Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 09:56:01   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Historie nebo příroda – vyberte si na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 13.09.2021


Poznávání z bezpečí domova nabízí jedině Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: odhalíme Tajemství železnic; přiblížíme vám specifickou legendu – Fidel Castro: Život po revoluci; představíme vám Zvířata se zlou pověstí; poradíme Jak přežít v Amazonii a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

14. 9., 20.00 hod. – Tajemství železnic (Zlatá stezka nacistů)

Od chvíle, kdy byl v roce 1807 zahájen provoz první osobní železniční tratě v britském městě Oystermouth, sehrály železnice jedinečnou roli v historii celého světa. Staly se pádným důkazem o dobyvatelském duchu člověka a dodnes nám umožňují cestovat široko daleko. Silné mašiny, které si s hromovým burácením razily cestu po světových tratích, byly často krásné a majestátní. A samotné železnice byly v některých případech nepřehlédnutelným svědectvím své doby. Ať už byly na nejmodernější špici pokroku nebo v samém srdci válečných konfliktů, železnice po celém světě obestírají neuvěřitelné a dramatické příběhy i tajemství. Jejich hlavními hrdiny jsou vskutku pozoruhodní lidé. Od průkopníků železnice divokého amerického západu nebo australské divočiny, přes tratě Hitlerovy Třetí říše, až po zlatý věk páry. Železnice se staly symbolem dokonalého spojení technologických inovací, inženýrských schopností a poutavé historie.


14. 9., 21.00 hod. – Fidel Castro: Život po revoluci

Kubánský vůdce Fidel Castro přežil několik generací amerických prezidentů, sovětských nejvyšších tajemníků, ředitelů špionážní rozvědky CIA a neúspěšných rádoby atentátníků. Legendární revolucionář zůstal u moci celé dekády, déle než kterýkoli jiný vůdce nebo jakákoli jiná vláda. Všichni ho znají, obdivují i nenávidí. Muž pod maskou revolučního vůdce přesto zůstává prakticky neznámý. Kým skutečně je Fidel Castro? Jak je možné vysvětlit sílu jeho vůle? Na co je pyšný? Co přispívá k jeho sex-appealu? Jak se projevuje jeho rezervovanost nebo krutost? Castro na dlouhá léta uzavřel své skutečné já před zraky světa. Jen několik málo lidí ví, jaký doopravdy je. Z jeho života se stala obrovská záhada, kterou vám nyní rozkryjeme.


14. 9., 23.00 hod. – Zvířata se zlou pověstí (Tajemství lesa)

Představivost lidstva se po staletí vyvíjela díky tomu, že jsme v dětství četli pohádky, které už dlouho stojí u zrodu všeho, čeho se člověk obává a čemu věří. Děsí nás soví houkání a bojíme se zlé moci ropuch nebo čarodějnic. Obětí našeho strachu se stala nevinná divoká zvířata. Nastal čas postavit se strachu tváří v tvář. Tato tajuplná mini série kombinuje kresby malíře Johna Hora, který pracoval na filmových trilogiích Pán prstenů a Hobit, se záběry z přírody. Nabízí úplně jiný pohled na pomlouvané zvířecí druhy a odhaluje nejen jejich důležitou úlohu v přírodě, ale i svůdnou krásu.


15. 9., 20.00 hod. – Jak přežít v Amazonii (Zabijáci z džungle)

Amazonie se rozprostírá na území devíti jihoamerických států a je největším pralesem světa. Žije v něm více než dva a půl milionů druhů živočichů, kteří jsou jedinečně vybaveni k životu v prostředí husté tropické džungle. Připravte se na rozmary nestálého počasí, hladové dravce a nebezpečí číhající na každém rohu. Díky přírodovědnému seriálu Jak přežít v Amazonii zjistíme, co je zapotřebí k tomu, aby jeden dospěl, stal se lovcem a zamiloval se, když se proti němu všechno spiklo.


16. 9., 23.00 hod. – Ian Redmond a jeskynní sloni

V květnu 2016 hluboko v konžském horském pralese byl světoznámý odborník na slony Ian Redmond nečekaně napaden rozzuřeným zvířetem. Podařilo se mu přežít a ze svých zranění už se zotavil. Ale stále nezná odpověď na otázku, proč ho vůdkyně sloního stáda, kterou pojmenoval Kali, tak náhle napadla? Ian Redmond zkoumá zvláštní a kriticky ohroženou populaci slonů na úpatí vyhaslé sopky Mount Elgon už od 80. let 20. století. Tuto jedinečnou populaci tvoří sloni ze savany, kteří se přizpůsobili životu v horských pralesích. Kvůli tomu, že okolí od té doby osídlili lidé, dnes sloni žijí v úplné izolaci. Každou noc zvířata vyhledávají skryté jeskyně, kde pomocí klů odsekávají vulkanické horniny bohaté na minerály, a tak tyto unikátní podzemní solné doly donekonečna rozšiřují. Takové chování je u slonů naprosto unikátní. Jaký je důvod jejich podivuhodné těžební činnosti? Ian Redmond netouží po ničem jiném než se znovu setkat s Kali. Během pátrání po ní se přibližuje k odpovědi na to, proč ho tak náhle napadla, a odhaluje tajemství jeskynních slonů.


17. 9., 20.00 hod. – Tajemství Středozemního moře (V extrémních podmínkách)

Rozeklané skály, modré moře a idylické písečné pláže – taková je tvář Středozemního moře, kterou všichni dobře známe. Jenže ve skutečnosti je to jenom zdání, jež klame: Středozemí se neustále proměňuje. Kontinenty jsou v pohybu a vzájemně se přitlačují. Zvířata, která se snaží v takto extrémních podmínkách přežít, musejí najít způsob, jak uniknout hrozícímu nebezpečí. Ať už čelí suchým pouštím nebo hrozivým sopkám, nemají to ani trochu jednoduché. Křivky a tvary Středozemního moře se během minulosti skutečně výrazně změnily. Tam, kde je dnes poloostrov Gibraltar, kdysi bývala Afrika spojená s Evropou. Když se pevninský most u Gibraltaru zřítil, Středomořskou pánev znovu zaplavila voda. A co teprve Suezský kanál, jenž dnes ústí do Rudého moře? Právě tudy pronikají do Středozemí zvířata, která by se tam jinak nedostala a která dokážou způsobit velké problémy. Odhalte všechna netušená Tajemství Středozemního moře ve stejnojmenném dvoudílném přírodovědném filmu.


17. 9., 21.00 hod. – Tajemství lodních vraků (Ztraceni v Bermudském trojúhelníku)

Na dně oceánů, moří a jezer po celém světě leží více než tři miliony lodních vraků. Většina z nich teprve čeká na to, až budou objeveny, tajemství odhalena a jejich příběh bude odvyprávěn. V novém seriálu Tajemství lodních vraků se připojíme k různým týmům zkušených objevitelů, pátračů a námořních expertů z různých koutů světa. Budeme sledovat, jak odkrývají pravdu o nejzajímavějších a nejvíce fascinujících vracích. Uvidíme lodi, o kterých si myslíme, že se ztratily během plavby Bermudským trojúhelníkem, nebo největší válečné plavidlo dějin. S pomocí špičkových technologií nalezneme klíčové stopy a shromáždíme usvědčující důkazy, díky kterým nepůjdou největší tajemství lodních vraků spát s rybami.


18. 9., 20.00 hod. – Divoký západ Číny

Jaci nejsou žádný obyčejný dobytek. Díky jakům se lidé mohli usadit v dálavách Tibetské náhorní plošiny a jejím okolí. Bez jaků by byla celá tato oblast, která se rozprostírá na ploše 2 000 000 km², naprosto neobyvatelná. Tím pádem jsou jaci jednoznačně nejdůležitějším dobytkem ve střední Asii. Vychutnejte si příběh o cestě jednoho německého vědce a několika jeho čínských kolezích za posledními divokými jaky v Číně. Jejich cíl: zachránit tento vzácný druh. A přitom zjistit, jak nejlépe přenést moderní dobytkářský průmysl do vysokých nadmořských výšek a jak k tomu využít zvíře, které má pro Číňany zvláštní význam.


18. 9., 22.00 hod. – Leni Riefenstahlová: Ledová vášeň

Leni Riefenstahlová je jednou z nejradikálnějších a nejvíce kontroverzních umělkyní 20. století. Arnold Fanck vymyslel žánr horského filmu a je výraznou osobností avantgardy 20. let 20. století. V květnu 1932 oba nastoupili na loď a vyrazili na pětiměsíční filmařskou výpravu do Grónska. Jejich cílem byla historicky první německo-americká koprodukce: SOS Iceberg – nejriskantnější a nejdražší filmový projekt dějin. Tento historický film přibližuje životu nebezpečné natáčení, inovativní filmařské postupy i nevyhnutelný střet nacistické režisérky s Hollywoodem. Zároveň rozebírá mýtus, který obestírá Leni Riefenstahlovou, a skládá poctu dnes prakticky zapomenutému filmovému pionýru Arnoldu Fanckovi.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 12. 9. 2021





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.09.2021 • Sezóna přímých přenosů z Metropolitní opery 2021/22 se blíží
10.09.2021 • Finálový víkend US Open: Dosáhne Djoković na kalendářní grandslam?
10.09.2021 • Záchrana tichomořské divočiny na Viasat Nature
09.09.2021 • Žádný záchranář nesmí být opomenut: Boj o odškodnění pro hrdiny z 11. září v nové sérii na Discovery
06.09.2021 • Objevování světa prostřednictvím Prima ZOOM
03.09.2021 • Pád dávných civilizací je stále tajemstvím

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist