Moore, snímek se zčásti natáčel v České republice a důležitou roli v něm hrají pražské exteriéry.
Premiéra: pátek 1. srpna ve 22:05

Blízká setkání třetího druhu
Režisérská verze proslulé sci-fi Stevena Spielberga obsahuje scény, které v původním sestřihu chyběly. Jde o záběry z nitra mimozemského korábu, který přistane na Zemi v závěru filmu… Vizionářský příběh začíná objevem starých vojenských letounů, které se ukáží plně funkční. Symptomy výskytu cizí, neobyčejně vyspělé civilizace se vzápětí projeví na několika obyčejných lidech. Jedním z nich je elektroinženýr Roy Neary (Richard Dreyfuss), posedlý záhadnou homolí. Vyjde najevo, že jeho vnuknutí označují místo plánovaného přistání bytostí z kosmu. Vytipovanou enklávu však střeží armáda… Jednu z klíčových postav podobenství o kontaktech s neznámem ztvárnil slavný francouzský režisér Francois Truffaut.
Premiéra: úterý 5. srpna v 17:45

Tři malá prasátka
U lůžka matky, jež se po nehodě octla v kómatu, se sejde trojice bratrů. Muži se vychloubají svými milostnými aférami v domnění, že je nikdo neslyší. Martin (Claude Legault) je otec od rodiny, který má zálusk na pohlednou kolegyni. Instruktor karate Christian (Guillaume Lemay-Thivierge) hledá na internetu vztah, kterého není schopna jeho přítelkyně. Nejstarší Remi (Paul Doucet) se snaží, aby si udržel svou dokonalou ženu... Kanadskou komedii natočil režisér Patrick Huard.
Premiéra: pátek 8. srpna ve 21:55

Sybil
Americké drama - inspirované stejnojmenným bestsellerem Flory Rhety Schreiberové - režíroval Joseph Sargent. Jessica Langeová v něm hraje psychiatričku, jejíž ordinaci navštíví učitelka Sybil Dorsettová (Tammy Blanchardová). Žena, která se pokusila o sebevraždu, trpí výpadky paměti. Postupně se rozpomíná na dlouholeté citové i sexuální týrání, jež měla na svědomí její duševně nemocná matka. Traumata, která Sybil prožila, z ní vytvořily bytost kuriózně rozpolcenou…
Premiéra: úterý 12. srpna ve 20:30

Někdo jiný
Třicátník David (Stephen Mangan) se živí jako fotograf. Je zasnoubený s Lisou (Susan Lynchová) a třetí výročí jejich soužití chce oslavit v Benátkách. Lisa však nechce čekat a také David je ohledně společné cesty na pochybách. Pak se dá do hovoru s temperamentní Ninou… Jemná britská komedie o partnerských vztazích, kterou jako svůj celovečerní debut realizoval Col Spector, byla na loňském karlovarském festivalu uvedena v sekci Variety Critics' Choice.
Premiéra: čtvrtek 14. srpna ve 20:00

Otisk
Hrdinkou amerického thrilleru režiséra Michaela Linna je právnička indiánského původu Shayla, která obhajuje mladíka z kmene Lakotů v případě kontroverzní vraždy. Po procesu se vypraví za umírajícím otcem do rezervace v Jižní Dakotě. Ačkoli se vyhýbá spirituálním praktikám svých předků, musí čelit zlověstným vizím a marně hledá jejich racionální vysvětlení. Postupně uvěří, že souvisejí se záhadným zmizením jejího bratra, k němuž došlo před dvěma lety…
Premiéra: úterý 19. srpna ve 20:00

Lookout
Hlavní postavou amerického thrilleru, který jako svou režijní prvotinu natočil scenárista Scott Frank, je někdejší úspěšný hokejista Chris Pratt (Joseph Gordon-Levitt). Mladíkova nadějná budoucnost se zhroutí po automobilové nehodě, při níž utrpí poranění mozku. Bezmocný Chris žije se slepým Lewisem a vydělává si jako uklízeč v místní bance. Všechno se však změní poté, co potká dávného spolužáka. Ten jej zasvětí do riskantního plánu bankovní loupeže.
Premiéra: pátek 22. srpna ve 20:00

Škvára
Autenticky laděná americká komedie, kterou jako svůj druhý režijní projekt natočil herec Don Most, vypráví o dvou kamarádech ve středním věku. Steve a Harry (hrají je William Mapother a Daniel Baldwin) jsou obchodními partnery ve firmě American Lighsticks, které hrozí krach. A právě v té době narazí na možnost velkého kšeftu, jež by mohl vyřešit jejich finanční potíže. To však znamená konfrontaci s nelítostnými praktikami obřích korporací. Odolá jim jejich přátelství?
Premiéra: čtvrtek 28. srpna ve 20:30


Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.


Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct, DIGI TV a CS Link na satelitech Astra 1H na pozici 19,2 st. východně, Intelsat 10-02 na pozici 1,0 st. západně a Astra 1E na pozici 23,5 stupňů východně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech třech dabovaných kanálů - HBO, HBO2 i HBO Comedy si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.


Připraveno ve spolupráci s 2media.cz, s.r.o., mediálním servisem HBO


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.07.2008 • ATP Masters Series na Galaxii sport
17.07.2008 • LOVEPARADE 2008 živě na Óčku! [ 2 ]
17.07.2008 • Olympijský štart Trojky (program STV3 počas Olympiády) [ 40 ]
16.07.2008 • The Open Championship 2008
15.07.2008 • “HIGH SCHOOL MUSICAL 3: SENIOR YEAR”: první ukázky na Jetix [ 110 ]
10.07.2008 • Erik Janiš a další čeští závodníci opět v akci na SPORT 5 [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist