Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 10:30:39   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Halloweenský víkend ovládne podzimní sklizeň Festivalu otrlého diváka

  Autor: AEROFILMS , e-mail: info@aerofilms.cz Přidané: 29.10.2021


Kino Aero zveřejnilo zvráceně lahůdkový program. Ti nejodvážnější diváci mohou na konci října objevit ta nejzatuchlejší zákoutí kinematografie v náležitě podzimně pochmurném duchu. Znalci Festivalu otrlého diváka, přesněji řečeno milovníci pokleslé zábavy, nevkusu a brakových filmů, jistě zpozornili. Na víkend 30. a 31. října chystá kino Aero Podzimní sklizeň.


Stálý dramaturgický tým si pro návštěvníky připravil celkem šest filmových projekcí. Vedle oblíbeného živého dabingu vás čeká i interaktivní projekce nesoudného nepodarku Verotika či klasika Hellraiser z roku 1987. A protože jde o halloweenský víkend, nebude chybět ani sváteční vyvražďovačka ve filmu Halloween II.

Podzimní sklizeň je zkrácenou verzí plnohodnotného Festivalu otrlého diváka, který se koná na začátku jara. Kvůli vysoké poptávce se organizátoři rozhodli zařadit další přehlídku i na podzim, aby divácká touha po nevkusu byla dostatečně ukojena. Letošní přehlídku začne v sobotu Hellraiser od režiséra Clivea Barkera. Vizuálně vytříbená, delikátní směs až gotické mystiky s drsnou torture porn estetikou za pětatřicet let od svého vzniku příliš nezestárla.

Součástí projekce bude soutěž o knižní předlohu od nakladatelství Carcosa. „Sadomasochisty ze záhrobí“ vystřídá Šílený Bůh – osmdesátiminutová erupce chorobných fantazií je zároveň milostným vyznáním analogovým speciálním efektům a animaci od velmistra oboru a držitele Oscara Phila Tippetta, který je podepsán pod stop motion efekty filmů jako Star Wars, RoboCop, Jurský Park či Hvězdná pěchota. Film oceněný na předních žánrových přehlídkách Fantasia či MFF Sitges vystřídá úctyhodné množství animačních a trikových technik.

S trademarkovým simultánním dabingem naživo si užijete film Zrzavý pasažér o nemocné micině, která kouše, saje a rdousí. V jedné laborce totiž zase nedovřeli dveře a utekla jim infikovaná kočička. Čičiny se v dobré víře ujme rozjívená partička studentů, doštrachá ji na jachtu zámožného obšourníka a peklo na moři a na plátně může začít. Svoje kočičí jazýčky tentokrát rozmrská trio Bifidus – Fostrá – Vokurka. Bizarní podívanou pak zakončí Shakespearovské sravnosti režiséra Lloyda Kaufmana, který má na svědomí i film Tromeo a Julie, jenž si diváci festivalu mohli vychutnat před čtyřmi lety.

Zatímco ve většině kin bude toho času Halloween zabíjet, v kině Aero se v neděli vrátíme ke kořenům a oslavíme čtyřicet let od jednoho z nejlepších příspěvků celé série, filmu Halloween II. Děj prvního pokračování Carpenterovy klasiky navazuje přesně tam, kde jednička končila, a přesouvá se do nemocničního prostředí, v němž Michael Myers dostává volný prostor k nebývale kreativnímu vraždění. Celou přehlídku zakončí film Verotika. Film je jedno z nejpůvabnějších uměleckých selhání od dob nechvalně známého výronu Pokoj od Tommyho Wiseaua.

Česká premiéra proběhne rovnou v podobě speciální interaktivní projekce. Vaše smysly si podmaní nejen jakostní filmová fantasmagorie, nýbrž i přidružené otrlácké kejkle v sále Aera během samotné projekce tohoto vředu světové kinematografie. Přesné časy a termíny projekcí najdete níže.


O Festivalu otrlého diváka

Otrlec je synonymem pokleslosti, nevkusu, braku a zábavy za hranicí tuctovosti – ve všech možných významech těchto slov. Každý rok přináší kolekci nejpůsobivějších, nejsměšnějších, nejzapadlejších i nejbizarnějších hororů, extrémů, akčňáků, krváků, campů, béček, céček i péček. Festival otrlého diváka navrací kinu jeho původní roli atrakce a nezapomenutelného společného zážitku.


Program Podzimní sklizně 2021 v kině Aero:

Sobota 30. října 2021:

16:00 Hellraiser
18:00 Šílený bůh
20:00 Zrzavý pasažér
22:10 Shakespearovské sravnosti


Neděle 31. října 2021:

18:00 Halloween II
20:30 Verotika

Více informací na www.kinoaero.cz nebo www.otrlydivak.cz.


Filip Linhart, Marketing a PR, kinoaero.cz


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.10.2021 • Průzkum: Čtyři z pěti z Čechů chtějí sledovat hlavně živé přenosy
21.10.2021 • Tisková zpráva z 18. zasedání RRTV konaného dne 19. 10. 2021
21.10.2021 • Tlačová informácia zo zasadnutia RVR 20. 10. 2021
20.10.2021 • Chcela slávu a lásku, oboje však strácala. Ďalšia miniséria pod značkou VOYO Originál bude o začiatkoch kariéry Ivety Bartošovej
15.10.2021 • Mediálna skupina CME sa stáva prvým členom konzorcia BAFTA albert v regióne strednej a východnej Európy
15.10.2021 • Atmedia: Poptávka po televizní reklamě stále roste

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist