Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 13:55:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

RTVS slávnostne odštartovala vysielanie štvrtého televízneho okruhu :ŠPORT

  Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 21.12.2021


V pondelok, 20. decembra 2021, sa začalo vysielanie novej televíznej stanice RTVS :ŠPORT. Slávnostným prestrihnutím pásky jej vysielanie symbolicky odštartovali generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník, riaditeľ sekcie športu RTVS Matej Hajko a intendant Športu Marcel Merčiak. V novej televízii sa na diaľku ako prvá športovkyňa divákom prihovorila fenomenálna slovenská lyžiarka, držiteľka Krištáľového glóbusu, Petra Vlhová.


Odštartovanie štvrtého televízneho okruhu je pre RTVS historickým momentom. „Všetko naše úsilie je zamerané na to, aby mali diváci zo sledovania našej novej športovej stanice čo najväčší zážitok. Verím, že šport na našich obrazovkách bude pre divákov aj inšpiráciou k zdravšiemu životnému štýlu. Čím viac sa budú hýbať, tým viac urobia pre svoje zdravie a duševnú pohodu,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník. „Verím, že budeme napĺňať očakávania divákov. Chcem všetkým divákom odkázať, aby hlavne držali palce našim reprezentantom a keď už naši reprezentanti nebudú medzi tými najlepšími a nebudú v akcii o veľké medaily a tituly, verím, že si budú diváci vychutnávať na našich obrazovkách tých najlepších vo svetovom športe, pretože vrcholné umenie vrcholných športovcov stojí za to,“ poznamenal intendant :ŠPORTU Marcel Merčiak. „Diváci sa majú na čo tešiť, no zároveň ich prosím, aby boli trpezliví. Pracujeme každý deň na tom, aby sa nám v rámci našich možností podarilo získavať čo najviac licencií a priniesť tak veľa skvelého športu na obrazovky RTVS,“ hovorí riaditeľ sekcie športu RTVS Matej Hajko.

Prvým programom, ktorý sa na obrazovkách :ŠPORTU objavil, bola otváracia beseda s vyššie spomínanými účastníkmi a ďalšími hosťami pod moderátorskou taktovkou Oľgy Konečnej a Ľuboša Hlavenu. Po rozhovoroch nasledoval dokument o prípravách novej športovej televízie pod názvom Ako sa stavia sen. Neskôr si športoví nadšenci mohli vychutnať zápas 27. kola hokejovej Tipos Extraligy Michalovce – Nitra.

Otváraciu diskusiu novej športovej stanice si pozrelo 27.000 divákov pri podiele na trhu 1,7 % v cieľovej skupine 12+. Nasledujúci dokument o vzniku novej televízie Ako sa stavia sen si nenechalo ujsť 23.000 divákov pri podiele na trhu 1,3 % v rovnakej cieľovej skupine a priamy prenos hokejového zápasu Tipos Extraligy prilákal k obrazovkám :Športu 33.000 divákov pri podiele na trhu 1,5 % v univerzálnej cieľovej skupine. Live stream z otváracej diskusie si na Facebooku Šport v RTVS pozrelo viac ako 11.000 užívateľov. Otváracia diskusia zaujala aj na webe RTVS, kde si ju pozrelo 3 297 divákov. Zápas Tipos Extraligy si na webe pozrelo 6 180 divákov.

Nový televízny okruh :ŠPORT prinesie na ešte širšej ploche ako doposiaľ atraktívne športové podujatia pre čo najviac divákov. Na rok 2022 má RTVS zazmluvnené všetky významné podujatia, odvysiela viac ako 3 600 hodín priamych prenosov. Na obrazovkách :Športu sa objavia všetky kľúčové podujatia budúceho roka - ZOH v Pekingu, MS v hokeji vo Fínsku, či MS vo futbale v Katare. Športových fanúšikov určite potešia aj ďalšie významné športové udalosti, ako je napr. Svetový pohár v lyžovaní s Petrou Vlhovou, niekoľko cyklistických pretekov s Petrom Saganom, Svetový pohár v biatlone so sestrami Fialkovými, tenisová WTA Tour, futbalová Európska a Európska konferenčná liga, Liga národov i hokejová Tipos extraliga, MS do 20 rokov, cyklistická Tour de France i športy ako futsal, hádzaná, volejbal, basketbal, plávanie, gymnastika, krasokorčuľovanie, vodné pólo a mnohé ďalšie.

Nová športová televízia je dostupná všetkým divákom na Slovensku bezplatne a pre všetkých športových fanúšikov vysiela 24 hodín denne. V prípade, že sa divákom z rôznych dôvodov nedarí naladiť stanicu :ŠPORT, môžu sa na RTVS obrátiť aj na mailovej adrese akonaladit@rtvs.sk a na zákazníckej infolinke na telefónnom čísle 18000, prípadne kontaktovať svojho poskytovateľa satelitného televízneho vysielania. Všetky dôležité informácie sú dostupné aj na webe www.naladtesanasport.sk. Vždy aktuálny program vysielania športového okruhu RTVS je k dispozícii na webe www.rtvs.sk/program.


Bratislava, 21. december 2021, Rozhlas a televízia Slovenska


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.11.2021 • Vysílání z Cukráku má výročí - běží už 60 let
26.10.2021 • Media Broadcast bude vysílat časový signál dalších deset let z dlouhovlnného vysílače DCF77
17.10.2021 • Nova Lady startuje v pondělí 18. 10. v 11:45 hod.
06.10.2021 • JOJ Šport začína svoje vysielanie práve dnes! [ 1 ]
06.10.2021 • V pondělí 25. října startuje 11. kanál skupiny Prima - Prima SHOW!
05.10.2021 • JOJ PLUS dnes oslavuje 13. narodeniny!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist