Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 10:44:35   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Atmedia index: Čeští diváci nejlépe hodnotí stanice ČT Déčko, Prima ZOOM a National Geographic

  Autor: KNOWCOMM/Atmedia , e-mail: info@know.cz Přidané: 25.04.2022


Nejlépe hodnocenými televizními stanicemi vysílajícími u nás jsou ČT Déčko, Prima ZOOM a National Geographic. Ukazují to nejnovější výsledky atmedia indexu za rok 2021, který pravidelně vydává mediální zastupitelství tematických televizních stanic Atmedia. Veřejnoprávní dětská stanice přitom obhájila prvenství podruhé v řadě a kanály Prima ZOOM a National Geographic si pouze vyměnily pozici druhého a třetího místa.


„Zatímco na prvních příčkách atmedia indexu nedošlo v roce 2021 oproti roku 2020 k výraznějším změnám, výrazný posun pozorujeme obecně u dětských stanic, kdy si většina z nich polepšila meziročně hned o několik pozic směrem nahoru,“ přibližuje nejnovější výsledky průzkumu Pavel Müller, Head of Research & Marketing ve společnosti Atmedia, která na českém televizním trhu obchodně zastupuje téměř 30 tematických stanic.

Čeští diváci hodnotí obecně nejlépe dětské televizní kanály, které následují dokumentární a filmové. V žebříčku TOP 10 televizních stanic se umístilo hned pět zástupců dokumentárních kanálů, tři místa obsadily dětské stanice a umístění v něm získala také jedna filmová a jedna sportovní stanice. „Diváci na vítězných kanálech oceňují například kvalitu pořadů, rozsah a pestrost jejich nabídky nebo vizuální kvalitu vysílání. Zároveň by je většinou doporučili také svým známým,“ popisuje Pavel Müller.

Podobně jako v roce 2020 se i loni potvrdil velký rozptyl v celkovém hodnocení televizních stanic. Zatímco výsledný atmedia index nejlépe hodnoceného ČT Déčka je 83,1 bodu, na opačném konci je televizní stanice se skóre 32,2.


Atmedia index ukazatelem na cestě k vyšší sledovanosti a příjmům

Společnost Atmedia představila atmedia index v polovině loňského roku s cílem nabídnout klientům srozumitelný ukazatel úspěšnosti televizního kanálu a jeho značky na českém trhu. „Atmedia index ukazuje televizním stanicím směr, kterým se vydat na cestě k vyšší sledovanosti a tím pádem i vyšším příjmům z TV reklamy,“ konstatuje Michaela Suráková, Managing Director ve společnosti Atmedia, a dodává: „Respondenti výzkumu hodnotí televizní stanice na základě několika kvalitativních atributů, a jednotlivé stanice tak mohou zjistit, v jakých oblastech mají prostor pro růst a kde si naopak vedou nadprůměrně.“

Atmedia index přináší výsledky hodnocení kvality celkem 64 televizních stanic. Většina z nich je zapojena do oficiálního elektronického měření televizní sledovanosti, které se na celkových příjmech z TV reklamy podílí z více než 95 %. Výzkum provádí společnost Atmedia dvakrát ročně, celkově se jej účastní více než 4 000 respondentů (televizní internetová populace ve věku 15–69 let) z Českého národního panelu, kteří jednotlivé televizní stanice hodnotí na základě 7 kvalitativních atributů. K nim patří například kvalita pořadů, rozsah a pestrost nabídky pořadů, vizuální kvalita vysílání nebo doporučení známým. Sběr dat provádí výzkumná společnosti Nielsen Admosphere metodou CAWI.


Atmedia rozšiřuje výzkum o VOD služby na českém trhu

Podle vyjádření Michaely Surákové je o výsledky atmedia indexu mezi televizními stanicemi zájem. „Od minulého roku se nám ozvalo hned několik společností, které zajímá postavení jejich televizní značky na českém trhu,“ uvádí. Ještě větší pozornost je podle ní směřována k trhu tzv. VOD služeb (videa na vyžádání), který atmedia index také mapuje. „Trh s VOD službami v České republice zažívá boom a pro jednotlivé hráče jsou klíčové informace o tom, kolik lidí si jednotlivé služby předplácí, kolik jsou ochotni za ně platit, kolik skutečně platí, případně jak často a proč je využívají,“ přibližuje Michaela Suráková.

Atmedia se proto rozhodla v letošním roce výrazněji rozšířit výzkum pro atmedia index právě v oblasti VOD služeb. Nově bude výzkum prováděn každé čtvrtletí na vzorku 2 000 respondentů, což umožní přinášet čerstvá data z oblasti trhu s videi na vyžádání častěji. Vedle tzv. SVOD služeb (videa na vyžádání za předplatné) se nově atmedia index zaměří také na tzv. AVOD služby (videa na vyžádání s reklamou).


Info o Atmedia

Společnost Atmedia Czech s.r.o. je obchodní zastupitelství téměř 30 tematických televizních stanic, jež na českém trhu působí od roku 2008. Zabývá se prodejem televizní reklamy a na našem trhu zastupuje lokální i většinu mezinárodních televizních stanic z televizních skupin, jako jsou AMC Networks, Discovery Communications, The Walt Disney Company, Sony Pictures Television nebo slovenská JOJ. V roce 2010 uvedla Atmedia na trh jedinečný způsob prodeje reklamního prostoru prostřednictvím prodejních balíčků.


Michaela Němečková, PR Account Executive, KNOWCOMM, 25. 4. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.04.2022 • Media Club má novou korporátní identitu
26.04.2022 • Telly spustila soutěž o exkluzivní vstupenky na zápas Jiřího Procházky v Singapuru
21.04.2022 • MFF Praha – Febiofest 2022: Více než 90 filmů v tradičních soutěžních a nesoutěžních sekcích i speciální sekce Ukrajina: střed Evropy
18.04.2022 • Nova s Markízou začali natáčať ďalší VOYO Originál s názvom Kráľ Šumavy
18.04.2022 • Tlačová informácia zo zasadnutia RVR 6. 4. 2022
15.04.2022 • Tisková zpráva z 6. zasedání RRTV, konaného dne 12. 4. 2022

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist