Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 02:49:11   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

První sportovní kanál ve 4K přichází na Slovensko

  Autor: Media:list/Antik , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 15.03.2021


Skupina Discovery zahájila vysílání sportovního kanálu Eurosport 4K na Slovensku, k dispozici bude IPTV klientům Antiku. • Start sportovního vysílání ve velmi vysokém rozlišení je podle mnohých důkazem vyspělosti 4K TV technologie. • Prodeje 4K televizních přijímačů za poslední roky rostly až o 500 procent. • Slovenští diváci tak budou moct ve 4K sledovat všechny Grandslamové turnaje, cyklistické Grand Tours a mnoho dalšího.


„Jsme rádi, že naše nadšení novými televizními technologiemi s námi sdílejí také poskytovatelé obsahu. Právě spolu s Discovery jsme už v roce 2018 úspěšně otestovali první sportovní 4K vysílání prostřednictvím živých přenosů Roland Garros v naší síti,“ uvedl Vlastimil Lakatoš, vedoucí TV služeb Antik Telecom. „Dohromady poskytujeme už 10 programů ve velmi vysokém rozlišení 4K/UHD a 4K televize a moderní TV služby Antiku tak dostaly další rozměr.“ Začátek vysílání sportu ve velmi vysokém rozlišení se považuje za důkaz zralosti této technologie. Zároveň růst prodeje 4K televizí dosáhl v posledních letech stovky procent.

„Antik jako první spouští Eurosport 4K, což považujeme za klíčový krok v rozvoji našeho portfolia na Slovensku. Jsme nadšení z rozvoje našeho partnerství, které přinese slovenským sportovním fanouškům ještě lepší možnost vychutnat si svoje oblíbené přenosy v nejvyšším rozlišení díky Eurosport 4K. Ten dnes patří ke špičce nonstop vysílaných sportovních kanálů v Evropě,“ doplnila Klára Kotenová, Distribution Affiliate Executive zastupující Discovery v Čechách a na Slovensku.

Vysílání kanálu Eurosport 4K je k dispozici všem klientům IPTV služeb ve fixních sítích Antik Telecom v rámci Základního balíčku. Společnost začala s vysíláním ve 4K už v roce 2017 jako úplně první na Slovensku za pomoci vlastního set-top boxu. Za tento počin získala titul IT Projekt roku. Kromě nového programu je v nejvyšší obrazové kvalitě možné sledovat dokumentární obsah, záběry z přírody nebo si vychutnat celovečerní film. Eurosport 4K nabízí to nejlepší ze zimních sportů, světové cyklistiky, nejlepších tenisových turnajů a atletiky právě v rozlišení 4K/UHD. Sportovní program vysílá s datovým tokem 19 mbps v kódování HEVC. Antik ho postupně plánuje nasadit i prostřednictvím vysílání přes internet (OTT).


O společnosti Discovery

Discovery, Inc. (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) je globální lídr v zábavě inspirované reálným životem, který poskytuje služby zájmově orientovaným divákům po celém světě a nabízí jim obsah, který inspiruje, informuje a baví. Discovery dodává každý rok více než 8 000 hodin originálního programu a vede v kategorii velice oblíbených obsahových žánrů ve světě. Discovery je dostupný ve 220 zemích a teritoriích a téměř v 50 jazycích, je inovátorem platforem a k divákům se dostává na všech typech obrazovek, včetně produktů TV Everywhere, jako je např. portfolio aplikací GO; direct-to-consumer streamovací služby, např. discovery+, Food Network Kitchen a MotorTrend OnDemand; digital-first a společenský obsah od Group Nine Media a strategická aliance s PGA TOUR pro vytvoření mezinárodního domova pro golf. Portfolio prémiových značek společnosti Discovery zahrnuje Discovery Channel, HGTV, Food Network, TLC, Investigation Discovery, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet a Science Channel a patří k nim i OWN: Oprah Winfrey Network v USA, Discovery Kids v Latinské Americe a Eurosport, přední poskytovatel kvalitních, lokálně oblíbených sportů a Home of the Olympic Games across Europe.


O společnosti ANTIK Telecom

ANTIK Telecom je největším poskytovatelem gigabitového internetu a služeb sdílené ekonomiky na Slovensku. Ve třech desítkách a více než 150 obcích po celém Slovensku provozuje vlastní síť, jejímž prostřednictvím poskytuje telekomunikační služby – optické a bezdrátové připojení k internetu, volání, satelitní a internetovou televizi pro 90 000 zákazníků. V šesti městech poskytuje zároveň služby bikesharingu, v Košicích také sdílení e-motorek a powerbanksharingu. Laboratoř společnosti ANTIK Telecom se zaobírá výzkumem a vývojem technologií pro digitální zpracování obrazu a zařízení internetu věcí. Sesterská společnost ANTIK Technology se se svou produkční základnou v Asii věnuje vývoji, výrobě a distribuci hi-tech zařízení pro digitální televizi, smart homes a smart cities, které využívají operátoři, hotely a města na pěti kontinentech.


Michaela Celárková, Media:list, 15. 3. 2021


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.03.2021 • Telly spouští jarní kampaň, ve které neskrývá zhola nic
01.03.2021 • Rozšíření programu Skylink 7 a volné vysílání
05.02.2021 • Skylink 7 slaví narozeniny a Černý baron se vrací na obrazovky [ 1 ]
01.02.2021 • Nové programy různých žánrů a televizní zábava i v únoru ve Skylinku
27.01.2021 • Atmedia zahajuje spolupráci se společností M7 Group
13.01.2021 • PURE ETCR zahajuje novou sezónu partnerstvím s Eurosportem

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist